- Sesli Kitap dinler misiniz? Sesli Kitaplar hakkında ne düşünüyor sunuz?

Sesli kitap okumak ; bir erkek için çok sevdiği arabasınıkendi değilde, yikamaciya yıkamak gibi bisey.
Bir kadın için makyaj alışverişini birilerine yaptırtmak gibi... yani bir çok zevkten muaf olmak demektir.. ayrıca göz kasları gelişmezken bir de üstüne zihnini yormak demektir.
Gayet de güzel bir şey özellikle uyumadan önce kulaklığı takıp güzel bir kitabı dinlemek gibisi yok göz hassasiyeti olanlar için çok güzel bir şey üstelik okuyucunun sesi ile zihninde canlandırmak da ayrıca güzel oluyor. YouTube da ücretsiz okunmuş kitaplar var. Bir de insan tembellik edip kitabı yarıda bıraksa bile sesli kitap akıcı bir şekilde dinlemeyi sağlıyor bence güzel bir uygulama.
Cevap
32Cevap
2011 yılından beri yüz taneye yakın sesli kitap dinledim.
Seslendirmesi güzel yapılmışsa dinlemek büyük keyif veriyor.
Daha sonra dinlediğim kitapların yazarının haklarını korumak üzere de dinlediğim kitapların büyük çoğunluğunun basılı halini satın alıp kitaplığıma koydum
Hiç dinlemedim.
Okumayı daha çok seviyorum. Satın alıp kütüphaneme her okuduğum kitabımı eklemeyi de seviyorum. Onlar çoğaldıkça inanılmaz mutlu oluyorum. Her birinin içinde ufak notlar var, altını çizdiğim yerler var.
Böyle bir kişiselleştirmeyi sesli kitaplarla yapamam, bana mutluluk vermez.
Doğayı korumak olarak iyi, pdf yerine dinlemeyi tercih ederim ama okuduktan sonra kitaplığıma koymam da önemli benim için. Yani pdf mi sesli mi dersen sesli, gerçek kitap mı sesli mi dersen gerçek kitap derim.
Özellikle araba sürerken dinlemek çok güzel oluyor bazen kitap okumaya vakit bulamadığım da vicdanen kendimi garip hissediyorum. Arabada müzik yerine kitap dinlemek daha huzur verici.
Kitap hastası tabiri tam benim. Dinlemeyi de severim. Tabi kimden dinlediğim önemli. Ama çoğunlukla kitaba dokunarak ve kokusunu içime çekerek okumak tercihimdir.
Kitap dinlemeyi severim. Ancak kesinlikle yazılı kitabın verdiği tadı vermiyor. O sayfalara dokunmalı, beğendiğim yerlerin altını çize çize okumalıyım ben.
Sevmiyorum sesli dinlemeyi. Dokunmam lazim. Sayfalari cevirirken kokusunu duymam lazim. Bu dunyadan Kopup elimdeki kitabin dunyasina girmem lazim. O da kitap elimdeyken oluyo anca.
boyun kaç deli kız :D
Bence sesli kitap normal kitaba göre saçma birşey çünkü kitap okumanın sana kattığı faydaların bir kısmını almamış oluyorsun, ama tabii körler için aşırı faydalı
Deniz beyden yine harika bir soru :) ve Evet dinledigim oldu cok hos bence. Ozellikle yabanci dil calisanlara tavsiye ederim. Ingilizce psikoloji Dersimde dinlemistim ayni kitabin ingilizcesini cok yardimci oldu anlamama, hemen zaman da kazanmis oldum☺️
Hiç dinlemedim dinlemeyide düşünmüyorum. Okumak çok daha keyifli...
Sesli kitap dinlemek güzel olabilir ama dinlerken uykum gelir o yüzden kendim okumayı tercih ederim.
kitabı elimle hissetmeden asla hem sesli kitapla okusuğunun faydası olmuyor
Dinlemek daha pratik ama okumak daha yararlı bence.
Kendinokuduğum kitabin bana daha çok sry kattığını daha çok aklimda kaldığını düşünüyorum
sevmem. kitabı koklayıp sayfalarına dokunmadan edemem.
Kütüphanemden özenle almam lazım kitabımı, somut bir şekilde elimde olmalı. Kitap ayracımı seçip hemen okumaya koyulmalıyım, okudukça gözlerim yorulmalı ardından o tatlı uykuyu hissetmeliyim.. Dinleyerek olmaz bunların hiçbiri.
Yaa ben bu konuda biraz gelenekselciyim hala😀😀 Kitap söz konusu ise illaki elime almalıyım. Sayfalarına dokunmalıyım. Kitabın o kokusunu hissetmeliyim. Üzerine küçük notlar almalıyım 😀 Bu yüzden ne pdf ne sesli kitap bana keyif vermiyor. Her ay kitaba belli bir bütçe ayırıyorum😀😀
Dinledigim oldu.. Sonunu getiremedim daha cok okuma taraftari oldum.. Eskiden masal anlatan annelerimiz babalarimizdan masal kasetlerinden sonra sesli kitap o eski soluguda getirdi bize.. Fakat internet dunyasindaki cesitlilik yuzunden malesef klipler filmler cesitli videolar kadar ilgi gormedi
Kitap dinlenmez, okunur... Dinlediğin şeyin adı ise kitap olmaz, farklıbir şey olur.. Biz çocukken radyoda çocuk piyesleri, tiyatroları.. vs olurdu. Ama onlara hiç bir zaman kitap denilmezdi.
Twitch de yayınlarda kitap okuyup soru soran bir yayıncım var soruları bilene ödül veriyor hiç detayları vurgulamadan düz okuyor yorum yapmıyor en son soru sorunca bilene hediye veriyor bazen
Kitap dinleyemem ben çünkü ister istemez dikkatin dagiliyor başka şeylere yöneliyorsun ama kendin okuduğunda kendini ona veriyorsun çünkü elinin altında ve bitirme içgüdüsü uyandırıyor
Ya kitap dediğin ele alınacak kokusu
Dokunucaksiin :)))
O yüzden benlik degil pek
Sesli kitap saçma bir olay. Ama Sesli tiyatroo müthiş bir şey.
Kitabı eline alıp okumakla aynı hissi vermiyor. Ayrıca ben duyduğumu unutuyorum bu yüzden pek tercih etmiyorum.
Uzun zamandır kafama takıyorum..
Gözlerimi daha az yormak için deneyeceğim bir yöntem olarak görüyorum.
sesli kitap kullananlarla aramda her zaman mesafe olur, o kitaba elin değecek kokusunu hissedim kendi içinde derinlere ineceksin..
Daha çok ingilizce kitaplarını hem dinliyorum hem okuyorum. Dinleyip anlama becerilerim de öyle yükseldi
Yolculuklarda kitap okuyamıyorum ama dinlemek çok keyifli
Dinlerken hep uyuyorum güzel oluyoe küçük prensi bitiremedim hala
sesli dinlediğim bir kitabı çok hatırlayamam ben okumam lazım yoksa zihnimde kalmaz.
çok canım sıkılıyor sesli kitap dinlemek bana fazla uzun sürüyor gibi geliyor okumak daha keyifli
Kitabın verdiği zevki vermiyor.
Yolculukta falan olabilir ama evdeyken asla
Merhaba ✨
Kişisel bir gelişim kitabını sesli dinliyorum 1 2 haftadır memnunum iyi güzel. :)
Okumanın tadını vermiyor.. Uyumadan önce dinlenen masal gibi...
Dinlemem ve sesli kitaplar, kitabin sesini yok eder gorusune katiliyorum
Alıp okumak, okurken tadına varmak daha hoş.
Evet, seslendiren kişi önem arz ediyor.
Bir ara baya dinlemiştim
Dinlemem pek benlik değil
Okumak daha iyi bence..
uyurken dinliyorum çok dinlendirici oluyor
okumayı tercih ederim
hiç dinlemedim ama haftada 1 roman bitiriyorum
Dinlemem sevmem. Kitap okurum öz bu'
Kitapları sesli olarak okuyamam
Sesli kitaplar çok iyi günlerce bi kitap okucana dinlesem o gün anında kitabın özetini bile çıkara bilirsin bile
Çok severim, vakit buldukça dinlerim.
Oynatma hızını düşürürüm.
Sakin yavaş dinlemeyi severim tıpkı okuduğum gibi
Dinlemedim.
Hatta ağır bir depresyon geçiriyorum.
Artık kitaplar yürüyüş bile rahatlatmıyor beni.
Hiç dinlemedim ama dinleyerek uykuya dalmak çok güzel olurdu😄
Ben uyuya kalırım dinlerken
Yürüyüşe çıktığımda KPSS Tarih dinliyorum.
Yok okumayı tercih ediyorum
Kitap denilen şey okunur :)
kitabın etkisi azalıyor
Sesli kitap dikkat dağıtıyor bence
Görme engelliler sesli hikaye dinliyorum geceleri
Hayır, dinlemem.
denemedim
Sıcak bakmıyorum.
Pek fazla dinlemem okumanın yerini tutmuyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?