En yüksek fpsyi hangi işlemciyle verir
Rx 580 4 gb ekran kartı için 2000 lira altı işlemci önerir misiniz?

Görüş
4Görüş
Eğer o ekran kartına göre işlemci alacaksan, fiyatına veya performansına bakmayacaksın. Elindeki ekran kartı ile en uyumlu ve en uygun işlemci habgisiyse onu alacaksın. Yoksa ekran kartı ve işlemci uyumsuz olursa darboğaz yapabilir ve zerre o ekran kartınında işkemcinin de performansını alamazsın.
Uyumluluklarına bak. Özellikle de oyun uyumluluklarına.
o ekran kartı kötü bence almadıysan vazgeç. işlemci önerisi ryzen 5 3600 tabi anakart soket desteğin nedir bilmiyorum detaylı bilgi için detaylı sorarsan cevaplarım
Bütçem kısıtlı, bende ryzen 5 3600 düşünüyorum, ekran kartı olarak ne önerirsin, hazır alacağım
1660 6 gb buldum ama baya uygun şüpheleniyorum
Peki almadan önce nasıl bir önlem almalıyım test filan gibi
Amd de olabilir.
İ5 9400F
Kızlardan ilk görüşü sen paylaş ve
1 Xper puan fazladan kazan!
Merhaba,
Yeni bir işlemci demişsiniz ama mesela mevcut anakartınızı belirtmemişsiniz. Eğer yeni bir sistem için bir işlemci soruyorsanız 2000 TL altında en mantıklı işlemciler Intel tarafında 10400f ya da 11400f olacaktır.
Bu iki işlemci 6 çekirdekli olup, oyun konusunda abilerinin de hemen ensesindedir.
İşlemci oyun için ne zaman önemli?
Bu monitöre doğrudan bağlı bir durum. 4k çözünürlükte işlemci en az etkiye sahipken
2k ve 1080p'de işlemciye bağımlılık daha çok artar.
Rx580 4k zaten kaldıramayacağı için işlemciye aşırı bağımlı kalacaktır.
Intel ve fiyat performans mı?
Evet, kulağa garip geliyor ama yeni nesil işlemcilerde Ryzen'a yenik düşen Intel ilk kez 6 çekirdek seviyesinde daha ekonomik modeller barındırıyor.
Rx580 zaten orta seviye bir ekran kartı olduğundan rahatlıkla besler ki ileride daha üst seviye ekran kartı aldığınızda bile yeterli gücü sağlayabilecek modern işlemcilerdir.
Ancak mevcut anakartınız farklıysa o zaman o anakarta uygun en mantıklı işlemciyi tespit etmek gereklidir.
İkinci el alacağım, kasa 5 yıl filan iş yapsın istiyorum, düşük ayarlar 720p 1080pde oynuyorum, 1060 3 gb ekran kartı nasıl sizce önerir misiniz, amacım fazla fps almak ve iyi ömürlü bir bilgisayar
3 GB ekran kartı yeni nesil oyunlarda 1080p de bile yetersiz kalıyor. En az 4 veya 6 GB orta seviye bir gpu tavsiye ederim. Mesela en az 1050ti o bile 1080p de low ayarlar gerektirebiliyor. Yani ekran kartları mining sebebi ile maalesef olması gerekenden çok uçuk fiyattalar.
Çok uyguna ekran kartı buldum hemde benim ilçemde, şüpheleniyorum