böyle bir sorun çıkıyor pc Casper bu arada. sabah elektrik kesintisi oldu ve açmaya çalıştığım zaman logo da kaldı açılmadı bir kaç kez daha denedim kapatıp açıp en sonunda böyle bir şey çıktı. ne yapmam gerekiyor benim pek bir bilgim yok bilgisayarla alakalı. lütfen yardım. şimdiden tesekkurler...
Güncellemeler
1 yıl
ÜSTELİK ÇİNCE ya da JAPONCA YA
Arkadaşlar acil bilgisayar bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen?
Ctr, alt, del tuşlarının 3 ne bu sıra ile bas ama bastığın tuşlardan elini çekme mavi ekran gelecek oradan en attaki seçeneği seç Türkçe gelirse görev yöneticisi yazar
nasıl yapılacağını bilmiyorum ki hiç bir şey bilmiyorum yazılar çince ya da japonca ve fare oynatarak bir şeyler yapılıyor ama yanlış bir yere girmeyim diye bıraktım :(
O halde ayar sorunu var otomatik biosa giriyor bilen birinin düzelmesi gerekebilir. Yardımcı olmak adına video link bırakayım. https://youtu.be/OEZLSACXxDs
Dediklerinizin aynısını yaptım Casper yazısı geldi ve yine aynı resimdeki gibi açıldı :(( ekranda da bazı sayılar değişip duruyor. kaldı böyle valla :((
şeyy merhaba o bios kısmı düzeldi fakat yeniden başlatınca american megatrends yazısının orda kalıyor buna bir çözüm var mıdır yoksa kasa içindeki parçalarla mı ilgili?
tekrardan merhaba rahatsızlık veriyorsam kusuruma bakmayın lütfen🙏 videoyu da izledim bios ayarlarını hallettim sonra kasanın içindeki bios pilini çıkarttım ve tekrar taktım çalıştırdım, düzeldi ekran başladı. fakat sabah açtığım da yine bios da başladı. acaba bios pilini ömrünü mü doldurdu, yeni bir pil mi almalıyım sizce? yoksa sorun başka bir yerde olabilir mi?
bios pilinden olabilir ramları cıkarıp taktınmı.. vede en önemlisi bios pilini cıkardıgında kasanın elektırıgını boşaltman gerekıyordu yanı.. pili cıkardıgında hiçbir kablosu takılı olmadan power tusuna 10 sanıye basılı tut ondan sonra bios pilini tak ramlarıda çıkarıp takmayı dene.. ve senı biosa yönlendirise unutma.. ayarlar kısmından f3 yap enter sonra f4 yap enter kendı kendıne baslar bilgisayar..
evet hiçbir kablo yoktu çıkarıp tekrar takarken üstelik tozları da temizledim yavaşça. şimdi o zaman ram kısmına da bakayım bir eğer ondan da olmazsa. kesin olarak bios pili alayım olur mu? çünkü pc taa 2013 den beri hiçbir parçası değişmedi ve üstelik temizlenmedi de. pili değiştirmek mantıklı sanırım
Ram parçasını çıkarıp taktım, bios pilini de yine çıkarıp taktım american megatrends de kaldı yine ve wrong yazıyordu yani yine biosa gitmem gerekti. biostan çıkmıyor şimdi. Yani ram da olmadı. Yeni bios pili alsam sorun tamamen hallolur mu?
Bak sürekli bu hatayı veriyorsa sorunu vardır baktırmak lazım.. biostsn çıkmak için ayarlarda de f3 enter sonra f4 rnter yap kendi kenfi e başlıyacak açılmıyorsa bir yerinde sorun var demektir
f3 ve f4 demiştiniz evet sürekli onuda yaptım normalde başlaması gerekirdi ama maalesef biosa atıyor sürekli... tarih olayına gelince ilk başta 2013dü sonra 2021 Haziran yaptım ama günler kısmı asla değişmiyor stabil kalıyor bugünün tarihini yapıp f3 diyorum bakıyorum tekrar 8 yapmış. olmuyor yani o da.. :((
bir abime baktırıcağım ben ilk defa uğraştım teknik olarak yaptığım yanlış olmadı ama belki yinede bilmediğim bir şey olur diye abime baktırayım eğer yapamazsa mecbur gönderirim sıfırlanır :( çok teşekkür ederim bu arada yardımcı oldunuz sizde baya çok sağolun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
4Görüş
Bios reset at baktın olmuyor güvenli modda geçmişe al.
nasıl yapacağım yardımcı olur musun reseti bilmiyorum
Kapatma tuşuna uzunca basın aynı hatayı verirse tekrar yazarsınız.
evet yaptım fakat aynı ekran yine geldi, kaldı böyle :((
güvenli moddan geçmişe al bilgisayarı öyle dene yoksa çare format
ona nasıl gireceğim nereden ayarlardan mı
Korkma bişey yok biraz kurcala düzelir
ya da özelden yaz halledelim pcyi
anakartın sürücüsü bu PC zaten açık
tamam ama nasıl düzelteceğimi çıkacağımı bilmiyorum yazılar çince ya da japonca
Ctr, alt, del tuşlarının 3 ne bu sıra ile bas ama bastığın tuşlardan elini çekme mavi ekran gelecek oradan en attaki seçeneği seç Türkçe gelirse görev yöneticisi yazar
aynı ekran geliyor yine benimki masaüstü bir bilgisayar
PC kapat aç açma tuşuna bastıktan sonra sürekli del ya da delete yazan tuşa sürekli bas bas Çek yine bura gelirse sağ alt köşenin fotosu lazım
Bios ayarına girmiş sanki reset at bakalım
nasıl yapılacağını bilmiyorum ki hiç bir şey bilmiyorum yazılar çince ya da japonca ve fare oynatarak bir şeyler yapılıyor ama yanlış bir yere girmeyim diye bıraktım :(
Kapatma tuşuna basılı tutun kapansın. Sonra tekrar basıp açın.
aynı ekran geldi yine :((
Bir problem var demek ki biosa yönlendirme yapıyor. Laptop mu masaüstü mü?
Casper masaüstü PC 2013 falan eski birazda. başta american le. diye bir ekranda kalıyordu sonra bu ekrana geçiş yaptı
O halde ayar sorunu var otomatik biosa giriyor bilen birinin düzelmesi gerekebilir. Yardımcı olmak adına video link bırakayım. https://youtu.be/OEZLSACXxDs
cok teşekkür ederim bakacağım
Rica ederim.
Biosa geldin
Reset atarak çıkarsın fareyi kullanamazsin kalvyeyi kullanacaksin
Sağ üst köşede ayarlar kısmına gel. Ayarlara girince önce f3 bas. Enterle. Sonra f4 bas enterler yeniden baslatacak
Peki bilgisayardaki dosyalarım resimlerim her şey gider miii lütfen gitmesin ya :( . deneyeyim mi hemen
Yok yahu reset atıyorsun sadece sıfırlamak çok uzun sürer
Dene tabi burdayım
Dediklerinizin aynısını yaptım Casper yazısı geldi ve yine aynı resimdeki gibi açıldı :(( ekranda da bazı sayılar değişip duruyor. kaldı böyle valla :((
Resmi gorebildeydim. Vede önce f3 basıp enter lemeliydin sonra f4 basıp enterliyecektin
evet aynısını yaptım işte tam sizin dediğin şekilde sırasıyla
Sen o sağ uste basınca geçtiğin yerde en üstte yazılar var. 3 cü siradikine bas öyle f 3 sonra f4 yap
Eğer masa üstü bilgisayarda ram çıkarıp tak.. HDD kablosunu çıkarıp bir daha tak
ayarlar kısmına geldim dili ingilizce yapabildim bir şekilde sonra chipset kısmı var üçüncü kısım olarak bahsettiğiniz yer orası mı?
ol o işleri hiç bilmiyorum ben kasayı sökmek falan. anlaşılan bilen birisine yaptırmam gerecek gibi...
Hayır boot yazan yer
olmadı yine :/ ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim yapacak bir şey yok bilen birisine yaptıracağım...
En iyisi cidden uzaktan sıkıntı.. belkide ram veya HDD yerinden çıkmıştır hepsini yerine takmak gerek
şeyy merhaba o bios kısmı düzeldi fakat yeniden başlatınca american megatrends yazısının orda kalıyor buna bir çözüm var mıdır yoksa kasa içindeki parçalarla mı ilgili?
biosa tekrar gırmen gerekecek ufak tefek ayar gerkeıyor bu adımları takip etmelisin..
https://www.youtube.com/watch?v=tnbhLrZ4f2M
tekrardan merhaba rahatsızlık veriyorsam kusuruma bakmayın lütfen🙏 videoyu da izledim bios ayarlarını hallettim sonra kasanın içindeki bios pilini çıkarttım ve tekrar taktım çalıştırdım, düzeldi ekran başladı. fakat sabah açtığım da yine bios da başladı. acaba bios pilini ömrünü mü doldurdu, yeni bir pil mi almalıyım sizce? yoksa sorun başka bir yerde olabilir mi?
bios pilinden olabilir ramları cıkarıp taktınmı.. vede en önemlisi bios pilini cıkardıgında kasanın elektırıgını boşaltman gerekıyordu yanı.. pili cıkardıgında hiçbir kablosu takılı olmadan power tusuna 10 sanıye basılı tut ondan sonra bios pilini tak ramlarıda çıkarıp takmayı dene.. ve senı biosa yönlendirise unutma.. ayarlar kısmından f3 yap enter sonra f4 yap enter kendı kendıne baslar bilgisayar..
evet hiçbir kablo yoktu çıkarıp tekrar takarken üstelik tozları da temizledim yavaşça. şimdi o zaman ram kısmına da bakayım bir eğer ondan da olmazsa. kesin olarak bios pili alayım olur mu? çünkü pc taa 2013 den beri hiçbir parçası değişmedi ve üstelik temizlenmedi de. pili değiştirmek mantıklı sanırım
aynen oyle yap ramıda cıkar tak gayet basit
ee hallettınmı
Ram parçasını çıkarıp taktım, bios pilini de yine çıkarıp taktım american megatrends de kaldı yine ve wrong yazıyordu yani yine biosa gitmem gerekti. biostan çıkmıyor şimdi. Yani ram da olmadı. Yeni bios pili alsam sorun tamamen hallolur mu?
Bak sürekli bu hatayı veriyorsa sorunu vardır baktırmak lazım.. biostsn çıkmak için ayarlarda de f3 enter sonra f4 rnter yap kendi kenfi e başlıyacak açılmıyorsa bir yerinde sorun var demektir
Biostsyken ayarlara girince tarihi değişmeyi denediniz mi
f3 ve f4 demiştiniz evet sürekli onuda yaptım normalde başlaması gerekirdi ama maalesef biosa atıyor sürekli... tarih olayına gelince ilk başta 2013dü sonra 2021 Haziran yaptım ama günler kısmı asla değişmiyor stabil kalıyor bugünün tarihini yapıp f3 diyorum bakıyorum tekrar 8 yapmış. olmuyor yani o da.. :((
Tarihi ayarlar kısmından ayarliyinca direk f4 bas f3 değil
İnanın onuda yaptım defalarca. lanet bios belası beni bırakmıyorrr bilgisayarı kuracağım sonunda ya
Sana o yolladığım videodaki talimatları izleyerek yaptıysan ve halen olmuyorsa bsktirman lazım HDD sorun olabilir ramda olabilir
her şeyi yaptım videodaki.. bios pilini almayım o zaman şimdilik
Alma tabiki.. ama uyaririm tamire giden bilgisayar sıfırlanır
bir abime baktırıcağım ben ilk defa uğraştım teknik olarak yaptığım yanlış olmadı ama belki yinede bilmediğim bir şey olur diye abime baktırayım eğer yapamazsa mecbur gönderirim sıfırlanır :( çok teşekkür ederim bu arada yardımcı oldunuz sizde baya çok sağolun
Buradayım anliyan biri varsa baktır tamirde muhakak sıfırlanir
american megatrends geldi sorunsuz sürekli f7 bastım bir ekran geldi enterledim ve açıldı :)
İyi gözün aydın 🤭