''Sızdırılan Windows 11 gerçek mi yoksa Windows 10'un bir güncellemesi mi?'' diye merak ediliyordu. Microsoft, bugün bu soruya cevap vererek Windows 11'i resmî olarak tanıttı. Windows 11, Windows 10 ile benzer arayüze sahip olsa da oldukça farklı özellikleri beraberinde getiriyor.Windows 11'i neden tercih edeyim?
Şu an Microsoft'un resmî tanıtımında ifade ettikleri bunlar. Zaten sızdırılan Windows 11 ISO dosyası kurulduğunda bilgisayarın CPU (işlemci)'sunun benchmark skorlarında Windows 10'dan daha fazla skor elde ettiği görülüyor. Windows 11'e nasıl geçebiliriz?
Eğer hâlihazırda Windows 10 lisansına sahipseniz ücretsiz bir şekilde Windows 11 lisansına da sahip olabileceksiniz. Microsoft'un sitesinden gerekli Windows 11 ISO dosyasını indirdikten sona sıfırdan Windows 11 kurulumu yapılabilecektir. Bu kurulum sırasında bilgisayardaki tüm veriler silinecektir.
Ancak ilerleyen zamanlarda Windows 10'dan 11'e geçiş için sıfırdan kurulum yapmadan; mevcut dosyalar silinmeden yükseltme de yapılabilecektir.
- Windows 11, bilgisayarın işlemcisini daha performanslı çalıştıracak.
- Windows 11, sistemi daha az yorduğu için dizüstü bilgisayarın pildeyken kullanım süresini artıracak.
- Windows 11 güncellemeleri %40 daha az boyutta olacak.
- Windows 11, sistemi daha fazla rahatlattığı için daha az güç tüketimi olacak.
- Windows 11'deki arama butonu daha işlevli olacak.
Şu an Microsoft'un resmî tanıtımında ifade ettikleri bunlar. Zaten sızdırılan Windows 11 ISO dosyası kurulduğunda bilgisayarın CPU (işlemci)'sunun benchmark skorlarında Windows 10'dan daha fazla skor elde ettiği görülüyor. Windows 11'e nasıl geçebiliriz?
Eğer hâlihazırda Windows 10 lisansına sahipseniz ücretsiz bir şekilde Windows 11 lisansına da sahip olabileceksiniz. Microsoft'un sitesinden gerekli Windows 11 ISO dosyasını indirdikten sona sıfırdan Windows 11 kurulumu yapılabilecektir. Bu kurulum sırasında bilgisayardaki tüm veriler silinecektir.
Ancak ilerleyen zamanlarda Windows 10'dan 11'e geçiş için sıfırdan kurulum yapmadan; mevcut dosyalar silinmeden yükseltme de yapılabilecektir.
Merhaba,
Teknoloji sektöründe şöyle bir söylem meşhurdur: "Yeni işletim sistemi çıktıysa bir önceki artık tam olgun halindedir."
Nadiren bu söylem yanlış çıksa da genelde doğru olduğu görülmüştür. Ben şahsen yeni bir windowsu ilk çıktığı gibi kullanmayı maceracı veya insider arkadaşlar dışında kimseye önermemekteyim.
Windows 10 da diğer kardeşleri gibi ilk çıktığında birçok problem ve uyumsuzluklarla beraber gelmişti zamanla arzulanan performansa erişti.
Windows 11'i burada istisna yapan şey Windows 8.1 gibi bir durumda olması olabilir.
Artık resmi olarak çıkış tarihini beklemek ve kullananlarının nihai deneyim sonuçlarını beklemek kaldı bize de.
Saygılarımla.
Kesinlikle, zaten Windows 10, 2015'te çıktığından bu yana en son güncellemelerle tam oturdu. Birçok sıkıntısı vardı. 20H1 ve sonrası iyi. Geçenlerde performansı iyileştirmeye yönelik isteğe bağlı güncelleme yayımladılar. Ben de 11 çıktıktan hemen sonra geçmeyi planlamıyorum kesinlikle. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim