Emojiler, mesajlaşırken ruh hâlimizi ve mimiklerimizi karşı tarafa yansıtmak için kullanılan sembollerden biridir. Ancak birçok insan ''gülücük'' ( :) ) emojisini yapmacık buluyor. Mesajlaşırken o sırada gülümsemeyen ancak sırf alışkanlık hâline getirdiği için gülücük emojisine mesajda yer veren insanlar olabiliyor.
Oysa gülücük emojisi tarihte kullanılan ilk emojidir ve 17'nci yüzyılın ilk yarısında kullanılmıştır. Dolayısıyla o, emojilerin ilki ve en muhteremidir.
Peki siz bu emojiyi yapmacık buluyor musunuz? Ne sıklıkla kullanırsınız?Gülücük (smile) emojisi
İnternet & Teknoloji konusunda 631 cevap paylaştı.
Evet doğrusu yapmacık buluyorum, en azından kendi kullandığım zamanlar. Ama emoji kullanmadığım zaman da samimi bir şekilde yazsam bile karşı taraf kendisine soğuk davrandığımı düşünebiliyor. Bu yüzden sadece gerçekten gülümserken yazdığım mesajların sonuna eklerim. 🙂 Bu konuda senin fikrini çok merak ediyorum açıkçası. Yapmacık buluyor musun?
Şahsen kişi o an gülümsemese bile bu emoji bir sıcakkanlılık göstergesidir. Emoji koymamak bazen karşı tarafın soğuk davrandığını düşünmemize neden olabiliyor ama oysaki çok içten gelen samimi cevaplar veriyordur ve yüzü de gülümsüyordur. Şahsen bu emojiyi kullanan kişi, o an yüzü gülümsemese bile bir sıcakkanlılık belirtisi olduğundan kullanılmasında bir sakınca görmüyor, aksine yerinde buluyorum. :)
Hayır yapmacık gelmiyor bana, insan karşısındakini kendisi gibi sanıyormuş. Sen nasıl düşünürsen o şekildedir ama aslını soracak olursan o şekilde değildir belki 😊
ya abii bi insanın gülücük emojisi kullanması kadar kötü bir şey yok bence hiç sevmiyorum yetişkinler yapınca okey ama gençler yapınca kötğ geliyo bana