Öyle şey mi olur. Yanlış bilgi verilmiş. Ekran kartının bellek kapasitesi, anakartı etkilemez. 16GB kart bile takabilirsin mesela. RAM anakartı etkiler.
İleride, ekran kartı ve diğer parçalarda upgrade yaparsan, en az 750 Watt 80+ güç kaynağı al. Yapmam dersen 500Watt 80+ güç kaynağı alınabilir.
Bu sistemin harcayacağı maksimum güç 250 W olur. İleri de ekleme yapacaksan yüksek al ama bu şekilde devam edeceğim diyorsan 450W fazlasıyla yetecektir. Daha üstü gereksiz masraf olur.
Watt değeri Fazla alman sorun çıkarmaz. Watt olarak daha yüksek alman sadece ileri de seni ekstra bir maliyetten kurtarır, Ekran Kartı almak istersen vs.
Bunu ileriye dönük düşünerek en yüksek 2 GB diyordu onu aldım 2 in üstünde zaten desteklemiyor ram 128 destekliyor bu ram değeri artınca wat artıyor mu
Evet artar. Mesela bu sistem bu haliyle 250W güç tüketiyor diyelim. Senin buna upgrade yapman bu güç tüketimini daha çok arttıracaktır. 250W değil de, 300W olacaktır.
Ekran kartı kullandığım yokki işlemci üreticisi apu yok demişti görüntü gelmez ekran kartı lazım demişti bende en yüksek destekleyen ekran kartı almıştım PS3 PS4 var onu kullanıyorum belki sadece ilerde sadece PC için oyun çıkarsa kullanırım amaçlı ileriye dönük yoksa ekran kartı ni pek görüntü dışında kullanmıyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Ekran kartının modeli nedir? Kapasitesini yazmışsın sadece. Bir de 2GB günümüzde yetersiz. Eğer oyun düşünüyorsan.
Oyun oynamıyom PS3 PS4 var bide anakart en yüksek 2 gb desteği varmış 👍
Öyle şey mi olur. Yanlış bilgi verilmiş. Ekran kartının bellek kapasitesi, anakartı etkilemez. 16GB kart bile takabilirsin mesela.
RAM anakartı etkiler.
İleride, ekran kartı ve diğer parçalarda upgrade yaparsan, en az 750 Watt 80+ güç kaynağı al.
Yapmam dersen 500Watt 80+ güç kaynağı alınabilir.
www.epey.com/.../msi-mag-b550m-mortar-wifi.html
Grafik bellek en fazla 2 GB diyor
Ben bu işi yıllardır yapıyorum. Orada yazan beni ilgilendirmez çünkü yanlış. Hurda anakarta dahi yeni nesil ekran kartı takıyorum.
Eğer ileride sistemde güncelleme yapacaksan, parça değişimi yapacaksan 600 ve üstü bir power seç derim...
Yazıcı ile kamera ne alaka onlar etkilemiyor 60 plus 500 watlık al fazla ama ilerde sistem değiştirirsen uzun ömürlü kullanırsın
ekran kartı marka modeli nedir?
600 wat 80 plus özellikli bir psu yeterlidir bence
450 Yeterli olur.
Kararsız kaldım valla 😮
Bu sistemin harcayacağı maksimum güç 250 W olur. İleri de ekleme yapacaksan yüksek al ama bu şekilde devam edeceğim diyorsan 450W fazlasıyla yetecektir. Daha üstü gereksiz masraf olur.
Fazla alsak sorun çıkarırmi Wat değeri az mı sadece sorun çıkarır
Watt değeri Fazla alman sorun çıkarmaz. Watt olarak daha yüksek alman sadece ileri de seni ekstra bir maliyetten kurtarır, Ekran Kartı almak istersen vs.
Bunu ileriye dönük düşünerek en yüksek 2 GB diyordu onu aldım 2 in üstünde zaten desteklemiyor ram 128 destekliyor bu ram değeri artınca wat artıyor mu
Evet artar. Mesela bu sistem bu haliyle 250W güç tüketiyor diyelim. Senin buna upgrade yapman bu güç tüketimini daha çok arttıracaktır. 250W değil de, 300W olacaktır.
Ekran kartı kullandığım yokki işlemci üreticisi apu yok demişti görüntü gelmez ekran kartı lazım demişti bende en yüksek destekleyen ekran kartı almıştım PS3 PS4 var onu kullanıyorum belki sadece ilerde sadece PC için oyun çıkarsa kullanırım amaçlı ileriye dönük yoksa ekran kartı ni pek görüntü dışında kullanmıyorum
600watt
600W +80