Arkadaşlar bazı harfler, semboller ve işaretler klavyede bulunuyor. Bunların tümünü aynı anda nereden bulabilirim? Klavyede olmayan semboller, harfler, simgeler nereden bulunur?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İnternet & Teknoloji konusunda 406 cevap paylaştı. Klavyede olmayan simgeler, semboller nasıl bulunur?
Eskiden beri kullandığım ve lazım olabilen ezberlediğim kodlar geldi aklıma. Bulunması kolay olan ama, hangisi işine yarar kendin ezberlemen gerektiği bir takım kodlar var. Veya 2 farklı yoldan görsel kopyalama yoluyla kendin alıp kopyala-yapıştır yapabilirsin. Bilgisayarda karakter eşlem menüsü altında istediğin sembolü hem kod olarak hem de görsel olarak kopyalayabilirsin.
Karakter Eşlem Nedir? Nasıl Açılır?
Karakter eşlemin mantığı aslında klavyede her şey yapılabilir ama nasıl yapılır adlı sorunun cevabı olarak meydana çıkmış bir windows yazılımıdır. Windows ara kısmına "Karakter Eşlem" yazıp ulaşılabilir. Bu ekranda aslında bilgisayarınızda yüklü tüm font tiplerini de görüntülersiniz. Buradan lazım olan sembolü direkt kopyalayabilir veya varsa sağ altta Tuş vuruşu şeklindeki kod ile klavyeden kendiniz yazabilirsiniz.
En çok kullanılan semboller ve tuş kodu nelerdir?
Aslında bu neye göre kullandığına göre değişecektir ama kod olarak en çok kullanılan, içerik çıkaranların işine yarayabileceği kodları listelemek isterim. Alt tuşuna basılı tutup rakamları sırasıyla tıklamanız yeterli olacaktır.
- Alt+0169 "Telif hakkı sembolü" ©
- Alt+0174 "Marka tescil sembolü" ®
- Alt+0188 "Çeyrek sembolü" ¼
- Alt+0189 "Yarım sembolü" ½
- Alt+0190 "Üç çeyrek sembolü" ¾
- Alt+0178 "Kare sembolü" x²
- Alt+0179 "Küp sembolü" x³
- Alt+248 "Derece sembolü" 90°
- Alt+0153 "Takım sembolü" kizlarsoruyor™
- Alt+1 ve Alt+2 "Siyah ve beyaz gülen surat" ☺ ☻
- Alt+11 ve Alt+12 "Erkek ve kadın sembolü" ♂ ♀
- Alt+23 ve Alt+29 arası "Ok işaretleri" ↨↑↓→←∟↔
- Alt+0137 "Binde sembolü" ‰1
Diğer işine yarayabileceklerin listelendiği bir site önerisi.
Emoji araçları ile sembol kullanımı nasıl yapılır?
Aslında yazının buraya kadar olan kısmının nafile olduğunun kanıtı burada.
Windows'un kendi getirdiği emoji olarak bilenen menüde semboller de mevcuttur. Windows tuşuna basılı tutup nokta tuşuna basarsan bu menü açılır. Üst taraftan simgelere tıklayıp yine erişim sağlayabilirsiniz. Karakter eşlem menüsünde veya araştırıp bulamayacağın tüm simgeler burada mevcuttur.Son olaraktan eğer makro veya komut atayabileceğin bir fareye sahipsen bu şekilde fare üzerindeki tuşların herhangi birine Windows+nokta kısayoluna atama sağlayabilirsin.81 Yorumla- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
28Cevap
- +1 yıl
✈ ☪ ☽ ☾ ☆ ★ ✫ ✬ ✭ ✮ ✰ ✪ ☢ ☣ ☺ ☻ ☜ ☞ ☎ ☏ ✉ ❀ ✿ ❁ ❃ ✾ ☼ ☀ ♨ ☂ ☃ ☒ ☸ ✿ ♬ ۞ ۩ 。 ゚ ♢ ♦ ♤ ♠ ♧ ♣♡ ♥ ❤ ❥ ❦ ❧ ღ ๑•ิ.•ั๑ ☇ 。 ☄ * ➳ ➽ ε ї з ℡ ❣ ◦ • ● ○ ۰ ゃ ō ゃ ๑ ⊙ ◎ ✖ ╄ ஐ ﻬ ► ◄ ▧ ▨ ◐ ◑ ↔ ↕ ▫ ▪ ▀ ▄ █▌ ✙ ♩ ✁ ✎ ✐ ▐ ░ ▒ ▓ ▬ ◊ ▣ ▤ ▥ ▦ ▩ ◘ ◙ ◈ ¤ ¥ ✺ ❇ ❈ ❊ ❉ * ✱ ✲ ♫ ♬ ♪ ♩ ♭ ♪ の ☆ → あ ぃ £ ❤ 。◕‿◕。 ❂ ◕ ⊕ ☉ Θ o O ♋ ☯ ㊝ ⊙ ◎ ◑ ◐ ۰ • ● ▪ ☈ ☉ ☊ ☋ ☌ ☍ ☑ ☹ ➽ 〠 〄 ㍿ ♝ ♞ ︻ ︼ ︽ ︾ 〈 〉 ︿ ﹀ ∩ ∪ ﹁ ﹂ ﹃ ﹄﹝ ﹞ < > ≧ ≦ ﹥ ﹤ 「 」 ︵ ︶ ︷ ︸ ︹ ︺〔 〕 【 】 《 》 ( ) { } ﹙ ﹚ 『 』 ﹛ ﹜╳ + - ﹢ × ÷ = ≠ ≒ ∞ ˇ ± √ ⊥ ∠ ∟ ⊿ ㏒ ▶ ▷ ◀ ◁ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ☇ ☈ ☉ ☊ ☋ ☌ ☍ ☑ ☒ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼ ♠ ♡ ♢ ♣ ♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♩ ✙ ✈ ✉ ✁ ✎ ✐ ❀ ✰ ❁ ❤ ❥ ❦❧ ➳ ♯ ♩ ♪ ♫ ♬ ♭ ♮ ☎ ☏ ♈ ♨ ºº ₪ ¤ 큐 « » ™ ♂✿ ♥ の ↑ ↓ ← → ↖ ↗ ↙ ↘ ㊣ ◎ ○ ● ⊕ ⊙ ○ △ ▲ ◇ ◆ ■ □ ▽ ▼ § ¥ 〒 ¢ £ ※ ♀ ♂ © ® ⁂ ℡ ↂ░ ▣ ▤ ▥ ▦ ▧ ✐ ✡ ✓ ✔ ✕ ✖ ♂ ♀ ♥ ♡ ☜ ☞ ☎ ☏ ⊙ ◎ ☺ ☻ ► ◄ ▧ ▨ ♨ ◐ ◑ ↔ ↕ ♥ ♡ ▪ ▫ ☼ ♦ ▀ ▄ █ ▌ ▐ ░ ▒ ▬ ♦ ◊ ◘ ◙ ◦ ☼ ♠ ♣ ▣ ▤ ▥ ▦ ▩ ◘ ◙ ◈ ♫ ♬ ♪ ♩ ♭ ♪ ✄☪☣☢☠ ✗ ✘ ✚ ✪ ✣ ✤ ✥ ✦ ✧ ✩ ✫ ✬ ✭ ✮ ✯ ✰ ✱ ✲ ✳ ❃ ❂ ❁ ❀ ✿ ✾ ✽ ✼ ✻ ✺ ✹ ✸ ✷ ✶ ✵ ✴ ❄ ❅ ❆ ❇ ❈ ❉ ❊ ❋ ❖ ☀ ☂ ☁ 【 】 ┱ ┲ ❣ ✚ ✪ ✣ ✤ ✥ ✦ ❉ ❥ ❦ ❧ ❃ ❂ ❁ ❀ ✄ ☪ ☣ ☢ ☠ ☭ ➸ ✓ ✔ ✕ ✖ *.:。✿*゚‘゚・✿.。.: ≧ 0 ≦ o ( ╥ ﹏ ╥ ) o / / ( ㄒ o ㄒ ) / / { { { ( > _ < ) } } } ™ ぷ ▂ ▃ ▅ ▆ █ ∏ 卐 ※ ◤ ◥ ﹏ ﹋ ﹌ ∩ ∈ ∏ ╰ ☆ ╮ ≠ → № ← ︵ ︶ ︹ ︺ 【 】〖 〗@ ﹕﹗ / ” _ < > `, • 。 ≈ { } ~ ~( ) _ - 『 』 √ $ @ * & # ※ 卐 々∞ Ψ ∪ ∩ ∈ ∏ の ℡ ぁ § ∮〝 〞 ミ 灬 ξ № ∑ ⌒ ξ ζ ω * ㄨ ≮ ≯ +- × ÷ ﹢﹣ ± / = ∫ ∮ ∝ ∞ ∧ ∨ ∑ ∏ ∥ ∠ ≌ ∽ ≦ ≧ ≒ ﹤ ﹥ じ ☆ ■ ♀ 『 』 ◆ ◣ ◥ ▲ Ψ ※ ◤ ◥ → № ← ㊣ ∑ ⌒〖 〗@ ξ ζ ω □ ∮ 〓 ※ ∴ ぷ ▂ ▃ ▅ ▆ █ ∏ 卐 【 】 △ √ ∩ ¤ 々 ♀ ♂ ∞ ① ㄨ ≡ ↘ ↙ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ┗ ┛ ╰ ☆ ╮ ≠ ▂ ▃ ▄ ▅ ┢ ┦ a Ρ p y ♡ ^ _ ^ ♡ ^ _ ^ … … . ♧ ♧ ☜ ♥ ☞ . ︻ ︼ ─ 一 ▄ ︻ ┻ ┳ ═ 一 ﹏ ◢ ◣ ◥ ◤ ▽ ▧ ▨ ▣ ▤ ▥ ▦ ▩ ◘ ◙ ▓ ▒ ░ C a f é № @ ㊣ ™ ℡ 凸 の ๑ ۞ ๑ ๑ ۩ ﺴ ﺴ ۩ ๑ o ( ‧ ” ’ ‧ ) o ❆ べ ò ⊹ ⊱ ⋛ ⋋ ⋌ ⋚ ⊰ ⊹ ⓛ ⓞ ⓥ ⓔ べ ☀ ☼ ☜ ☞ ⊙ ® ◈ ♦ ◊ ◦ ◇ ◆ ε ї з ☆ • . ¸ ¸ . • ´ ¯ ` • . ¸ ¸ . ¤ ~ ♡ の ♡ ~ ☃ ⊹ ⊱ ⋛ ⋌ ⋚ ⊰ ⊹ ✗ / ( * w * ) ≡ [ 。 。 ] ≡ ※ ◦ º ° × ° º ◦ ε ї з ´ ¯ ` • » 。 。 ♀ ♡ ╭ ☆ ╯ º Ø Ø º ø º ¤ ø , ¸ ¸ , º º ¤ ø ø º ﷲ ﷲ ° º ¤ ø , ¸ ¸ , げ こ ご さ ざ し じ す ぜ そ ぞ た だ ち ぢ っ つ づ て で と ど な に ぬ ね の は ば ♪ ♫ ╭ ♥ ๑ •ิ . •ั ﻬ ஐ ✎ ぱ ひ び ぴ ふ ぶ ぷ へ べ ぺ ほ ぼ ぽ ま み む め も ❃ ❂ ❁ ❀ ✿ ✾ ✽ ✼ ✻ ✺ ✹ ✸ ✷ ✶ ✵ ✴ ❄ ❅ ❆ ❇ ❈ ❉ ❊ ❋ ❖ ❤ ❥ ❦ ❧ ☀ o O #♡ ┽ ┊ ﹎ . ε ї з ︷ ✿ ‧ : ﹎ 。 ❤ ‧ : ❉ : ‧ . 。 . ・ ❀ ● • ♪ . 。 ‧ : ❉ : ‧ ° º ¤ ø , ¸ ¸ , ø ¤ º ° ` ° º ¤ ø * . : 。 ✿ * ゚ ‘ ゚ ・ ✿ . 。 . . ☺ ♥ ♦ ♣ ♠ ◘ ♫ ☼ • ★ © ™ ® • – — £ ½ ═ ║ ╚ ╝ ╔ ╗ ╩ ╦ ╠ ╣ ¸ „ ø ¤ º °¨ ● ▬ ๑ ۩ ۩ ๑ ▬ ۞ ۩ © ® Ж ¼ ½ ¾ ¶ ₤ Ω □ ▪ ▫ ◊ ● ◦ ٭* ∞ § % $ ( ) ! @ # ^ { } [ ] ‘ ; ’ ☺ ☻ ♫ ♪ Α Β Χ Δ Η Ε Γ Ι Κ Λ Μ Ν Ω Ο Π Φ Ψ Ρ Σ Θ Τ Υ Ξ Ζ ◄ ► ♂ ♀ α β Χ Δ δ η ε Γ γ ι κ Λ λ μ ν Ω ω Ο ο Π π Φ φ Ψ ψ Ρ ρ Σ σ Θ θ Τ τ Υ υ Ξ ξ Ζ ζ ▀ ▄ ▀ ▄ ▀ ▄ ▀ ▄
Buradan istediğinizi alabilirsiniz iyi günler 😊122 Yorumla- +1 yıl
@Rawad_dem tüm sembolleri ekledim ama çekemeyenler olmuş eksilesinler zkkxkx
- +1 yıl
Bu konuda size önerebileceğim en iyi site www.messletters.comolacak. İnternette “mesletters” ya da “şekilli nickli yazma” diye arama yaptığınızda benzer sitelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızdan whatsap’taki tüm emojilere uğraşmak isterseniz whatsap Web’e girip klavyeden kopyalayabilirsiniz ama tüm emojiler ve şekillerin hepsi messletters. com’da mevcut. Son olarak da www.messlettersguru.xyz ‘yu öneririm. 👽
20 Yorumla - +1 yıl
Bu konuda bir fikriniz yoksa tuşlara uzunca basın deneme yanılma yöntemiyle, ctr lalt end tuşlar kullanılarak bulunabilir. Kendinizi bu şekilde geliştirebilirsiniz. Arkadaşların söylediği gibi kopyala yapıştır demek isterim ama bu her zaman işe yaramaz.
10 Yorumla İnternette "fonts" "fancy text" başlıkları altında bir sürü sayfa var. Emoji, simge, matematik sembolleri gibi her türlü şeyi bulabileceğiniz bir sayfa önerisi yapabilirim:
https://www. messletters. com/en/symbols/
Bence en kapsamlı sitelerden birisi aradığın/aramadığın her şeyi bulabilirsin. Mısır hiyeroglif yazısı bile buldum. En beğendiğim simgeler de bu iskambil kartları oldu çok şirin değil mi 🂬12 YorumlaBen Google'ye Klavyede Özel Semboller falan yazarak buluyorum.
Birde bir yer var oradan klavye dilini istediğin dil yapıyorsun ve o dile özel sembolleri gösteriyordu ama adını unuttum.10 Yorumla- +1 yıl
- ALT 20 = ¶
- ALT 21 = §
- ALT 155 = ø
- ALT 157 = Ø
- ALT 168 = ¿
- ALT 169 = ®
- ALT 170 = ¬
- ALT 171 = ½
- ALT 172 = ¼
- ALT 184 = ©
- ALT 189 = ¢
- ALT 190 = ¥
- ALT 207 = ¤
- ALT 230 = µ
- ALT 232 = ×
- ALT 237 = ÿ
- ALT 241 = ±
- ALT 243 = ¾
- ALT 252 = ³
- ALT 253 = ²
00 Yorumla Sanal klavye açarak simgelerin olduğu toplu bir alan var ordan rahatlıkla kullana bilirsin yahut internetden oda yol tuşlarını öğrenip kendin yapa bilirsin
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 814 cevap paylaştı. google klavyede var güncellemen yeterli...
eğer bilgisayardan bahsediyorsan bu adımları takip et;
->>> başlat >>> karakter eşlem <<<
bu uygulamada her şey var00 Yorumlawindows + nokta tuşuna basarsan emoji klavyesi açılır
😀😀😂🤣😃😃😄😅😆😆😉😊😊😋😎😍🥰😘😗\( ̄︶ ̄*\))(* ̄3 ̄)╭( ´・・) ノ (._.`) o (* ̄▽ ̄*) ブ (∪.∪ )... zzz(^∀^●)ノシ!(* ̄( ̄ *)
hepsi var yani00 YorumlaAlfa beta gibi sembolleri googledan aratıp word doayasına yapıştırıyorum. Aslında her birinin bir kodu var ama akılda kalıcılığı zor olduğundan googledan aratıp kopyalamak daha pratik geliyor bana.
00 Yorumla- +1 yıl
Windows için, windows'un içinde bulunan karakter eşlem (character map) ile bütün sembolleri kullanabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Bunu kullanmak için:
Metin girişi sırasında
"Windows logo tuşu" ". (nokta)" yazın.
Emoji klavyesi görüntülenir.00 Yorumla - +1 yıl
Mess letters diye bir site var değişik semboller emojiler vb var kopyala yapıştır kullanabilirsin
10 Yorumla - +1 yıl
Bilgisayarın arama kutusuna "charmap" yaz hepsi çıkar. Oradan kopyala yapıştır olarak kullanırsın
10 Yorumla - +1 yıl
En sağdaki tuş takımından ascii kodlarını yazarak, pek çok simgeyi çıkarabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Alt tuşu basılıyken numeric keypad üzerindeki rakamlara basıp Alt tuşundan parmağını çekmen yeterli. ☺☻♥♦♣♠•◘○◙♂♀♪♫☼►◄↕‼¶§▬↨↑↓→←∟↔▲▼ !"#$%&'()*+,-./012
00 Yorumla Very exciting topic, warm regards for advertisement. “Let us never negotiate out of fear. But let us never fear to negotiate.” . messletters
00 Yorumla- +1 yıl
Herhangi bir harfin üzerinde basılı tut başka bir sembol çıkar böyle böyle bulabilirsin. Ve klavyelerin köşesinde bir iki üç yazan bir yer oluyor orada da semboller bulunuyor
10 Yorumla İstediğin sembolü internete yazıp ordan kopyalayabilirsin ben genellikle öyle yapıyordum. Mesela "degree sign" yazıp çıkan derece işaretini (°) kopyala yapıştır yapıp kullanıyorum.
10 Yorumlaklavyeye eklenmesi için olan uygulamalar var. Bildiğim kadarıyla androidlerde daha fazla ama iioslarda da bulunuyor. araştırarak o uygulamaları yükleyip klavyene bağlayabilirsin
10 Yorumla- +1 yıl
Wordun içinde yazarken yukarida sekmeleri birinin altında simgeler var,
Genel bilgisayarda da denetim masasında erisebilirsik altind klavye var
Buralardan ulaşabilirsin.00 Yorumla Klavyede olmayan semboller için çeşitli uygulamalar bulunuyor, dilerseniz onlardan birini indirebilirsiniz veya internete ingilizce biçimde semboller yazarsanız kopyala-yapıştır ile kullanabilirsiniz
00 YorumlaKlavye uygulamaları var ama kullandığın simgeleri karşı taraftaki telefonlarda çıkmıyor çoğu zaman tanımlayamaya biliyor 😉
10 Yorumla- +1 yıl
Google’a Messletters yazarsanız bulabilirsiniz. Bu sitede aradığınız birçok simge sembol ve yazı fontları var.
10 Yorumla - +1 yıl
Shift tuşuna basarak kılavyede olmayan sembolleri bulabilirsiniz.
21 Yorumla- +1 yıl
Aynn
- +1 yıl
Google amcaya sor gitsin gerci alt gr tusuna basip siradan 3 haneli sayilar yazarak feneye deneyede bulabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Google a yazınca çıkıyor farklı semboller falan yaz her turlu var
10 Yorumla - +1 yıl
Alt numara... örnek= alt 254---->¶ sembolunu verecektir... gibi...
00 Yorumla - +1 yıl
Kullandığın klavye uygulaması önemli. Hangi klavyeyi kullaniyorsun?
00 Yorumla Google da bulabilirsin kulanmak istediğin simgenin adını yazınca çıkar
00 Yorumla- +1 yıl
Alt veya CRTL ile tuş kombinasyonlarını teşhis edebilirsiniz. Tek tek deneyin 🥳🥳
00 Yorumla - +1 yıl
😩 Tumblrdan bulabilirsin, ya da googlea sembollar veya simgeler yaz İngilizce bir sekilde
00 Yorumla Yazarsın özel semboller karşına çıkar
00 Yorumla- +1 yıl
Böyle soruları seviyorum işe yarıyor.
01 Yorumla İnternetten bulabilirsin
00 Yorumla- +1 yıl
Ascii kod kullanabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Word den öğrenip kopyala yapıştır yapabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
İnternette onların paylaşıldığı sayfalar var..
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Genelde alt tuşunda oluyor onlar
10 Yorumla - +1 yıl
PC'de karakter eşlem diye uygulama var.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Google de kısayolları bulurum yazıyor bulunur yani
00 Yorumla Google dan emoji sitesi aç kopyala yapıştır
10 Yorumla- +1 yıl
fonts diye bir uygulama var. oradan bulabilirsin
10 Yorumla ben internetten bulup kopyalıyorum heheh
00 Yorumla- +1 yıl
Klavye uygulaması indir
00 Yorumla - +1 yıl
Google dan kopyala yapıştır yapıyoruz
02 Yorumla - +1 yıl
crtl ve alt ile bazı tuşlara basarak
00 Yorumla Karakter eşlem
00 Yorumla- +1 yıl
Shifte basılı tut
10 Yorumla - +1 yıl
Bilmiyorum valla
00 Yorumla Ekran klavyesi
00 YorumlaGenelde eklenmiyor
00 YorumlaAlt kodları
00 Yorumla- +1 yıl
Çok zor
00 Yorumla - +1 yıl
Shifte basmayı dene
00 Yorumla
Devamını Gör(50)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Klavyede olmayan simgeler, karakterler, semboller nasıl eklenir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Klavyede olmayan şekiller genellikle internet ortamından kopyalanarak kullanılıyor. Ayrıca çeşitli işletim sistemlerinde de bu simgeler için farklı kısayollar bulunmaktadır.
Tüm bu kısayol verileri Windows işletim sisteminde CHARMAP karakter haritasına işlenir. Bu özelliği açmak için; bir metin yazılacak alanda aktif edilirerek açılır.
Yazı yazacağınız da Windows tuşu basılı tutarken nokta { . } veya noktalı virgül { ; } tuşuna bastığınız da emoji klavyesi açılmaktadır. Bu işletim sistemine göre işaretler değişkenlik gösterebilir. Windows Klavye Kısayolları