İşim gereği görsel şeylerle ilgileniyorum. Ama blog yazılarının da eskisi kadar okunduğunu düşünmüyorum. Kendi psikolojik çöküşümden yola çıkarak söylüyorum ki öyle uzun şeyler okumaya tahammülüm yok. Ama yazı içinde görselleştirme de olursa yine bir nebze okunabilir.
blog yazarlığından video içerik üreticiliğine geçiş gibi bir niyetim var. kurgu işlerinde çok kötüyüm, podcast işine gireyim diyorum bu sefer de sesim çok kötü. bakalım neler olacak :)
Anlatacak gerçekten bir şeyleriniz varsa ses halledilir. Teknoloji o işi de çözüyor diye biliyorum ben. Şahsen dönemin görselliğe geçiş yaptığı kanaatindeyim. Eğer emeğinizin karşılığını alabilecekseniz tavsiye ediyorum. Unutmamak gerekir ki artık her şey gelecek jenerasyona göre adapte olmalı. Başarılar diliyorum. Bu arada Grafik Tasarımcıyım, ihtiyaç dahilinde görüşebiliriz :) Buradan da reklamımı yapmış olayım :D
İkisini de seviyorum yeterince ilgimi çekerse. Gün içerisinde 10 video izliyorsam 10 da yazı muhakkak okuyorumdur hatta yazı bir tık daha fazla olabilir. Yeterki akıcı ve iyi yazılmış olsun.
Didaktik içeriğe sahip tüm yazıları okuyabilirim fakat konuyu uzun uzadıya ele almışsa bir tık sıkılıyorum. Benim ilgi alanım genellikle felsefe, mitoloji ve astroloji. Bu konularda kalemine güvendiğim bir kaç isim var yakından takip ederim ve her yazısını isterse 10 sayfa olsun okurum. Çünkü stilleri bana uyuyor. Aynı kalem üzerinde buluşabiliyoruz. Benim için akıcı yazının özellikleri çok fazla süslü kelime kullanılmamış olması, anlaşılabilir olması, sade ve duru bir Türkçenin kullanılması, parça bütünlüğü, hatta kompozisyon baz alınabilir. Veya deneme yazıları, anı, günlük gibi metinleri büyük ilgiyle okuyorum. Lafı evirip çeviren, çok fazla betimleme içeren yazıları sevmiyorum. Sanırım ben makale, bilimsel yazı insanıyım. 😊
yazılı içerik daha çekici ve öğretici geliyor. ama konuya göre değişir tamamen o içerikten ne şekilde daha yüksek seviyede faydalanacağımı düşünürsem o şekilde tüketiyorum. bazı konularda yazılı bazı konularda görsel içerik daha faydalı olabiliyor.
Genellikle yazılı ve görsel içerik tüketiyorum. Bir makale okuyorsam mutlaka verilen bilgi hakkında görsel olmasına özen gösteriyorum ki, görsel hafızama alarak bilginin kalıcı olmasını sağlamaya çalışıyorum. Ama bazen videolu tükettiğim de oluyor.