Sosyal Medya sitelerindeki takipçi sayılarının rakam olarak yüksek görünmesinin aslında kimseye faydası yoktur. Ayrıca satın alınan takipçilerin çoğu gerçek olmadığı için herhangi bir etkileşim üretemediklerinden sadece rakam olarak orada duracaktır.
Şimdi diyeceksiniz ki neden böyle bir sektör oluştu ve neden hala insanlar takipçi alıyorlar? Bunun nedeni sosyal medya platformlarında insanlar ilk dönemde kimi takip edeceklerini çok kestiremiyorlardı. Genel algı kimin takipçisi çoksa o takip ediliyordu. Bu durumdan yararlanmak isteyenlere bir fırsat doğdu diyebiliriz. Oluşturdukları gerek uygulama içi APP'ler ve gerekse sahte hesaplarla takipçi beğeni yorum video izlenme profil ziyaretleri gibi hizmetler vermeye başladılar.
Zaman içerisinde sosyal medya platformları yazılımlarını yapay zeka desteği ile daha iyi hale getirdi. Bu şekilde yapılan manipülatif işlemlerin önüne geçmeye başladı.
Ayrıca sosyal medya kullanıcıları artık daha bilinçli artık kullanıcılar, 100 bin takipçili bir hesapta yapılan bir paylaşım 10 beğeni alıyorsa bu hesabın takipçilerinin sahte olduğunu rahatlıkla anlıyor. Dolayısı ile sadece bu açıdan baksak bile bize satın alınan takipçiler İMAJ kazandırmak yerine imajımızı olumsuz etkileyecek bir sonuç oluşturuyor.
Her zaman şunu ifade ediyorum sosyal medyada fazla takipçinizin olması kesinlikle iyidir. Lakin bu hesapların sizi doğrudan ve kendi istekleri ile takip ediyor olması size maddi ve manevi güç kazandırır.
Organik olmayan 1 milyon takipçili hesap yerine tamami ile organik 15 bin takipçinizin olması ve etkileşiminizin yüksek olması daha çok işinize yarar.
Eskiden insanlar sosyal medyaya ilk girdiklerinde daha hızlı takip ediliyorlardı. Artık bu durum biraz yavaşladı. Ama takibe takip şeklinde ilerlerseniz 1 yıl içerisinde hesabınızın organik yönde büyüdüğünü görebilirsiniz.
5
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sosyal medya hesabının neden kullanıldığına bağlı olarak takipçi sayısının önemi değişir. Sıradan paylaşımlar için kullanılan, kişisel bir hesapsa takipçi sayısının önemi yoktur. Belli bir hedef ve amaç varsa takipçi sayısı önemlidir. Daha da önemlisi takipçilerin organik yani gerçek ve aktif takipçi olmasıdır. Bir yerlere gelebilmek için etkileşimin yüksek olması çok önemlidir.
Şahsen ben umursamıyorum. Ama biliyoruz ki herkes kendini değerli hissetmek ister bu yüzden çevremizde 10 kişiden en az 3 kişi sırf fazla beğeni almaz diye kendi beğendiği fotoğrafı atmaktan çekiniyor. Kendi egolarını tatmin ediyorlar. Bu kadar olmaması lazım.
Sayısının önemi yok. Sayısından öte, içeriği, ve karşılıklı değer bulunabilecek insan düşünceleri daha ikonik benim açımdan. Ve bunu karşılıklı yapmaya gayret gösteriyorum.
Sosyal medya adina sadece instagramim var ondada takipci sayima hic takilmadim Kafa dagitmak adina giriyorum kafamda dagiliyor sayisinin takipci az ya da cok önemi yok
Büyük konuşmayayım, Allah bilir. Ben takipçiye para vereceğimi düşünmüyorum ve tavsiye de etmem. Ayrıca Allah bilir, eskiye göre daha da azaldı bu olay diye biliyorum
Merhaba,