Bilgisayarlar neden bu kadar pahalı?

5-6 sene önce 1000 tl olan bilgisiyar bu yıl en az 5 bin tl... ben uni sınavına girdim bu yıl ve mutlaka iyi bi bölüm veya uni gelir o kesinde... uni de mutlaka bilgisiyar lazim olur o yüzden bilgisayarlara baktım çok pahalı almış başını gidiyo en ucuz 5 bin tlye var o da iyi değil hiç... taksitle almaya kalksak bile alamayiz benim babam emekli zaten emekli maasindan nolcak ki yani adam kredi kartı borcuna para yatiriyo fatura yiyecek içecek falan derken zaten para kalmiyo ben şimdi gidipte adama bana pc al nasil derim çok pahalı çokkk... yine hayat zenginlere güzel valla benim elimdeki telefon bile 1500 tl lik... yasitlarima bakıyorum hep iphone ve bilgisiyar... hani eşitlik? Ben uzaktan eğitimde bile telefonum kötü olduğu için giremedim bazen... ekonimimiz eğer iyi olsaydı böyle olmazdi yurt dışında adamlar 1 hafta calismayla pc aliyo biz daha 1 haftalık çalışmaya kiyafeti zor aliyoz devletin başındaki mâlum sahsin yüzünden hep aynen kankalar aynen diğer ülkeler bizi kıskanıyor:d
Güncellemeler
+1 yıl
Yazık gerçekten... hala buna rağmen herkesin durumu iyi ekonomi iyi diyen varsa yani ne diyeyim ki hayal dünyasinda yasiyonuz abi
Bilgisayarlar neden bu kadar pahalı?