Klavyede olmayan simgeler, karakterler, semboller nasıl eklenir?

Eskiden beri kullandığım ve lazım olabilen ezberlediğim kodlar geldi aklıma. Bulunması kolay olan ama, hangisi işine yarar kendin ezberlemen gerektiği bir takım kodlar var. Veya 2 farklı yoldan görsel kopyalama yoluyla kendin alıp kopyala-yapıştır yapabilirsin. Bilgisayarda karakter eşlem menüsü altında istediğin sembolü hem kod olarak hem de görsel olarak kopyalayabilirsin.
Karakter eşlemin mantığı aslında klavyede her şey yapılabilir ama nasıl yapılır adlı sorunun cevabı olarak meydana çıkmış bir windows yazılımıdır. Windows ara kısmına "Karakter Eşlem" yazıp ulaşılabilir. Bu ekranda aslında bilgisayarınızda yüklü tüm font tiplerini de görüntülersiniz. Buradan lazım olan sembolü direkt kopyalayabilir veya varsa sağ altta Tuş vuruşu şeklindeki kod ile klavyeden kendiniz yazabilirsiniz.
Aslında bu neye göre kullandığına göre değişecektir ama kod olarak en çok kullanılan, içerik çıkaranların işine yarayabileceği kodları listelemek isterim. Alt tuşuna basılı tutup rakamları sırasıyla tıklamanız yeterli olacaktır.
Diğer işine yarayabileceklerin listelendiği bir site önerisi.
Aslında yazının buraya kadar olan kısmının nafile olduğunun kanıtı burada.
Windows'un kendi getirdiği emoji olarak bilenen menüde semboller de mevcuttur. Windows tuşuna basılı tutup nokta tuşuna basarsan bu menü açılır. Üst taraftan simgelere tıklayıp yine erişim sağlayabilirsiniz. Karakter eşlem menüsünde veya araştırıp bulamayacağın tüm simgeler burada mevcuttur.Son olaraktan eğer makro veya komut atayabileceğin bir fareye sahipsen bu şekilde fare üzerindeki tuşların herhangi birine Windows+nokta kısayoluna atama sağlayabilirsin.
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
Cevap
28Cevap
✈ ☪ ☽ ☾ ☆ ★ ✫ ✬ ✭ ✮ ✰ ✪ ☢ ☣ ☺ ☻ ☜ ☞ ☎ ☏ ✉ ❀ ✿ ❁ ❃ ✾ ☼ ☀ ♨ ☂ ☃ ☒ ☸ ✿ ♬ ۞ ۩ 。 ゚ ♢ ♦ ♤ ♠ ♧ ♣♡ ♥ ❤ ❥ ❦ ❧ ღ ๑•ิ.•ั๑ ☇ 。 ☄ * ➳ ➽ ε ї з ℡ ❣ ◦ • ● ○ ۰ ゃ ō ゃ ๑ ⊙ ◎ ✖ ╄ ஐ ﻬ ► ◄ ▧ ▨ ◐ ◑ ↔ ↕ ▫ ▪ ▀ ▄ █▌ ✙ ♩ ✁ ✎ ✐ ▐ ░ ▒ ▓ ▬ ◊ ▣ ▤ ▥ ▦ ▩ ◘ ◙ ◈ ¤ ¥ ✺ ❇ ❈ ❊ ❉ * ✱ ✲ ♫ ♬ ♪ ♩ ♭ ♪ の ☆ → あ ぃ £ ❤ 。◕‿◕。 ❂ ◕ ⊕ ☉ Θ o O ♋ ☯ ㊝ ⊙ ◎ ◑ ◐ ۰ • ● ▪ ☈ ☉ ☊ ☋ ☌ ☍ ☑ ☹ ➽ 〠 〄 ㍿ ♝ ♞ ︻ ︼ ︽ ︾ 〈 〉 ︿ ﹀ ∩ ∪ ﹁ ﹂ ﹃ ﹄﹝ ﹞ < > ≧ ≦ ﹥ ﹤ 「 」 ︵ ︶ ︷ ︸ ︹ ︺〔 〕 【 】 《 》 ( ) { } ﹙ ﹚ 『 』 ﹛ ﹜╳ + - ﹢ × ÷ = ≠ ≒ ∞ ˇ ± √ ⊥ ∠ ∟ ⊿ ㏒ ▶ ▷ ◀ ◁ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ☇ ☈ ☉ ☊ ☋ ☌ ☍ ☑ ☒ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼ ♠ ♡ ♢ ♣ ♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♩ ✙ ✈ ✉ ✁ ✎ ✐ ❀ ✰ ❁ ❤ ❥ ❦❧ ➳ ♯ ♩ ♪ ♫ ♬ ♭ ♮ ☎ ☏ ♈ ♨ ºº ₪ ¤ 큐 « » ™ ♂✿ ♥ の ↑ ↓ ← → ↖ ↗ ↙ ↘ ㊣ ◎ ○ ● ⊕ ⊙ ○ △ ▲ ◇ ◆ ■ □ ▽ ▼ § ¥ 〒 ¢ £ ※ ♀ ♂ © ® ⁂ ℡ ↂ░ ▣ ▤ ▥ ▦ ▧ ✐ ✡ ✓ ✔ ✕ ✖ ♂ ♀ ♥ ♡ ☜ ☞ ☎ ☏ ⊙ ◎ ☺ ☻ ► ◄ ▧ ▨ ♨ ◐ ◑ ↔ ↕ ♥ ♡ ▪ ▫ ☼ ♦ ▀ ▄ █ ▌ ▐ ░ ▒ ▬ ♦ ◊ ◘ ◙ ◦ ☼ ♠ ♣ ▣ ▤ ▥ ▦ ▩ ◘ ◙ ◈ ♫ ♬ ♪ ♩ ♭ ♪ ✄☪☣☢☠ ✗ ✘ ✚ ✪ ✣ ✤ ✥ ✦ ✧ ✩ ✫ ✬ ✭ ✮ ✯ ✰ ✱ ✲ ✳ ❃ ❂ ❁ ❀ ✿ ✾ ✽ ✼ ✻ ✺ ✹ ✸ ✷ ✶ ✵ ✴ ❄ ❅ ❆ ❇ ❈ ❉ ❊ ❋ ❖ ☀ ☂ ☁ 【 】 ┱ ┲ ❣ ✚ ✪ ✣ ✤ ✥ ✦ ❉ ❥ ❦ ❧ ❃ ❂ ❁ ❀ ✄ ☪ ☣ ☢ ☠ ☭ ➸ ✓ ✔ ✕ ✖ *.:。✿*゚‘゚・✿.。.: ≧ 0 ≦ o ( ╥ ﹏ ╥ ) o / / ( ㄒ o ㄒ ) / / { { { ( > _ < ) } } } ™ ぷ ▂ ▃ ▅ ▆ █ ∏ 卐 ※ ◤ ◥ ﹏ ﹋ ﹌ ∩ ∈ ∏ ╰ ☆ ╮ ≠ → № ← ︵ ︶ ︹ ︺ 【 】〖 〗@ ﹕﹗ / ” _ < > `, • 。 ≈ { } ~ ~( ) _ - 『 』 √ $ @ * & # ※ 卐 々∞ Ψ ∪ ∩ ∈ ∏ の ℡ ぁ § ∮〝 〞 ミ 灬 ξ № ∑ ⌒ ξ ζ ω * ㄨ ≮ ≯ +- × ÷ ﹢﹣ ± / = ∫ ∮ ∝ ∞ ∧ ∨ ∑ ∏ ∥ ∠ ≌ ∽ ≦ ≧ ≒ ﹤ ﹥ じ ☆ ■ ♀ 『 』 ◆ ◣ ◥ ▲ Ψ ※ ◤ ◥ → № ← ㊣ ∑ ⌒〖 〗@ ξ ζ ω □ ∮ 〓 ※ ∴ ぷ ▂ ▃ ▅ ▆ █ ∏ 卐 【 】 △ √ ∩ ¤ 々 ♀ ♂ ∞ ① ㄨ ≡ ↘ ↙ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ┗ ┛ ╰ ☆ ╮ ≠ ▂ ▃ ▄ ▅ ┢ ┦ a Ρ p y ♡ ^ _ ^ ♡ ^ _ ^ … … . ♧ ♧ ☜ ♥ ☞ . ︻ ︼ ─ 一 ▄ ︻ ┻ ┳ ═ 一 ﹏ ◢ ◣ ◥ ◤ ▽ ▧ ▨ ▣ ▤ ▥ ▦ ▩ ◘ ◙ ▓ ▒ ░ C a f é № @ ㊣ ™ ℡ 凸 の ๑ ۞ ๑ ๑ ۩ ﺴ ﺴ ۩ ๑ o ( ‧ ” ’ ‧ ) o ❆ べ ò ⊹ ⊱ ⋛ ⋋ ⋌ ⋚ ⊰ ⊹ ⓛ ⓞ ⓥ ⓔ べ ☀ ☼ ☜ ☞ ⊙ ® ◈ ♦ ◊ ◦ ◇ ◆ ε ї з ☆ • . ¸ ¸ . • ´ ¯ ` • . ¸ ¸ . ¤ ~ ♡ の ♡ ~ ☃ ⊹ ⊱ ⋛ ⋌ ⋚ ⊰ ⊹ ✗ / ( * w * ) ≡ [ 。 。 ] ≡ ※ ◦ º ° × ° º ◦ ε ї з ´ ¯ ` • » 。 。 ♀ ♡ ╭ ☆ ╯ º Ø Ø º ø º ¤ ø , ¸ ¸ , º º ¤ ø ø º ﷲ ﷲ ° º ¤ ø , ¸ ¸ , げ こ ご さ ざ し じ す ぜ そ ぞ た だ ち ぢ っ つ づ て で と ど な に ぬ ね の は ば ♪ ♫ ╭ ♥ ๑ •ิ . •ั ﻬ ஐ ✎ ぱ ひ び ぴ ふ ぶ ぷ へ べ ぺ ほ ぼ ぽ ま み む め も ❃ ❂ ❁ ❀ ✿ ✾ ✽ ✼ ✻ ✺ ✹ ✸ ✷ ✶ ✵ ✴ ❄ ❅ ❆ ❇ ❈ ❉ ❊ ❋ ❖ ❤ ❥ ❦ ❧ ☀ o O #♡ ┽ ┊ ﹎ . ε ї з ︷ ✿ ‧ : ﹎ 。 ❤ ‧ : ❉ : ‧ . 。 . ・ ❀ ● • ♪ . 。 ‧ : ❉ : ‧ ° º ¤ ø , ¸ ¸ , ø ¤ º ° ` ° º ¤ ø * . : 。 ✿ * ゚ ‘ ゚ ・ ✿ . 。 . . ☺ ♥ ♦ ♣ ♠ ◘ ♫ ☼ • ★ © ™ ® • – — £ ½ ═ ║ ╚ ╝ ╔ ╗ ╩ ╦ ╠ ╣ ¸ „ ø ¤ º °¨ ● ▬ ๑ ۩ ۩ ๑ ▬ ۞ ۩ © ® Ж ¼ ½ ¾ ¶ ₤ Ω □ ▪ ▫ ◊ ● ◦ ٭* ∞ § % $ ( ) ! @ # ^ { } [ ] ‘ ; ’ ☺ ☻ ♫ ♪ Α Β Χ Δ Η Ε Γ Ι Κ Λ Μ Ν Ω Ο Π Φ Ψ Ρ Σ Θ Τ Υ Ξ Ζ ◄ ► ♂ ♀ α β Χ Δ δ η ε Γ γ ι κ Λ λ μ ν Ω ω Ο ο Π π Φ φ Ψ ψ Ρ ρ Σ σ Θ θ Τ τ Υ υ Ξ ξ Ζ ζ ▀ ▄ ▀ ▄ ▀ ▄ ▀ ▄
Buradan istediğinizi alabilirsiniz iyi günler 😊
@Rawad_dem tüm sembolleri ekledim ama çekemeyenler olmuş eksilesinler zkkxkx
Bu konuda size önerebileceğim en iyi site www.messletters.comolacak. İnternette “mesletters” ya da “şekilli nickli yazma” diye arama yaptığınızda benzer sitelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızdan whatsap’taki tüm emojilere uğraşmak isterseniz whatsap Web’e girip klavyeden kopyalayabilirsiniz ama tüm emojiler ve şekillerin hepsi messletters. com’da mevcut. Son olarak da www.messlettersguru.xyz ‘yu öneririm. 👽
Bu konuda bir fikriniz yoksa tuşlara uzunca basın deneme yanılma yöntemiyle, ctr lalt end tuşlar kullanılarak bulunabilir. Kendinizi bu şekilde geliştirebilirsiniz. Arkadaşların söylediği gibi kopyala yapıştır demek isterim ama bu her zaman işe yaramaz.
İnternette "fonts" "fancy text" başlıkları altında bir sürü sayfa var. Emoji, simge, matematik sembolleri gibi her türlü şeyi bulabileceğiniz bir sayfa önerisi yapabilirim:
https://www. messletters. com/en/symbols/
Bence en kapsamlı sitelerden birisi aradığın/aramadığın her şeyi bulabilirsin. Mısır hiyeroglif yazısı bile buldum. En beğendiğim simgeler de bu iskambil kartları oldu çok şirin değil mi 🂬
Ben Google'ye Klavyede Özel Semboller falan yazarak buluyorum.
Birde bir yer var oradan klavye dilini istediğin dil yapıyorsun ve o dile özel sembolleri gösteriyordu ama adını unuttum.
Sanal klavye açarak simgelerin olduğu toplu bir alan var ordan rahatlıkla kullana bilirsin yahut internetden oda yol tuşlarını öğrenip kendin yapa bilirsin
google klavyede var güncellemen yeterli...
eğer bilgisayardan bahsediyorsan bu adımları takip et;
->>> başlat >>> karakter eşlem <<<
bu uygulamada her şey var
windows + nokta tuşuna basarsan emoji klavyesi açılır
😀😀😂🤣😃😃😄😅😆😆😉😊😊😋😎😍🥰😘😗\( ̄︶ ̄*\))(* ̄3 ̄)╭( ´・・) ノ (._.`) o (* ̄▽ ̄*) ブ (∪.∪ )... zzz(^∀^●)ノシ!(* ̄( ̄ *)
hepsi var yani
Alfa beta gibi sembolleri googledan aratıp word doayasına yapıştırıyorum. Aslında her birinin bir kodu var ama akılda kalıcılığı zor olduğundan googledan aratıp kopyalamak daha pratik geliyor bana.
Windows için, windows'un içinde bulunan karakter eşlem (character map) ile bütün sembolleri kullanabilirsin
Bunu kullanmak için:
Metin girişi sırasında
"Windows logo tuşu" ". (nokta)" yazın.
Emoji klavyesi görüntülenir.
Mess letters diye bir site var değişik semboller emojiler vb var kopyala yapıştır kullanabilirsin
Bilgisayarın arama kutusuna "charmap" yaz hepsi çıkar. Oradan kopyala yapıştır olarak kullanırsın
En sağdaki tuş takımından ascii kodlarını yazarak, pek çok simgeyi çıkarabilirsin
Alt tuşu basılıyken numeric keypad üzerindeki rakamlara basıp Alt tuşundan parmağını çekmen yeterli. ☺☻♥♦♣♠•◘○◙♂♀♪♫☼►◄↕‼¶§▬↨↑↓→←∟↔▲▼ !"#$%&'()*+,-./012
Very exciting topic, warm regards for advertisement. “Let us never negotiate out of fear. But let us never fear to negotiate.” . messletters
Herhangi bir harfin üzerinde basılı tut başka bir sembol çıkar böyle böyle bulabilirsin. Ve klavyelerin köşesinde bir iki üç yazan bir yer oluyor orada da semboller bulunuyor
İstediğin sembolü internete yazıp ordan kopyalayabilirsin ben genellikle öyle yapıyordum. Mesela "degree sign" yazıp çıkan derece işaretini (°) kopyala yapıştır yapıp kullanıyorum.
klavyeye eklenmesi için olan uygulamalar var. Bildiğim kadarıyla androidlerde daha fazla ama iioslarda da bulunuyor. araştırarak o uygulamaları yükleyip klavyene bağlayabilirsin
Klavyede olmayan şekiller genellikle internet ortamından kopyalanarak kullanılıyor. Ayrıca çeşitli işletim sistemlerinde de bu simgeler için farklı kısayollar bulunmaktadır.
Tüm bu kısayol verileri Windows işletim sisteminde CHARMAP karakter haritasına işlenir. Bu özelliği açmak için; bir metin yazılacak alanda aktif edilirerek açılır.
Yazı yazacağınız da Windows tuşu basılı tutarken nokta { . } veya noktalı virgül { ; } tuşuna bastığınız da emoji klavyesi açılmaktadır. Bu işletim sistemine göre işaretler değişkenlik gösterebilir. Windows Klavye Kısayolları