Annem benim telefondan almayi düşünüyormuş. Yani samsung galaxy a 51. Kendisi begendigin varsa onu alalim ben seninkini alayim demişti. Şimdi o paraya 700tl ekleyip samsung galaxy a52 mi aldirsam? a52 yi ben kullanacağim o zaman. Yapayim mi öyle mantikli mi? +++ a52 türkiye de mi üretiliyor öyle bir şey duydum. Türkiyeden üretilmeyene ulaşmam lazim sanki
A52'nin Snapdragon 720 çipi, A 51'in, Exynos 9611 çipinden daha iyi, ikisi de ARM doğal olarak merkezi işlemci kullanıyor ama, snapdragonun ARM kryo mimarisi üzerine merkezi işlemcisi, daha iyi veri işleme teknolojisi var ve snapdragon chipsetiyle stabildir, hatta en iyi kyro snapdragon chipsetiyle uyumlu ne mediatek ne exynos ile çakışmaları oldukça fazla, bir de snapdragon 720'nin Andreno 618 grafik işlemcisi, 9611 mali grafik işlemcisinden daha iyidir, 720 çip 8 nanometre, 9611 10 nanometredir, bu farklar A52'yi en azından donanım olarak 1 tık öne çıkartır ama diğer sensör ve batarya konusunda pek farkları yok yani nerdeyse aynı gibi.
Kolay gelsin
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Samsung Exynos 7 Series 9611
Qualcomm Snapdragon 720G (SM7125)
Internette bu karşilaştirmada samsung exynos daha iyi olduğu söyleniyor. Yabancilarda ise qualcomm snapdragondan dolayi düşük oldugunu okudum.
nerde okudun bilmiyorum ama 720 SoC, Ezynos 9611 SoC'u eze eze yenmiş, ne CPU olarak ne GPU olarak ne litografik nanometrik teknoloji olarak, hatta batarya performansında bile ezmiş geçmiş.. mümkün değil zaten snapdragonun ARM kyro ile olan mimarisini..