50mm porte lensidir, makro çekim yapamazsınız. Ancak 1000 TL olan 50mm f/1.8 STM lens, 10.000 TL olan 24-70 f/2.8 lensten daha keskin.
Söz konusu portre ise 50, makro ise 100mm. Ancak 100mm olan lens ile istersen güzel portre fotoğrafları da çekebilirsin. Fakat eğer kamera crop sensör yani fullframe değilse 100mm, 160mm'ye tekabül edecek dolayısıyla kadraj oldukça daralacaktır. Onun yerine standart 24-105 de tercih edebilirsin.
50mm lensin STM olanı 35, olmayanı ise 45 cm'den netliyor. Samyang gibi Canon dışındaki diğer markalar da 45 cm. Hatta Canon'un 50 f/1.4 ve 1.2 lensi de 45 cm. Eğer crop sensör yani fullframe sensör ise bu 50mm odak uzaklığı 80mm'ye tekabül edecek. Açıkçası mesafeden dolayı de pek makro gibi durmuyor. Ama 100mm f/2.8 tam makro lenstir, sineğin kanadındaki çizgileri bile en ince ayrıntısına kadar çekebilir
Aslında ters adaptörü kullanınca 18-55 bile işimi görüyorda biraz daha iyi çekimler için yeni lens almaya karar verdim. Ondan portre olması Sorun olmaz. Hatta belkide daha iyi flu yapabilir. Akvaryumda ki malzemelerinde balıkla beraber çıkmasını çok istemem 😁
Ters adaptör beni çok gıcık etti, sevmedim o olayı. Yok cidden 50 mm yakından odak yapamıyor, 70-300 var bende makro moduyla güzel şeyler çekebiliyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
50mm porte lensidir, makro çekim yapamazsınız. Ancak 1000 TL olan 50mm f/1.8 STM lens, 10.000 TL olan 24-70 f/2.8 lensten daha keskin.
Söz konusu portre ise 50, makro ise 100mm. Ancak 100mm olan lens ile istersen güzel portre fotoğrafları da çekebilirsin. Fakat eğer kamera crop sensör yani fullframe değilse 100mm, 160mm'ye tekabül edecek dolayısıyla kadraj oldukça daralacaktır. Onun yerine standart 24-105 de tercih edebilirsin.
Aslında 50mm ile çekilmiş ( kendimce macro ) fotoğraflar var.
550D yani Crop sensörlü.
Tamamdır çok teşekkürler 😊
50mm lensin STM olanı 35, olmayanı ise 45 cm'den netliyor. Samyang gibi Canon dışındaki diğer markalar da 45 cm. Hatta Canon'un 50 f/1.4 ve 1.2 lensi de 45 cm. Eğer crop sensör yani fullframe sensör ise bu 50mm odak uzaklığı 80mm'ye tekabül edecek. Açıkçası mesafeden dolayı de pek makro gibi durmuyor. Ama 100mm f/2.8 tam makro lenstir, sineğin kanadındaki çizgileri bile en ince ayrıntısına kadar çekebilir
Bu bilgiler epey işime yarıyıcak.
Tekrardan çok teşekkürler efendim
Rica ederim
100 mm macro konusunda efsanedir, 50 mm daha çok portre lensi.
Aslında ters adaptörü kullanınca 18-55 bile işimi görüyorda biraz daha iyi çekimler için yeni lens almaya karar verdim.
Ondan portre olması Sorun olmaz.
Hatta belkide daha iyi flu yapabilir.
Akvaryumda ki malzemelerinde balıkla beraber çıkmasını çok istemem 😁
Ters adaptör beni çok gıcık etti, sevmedim o olayı.
Yok cidden 50 mm yakından odak yapamıyor, 70-300 var bende makro moduyla güzel şeyler çekebiliyorum.
Balık çekimi zor iş bu arada. 😂
Hemde çok zor 😅
Killifishlerin yüzmeleri bir tuhaf
10 cm yüzer 2 saniye dinlenir.
Yani 2 saniyelik bir zaman dilimim var çektim çektim.
70-300 lere baktım onlarda güzel lense benziyor.
Fakat piyasada en çok bunlar kullanıldığı için şimdilik bunları kullanıyorum.
Ters lensin olayı aslında mesafe ama çok karışık duruyor zor alışılıyor :)
Şimdilik Bunlara Bakıyorum***
70-300 daha çok öneririm, 100 mm lense bu kadar para verdikten sonra sadece balık çekebilmek üzer, 70-300 al beraber ay çekelim. 😜
Aslında Ay çekimi için canon p900 var 🤤
83X zoom.
Doğru diyorsunuz vede bu hobide daha yeniyim.
Çok teşekkürler ilgiliniz için 😊
Yok yok onu boş ver cidden, DSLR candır. 😂
DSLR'ın elde şekil duruşu bile yeter 😂
Kesinlikle. 😂
P900 Nikon'un değil miydi 😄 Onun 1000 olanı var, x83 olan oydu sanırım efsane bir lens 10 bin mm odak uzaklığına denkti yanlış hatırlamıyorsam
@Ütü-Masası ciddi mi yav o kadar var mı, 800 mm ile millet neler çekiyor... 😂
Tabii ki o kamera Jüpiter'i bile çekiyor, YouTube'da videoları var 😄
Özür diliyorum 10 bin değilmiş 10 bin ne ya 😄 24-3000mm arası odak uzaklığı varmış, 125x optik.
Jsjdjsjsjsj Pardoon Nikon P900 doğru.
2000mm değilmiydi?
Az öncede baktım p900'ün 83X 2000mm
O p900, ondan sonra P1000 çıktı. 125X ve 3000mm. Ama ne yazık ki pahalı
amatörsen çok para gömme 50mm lens le her şeyi çekersin youtubede bir dünya kaynak var gerek milyar para dökmeye gerek yok
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!