Bütün elektronik cihazlarımda, performans odaklı kullandığım için önemli olan benim için en başta, telefonun kullandığı chipset ya da SoC ve onun litografisi nanometrik teknolojisi, bunlar artık geri kaldıysa o telefon kanatlanıp uçsada, benim için artık bitmiştir ve ayrı dünyaların insanıyız biz film replikleri başlar. O yüzden, CPU Benchmark olarak ve GeekBench olarak takip ederim, yorumlara ve verilere karşılaştırmalara dikkat eder ona göre yeni telefonumu veya teknoloji cihazımı satın alırım.
.
Ama ortalama olarak, bu son pandemi biraz daha tasarrufa itti o yüzden son modellerden uzağım ama 1.5 yıl arasında telefon değiştiriyorum ya da Apple hangi modeli çıkartıyorsa ve olumlu GeekBench karşılaştırmaları ve global yorumlar alıyorsa değiştiriyorum ve alıyorum, olumlu ve karşılaştırmalarda beni tatmin etmedisey aynen devam ediyorum. Mesela iPhone X almamıştım çünkü, iPhone 8+ ile aynı A11 bionic chipseti kullanıyordu, benim için performans öncelikli olduğu için değiştirme gereği duymamıştım o yüzden.
Allah razı olsun. Teşekkür ederim. Yavaş yavaş tedavi süreci devam ettikçe iyi olacağım inşallah. İlginiz için teşekkür ederim. Hayırlı ve nurlu cumalar olsun inşallah 🤲🤲🤲