Eskişehir’de ikinci el ürünlerin satıldığı internet sitesinden telefon siparişi veren bir kadın, beklediği kargodan telefon yerine Türkçe sözlük çıkınca şok yaşadı.Sizin başınıza böyle bir şey gelse ne tepki verirdiniz?
İnternetten telefon siparişi verdi, sözlük geldi! Başınıza böyle bir şey gelse ne yapardınız?
Eğer söz konusu letgo ise 78 tane ürün satın aldım. 41 tane de ürün sattım. Bazıları elden ve bazıları da kargo ile gönderildi veya kargodan aldım. 2 tane ürünümde şimdiye kadar sıkıntı yaşadım. 2 'side piyasadaki diğer ikinci el olan ürünlerden %80-90 daha ucuz olan ürünlerdi. Bu elbette ki kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Fakat alacağım kişinin telefon numarasını alıyorum, IBAN bilgisini alıyorum. Şahıs adına bir IBAN olması daha iyi. Gönderince açıklamaya e ticaret ve ne satın aldığımı yazıyorum. Kargoyu eve istemiyorum. Şubede teslim alıyor ve teslim alırken cep telefonu kamerasını açarak kargoyu açıyorum. Bir keresinde banka ile görüşerek havalemi iptal ettirdim. Ama genelde karşı taraf da onaylar ise bunu yapıyorlar. Güvenli bir anlaşma olması için pahalı bir üründe veya teknolojik birşey ise canlı olarak görüntülü sohbette görüyor, fotoğraflarını istiyorum. Ortalamanın %30 daha da altında olan bir ürüne yönelmiyorum. Telefon numarası ve banka IBAN numarası , WhatsApp sohbet kayıtları, haricinde görüntülü sohbet etmişsek ekranı gizlice videoya da alıyorum. Daha fazlası yapılabilir mi elbette. Ancak enerjim bu kadarına yetiyor. 😂
Bak İşte Bu Nasıl Sorumsuzluk Saygısızlık Ya Tamam Sözlük Kötü değil Allahtan Kadına Hıyar patlıcan başka yiyecek türü gibi bir şey vermediler Ama Kadın Açık açık Ne istediği Belli Telefon İstiyor Adamlar bunu bildiği Halde Sözlük Veriyor Sözlük telefon mu? Kitap İşte Bende Bu yüzden ınternet Üzerinden Alışveriş Bir Şey Almıyorum Çünkü çok sahtekar Dalga geçenler var Kadınla resmen dalga geçmişler adi dolandırıcı Herifler O kadar parayı al Karşılık kitap Ver böylelerini Şikayet edeceksin Doğrusu elime geçse bu dalga geçen Heriflerin canlarına çok kötü okurum korkudan Ahirete göç eder hayret bir şey ya neyse Sağlık Olsun Bir daha ınternet üzerinden ürün telefon almasın gitsin Mağazadan inceleyip Alsın Geçmiş Olsun üzüldüm @papatya_bahçesii
@burakvv5561 Tabi Doğru Orası Da var Ben zaten Çoğu Internet Üzerinden Satıcıların hepsine demedim Mesela Benim Güvendiğim Internet Üzerinden Alışveriş Sitesi Hepsiburada Var Hepsiburada n böyle pek Şikayet Dolandırılma Görmedim Araştırdığıklarim da Ben Telefon çok inceliyorum Yakın Zamanda Kendi akıllı telefonumu değiştirip başka akıllı telefon alacağım Allah'ın izniyle inşallah Hepsiburada Kullanıcı yorumlarına Giriyorum geneli Teşekkür Ediyor Ürün güzel kapalı halde ulaştı diyorlar Yani Bu Satıcı da Bitiyor bu iş yani Satıcı Şerefsizij Teki olmazsa dolandırıcı dalga geçen biri değilse istediğin ürün Sağlam halde geliyor ama İşte Online Ortama güven olmuyor ki maalesef İnsan Bilemiyor Bazen sahtekar dolandırıcı Bu ga*gavaltar çıkabiliyor işte sahtekar çok olduğu için sanal ortamdan Alışveriş güvenemiyorum Yoksa Sanal ortamdan Çok iyi satıcılar var Tabiki Internet Üzerinden Ürün Almak Avantaj insanlar Geneli ne için alıyor ınternet üzerinden çünkü Internet Üzerinden fiyat biraz daha uygun oluyor Şimdi büyük Mağazalara gitsen o istediğin Ürün uçuk fiyatta pahalı oluyor İnsanlarda maalesef pahalı olduğundan ınternet üzerinden Daha uygun fiyata baş vuruyor Bu doğru ama Sahtekar birine gelme ihtimalin yüksek o yüzden pek doğru değil her zaman Gidip kendin inceleyip Öyle almak daha doğrudur
O sözlüğün ü harfinde , üçkağıtçılik terimine baksın.. eskiden bul karayı al parayı oynatan insanların o üç kağıtla yaptığı el cabuklugunun etkisini okusun.. Kız ne yapsın yazık.. ojeleri bile var canım benim.. ben alırım ona telefon.. Sana telefon alacam yavrum..
İnternet & Teknoloji konusunda 333 cevap paylaştı.
Hiç unutmam, sanıyorum ki 13-14 sene evvel bir siteden klavye seti sipariş ettim. 12 lira olduğu için başta babam, sonra da tanıdıkların tamamı dalga geçti. Ürün de 10 gün sonra geldi. Açtım, sorgulattım seri numarasını ve logitech'in orijinal ürünü olduğunu gördük. Beklentimiz kutudan havuç çıkmasıydı ama orijinal ürün geldi elhamdülillah :))))
Gerçek fiyatının yarısına bir ürün '' alınamaz '', bunu kimse unutmasın. Eminim haberde de ona benzer bir durum vardır, dikkatli olmak gerekiyor, çok geçmiş olsun kendisine.
Daha bir kaç hafta önce çiçek sepetinden anneler günü hediyesi almıştım ama içi boş çıktı, boş kutu yolladılar sonra hemen aradım, kartı internet alışverişine kapadım. Yeni sipariş için bana form doldurdular ve telafi edilidi. Site tanilir olduğu için herhangi bir sıkıntı yaşamadım müşteri hizmetleri de gayet güzel yardımcı oldular ama instagram gibi platformlardan satış yapan kuruluşlar, bu konuda çok güvenilmez oluyor maalesef ki böyle bir durum yaşasaydım kahrilmaktan suç duyurusunda bulunmaktan başka elimden hiçbir şey gelmezdi sanırım. Çünkü satış yapan kuruluşun dolandırıcılık amacıysa telefonlarına bakmazlar. İnternet alışverişinin artık böyle dolandırıcılık yapmalarına engel olunmalı bir şekilde çünkü Yaşadığımız koşullarda artık İnternet üzerinden Yapıyoruz alışverişlerimizi. Güven esas alınmalı helal hak bilinmeli
Sipariş verdiği yere bağlı işlem yapılır. Kurumsal firmadan bile alsa, kargo teslim anında paketi açıp kontrol ederek teslim alması gerekli. Bu olmadıysa ödemeyi kredi kartı ile yapmışsa harcama itirazı yapacak bankaya. Bu da yoksa aldığı firmaya itiraz, tüketici hakem heyeti vb gidecek. Genelde bu siparişlerde firma kapanır. Hakem heyeti haklı bulsa da paranız gider. Maalesef bir bardak soğuk su içebilir. Üzülerek söylüyorum.
Telefondan daha faydalı bir şey göndermek istemişler belli ki... Benim başıma böyle bir şey gelmez. Çünkü bilmediğim, güvenmediğim internet sitelerinden alışveriş yapmam. Telefonumu Media Markt'ın online sitesinden aldım. Sorunsuz bir şekilde geldi. Çünkü güvenilirdi.
Dua etsin hıyar gelmemiş... Sözlüğü göndermelerinin bir sebebi vardır... :D :D :D... Yahu tlf vs işlerde internetten bilmediğiniz yerlerden almayın... 100 tl daha ucuza kaçayım derken tüm paranızı kaybediyorsunuz... Açıkcası geçmiş olsun demek yerine bu tezgahı kuranlara hayırlı işler diyorum.. Kimse kusura bakmasın... Ülkede enayi çok olunca sırtıa binen de çok olurmuş... Aynı BTC ye saldırıpta parasını kaybedenler gibi...
Şahsen İnternet alışverişi çok yapıyorum pc telefon tv mobilya bile aldım herhangi bir sıkıntı yaşamadım fakat güvenilir sitelerden alıyorum ikinci el ürün tercihim değil ama keşke böyle bir şey olmasaydı kimsenin başına gelsin istemem...
Satıcının eğitime verdiği değerin bir göstergesi bu. Al bu sözlüğü oku bilgilen kültürlen demiş. Bilmediğin emin olmadığın yerlerden alışveriş yapma demek istemiş.
İşte bu düşünce yanlış hanımefendi mağaza da size 300 TL kazık atıyor Ben telefonu Turkcell'in internet sitesi üzerinden indirimli olarak alıyorum hiç bir sorun yaşamadım
İnternet üzerinden alışveriş yapmam. Giderim mağazasına kendim alırım. hiçte güvenimiyorum. Bu zamana kadarda internet alışverişi yapmadım. En iyisi gidip kendimiz almak.
Giyim alanında bu sorun daha fazla. 14 gün tüketici mahkemeleri basvursan bile adam diyor bak kargo üzerinde şu yazıyor sen bunu görüp bilerek almışsın. İşini kuran yürütüyor.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,3b cevap paylaştı.
güvenilir alışveriş siteleri varken instagramdan letgodan satıcı ile birebir iletişime geçerek direkt satıcının hesabına para göndererek ürün almaya kalkarsan başına böyle işler gelir tabi.. şahsen uzulmedim.. akılsız başın cezası diyorum ben.
@SarışınHukukçu Biz ne bilelim 300 tl gönderdiğini ayrıca sen telefon diyorsun (ki) 300 tl bile olsa masrafı sadece tabisi caizse kazıklanan bedelin yüzde 12 si olacak yani 36 lira. Adam 5000 tl lik telefon alıp kazıklanırsa 600 tl ödeyecek 600 tl vermek tüm paranın hiç olmasından daha iyidir. Hukukçu olduğuna eminiz yani? İşte ülkeye böyle kazıklanan memmnun kazıklayan memmnun mantığına sahip hukukçular lazım.
5.650 TL'nin altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetleri, (300 tl de 1 tl de buna dahil) - Büyükşehir statüsünde olan illerde 5.650 TL ile 8.480 TL arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri, - Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde 8.480 TL'nin altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri, - Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerde 5.650 TL ile 8.480 TL arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri, görevlidir. - 8.480 TL ve üzerindeki uyuşmazlıklar için ise tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılamaz; söz konusu başvuruların tüketici mahkemelerine, tüketici mahkemeleri bulunmayan yerlerde ise asliye hukuk mahkemelerine yapılması gerekmektedir.
Valla telefonları mı hep Facebook instagram vs yerlerden aldım telefonlar Türkiye de sayılmadığı için, şu zamana kadar hiç sıkıntı yaşamadım hatta destek bile veriyorlar biraz löp diye atlamamak lazım
Şimdiye kadar öyle birşey yaşamadım yaşamakta istemezdim.. sinir bozucu bir olay..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bunu hangi internet sitesi yaptıysa geri bildirim gönderip teşekkür ederim. Birşeyler öğrenmek için ailesini zor ikna eden bir çocuğa sözlük gönderdikleri için -genelde böyle olur-
Bende paloroid kamera sipariş etmiştim markasız güneş kremi ve nemlendirici gelmişti. Instagram üzerinden bulduğum bir satıcıydi :D ve sonrasında belli aralıklarla baktığımda birkaç ay sonra ayakkabı satan bir satıcı gibi görünmeye başlamıştı 😂😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hepsiburadan'ın kendisinden telefon sipariş ettim geldi kargoyu hepsijet getirdi gayette hızlıydı :)
Bankasını hemen ararsa küçük bir ihtimal parayı kurtarır ama satıcı yorumlarını ve satıcının şikayet sitelerindeki kayıtlarını incelemeden böyle şeyler yapmamak lazım..
Tüketici hakları mahkemesine şikayet edilmeli. Dernekler devreye sokulmalı. Dolandırıcılık suçtur. Bunu normal kabul edenler de akıl sorunu yaşıyordur.