Bu fotoğraf yüzünden Instagram hesabının kapatılmasının arkasında ürkütücü bir hikaye var. Aslında bu fotoğraf yeni değil.
Jonathan Galindo fotoğrafı Mavi balina ve momo gibi oyun adı verilen SİBER ZORBALIĞIN simgesidir. Bu SİBER ZORBALIKLARDA kullanılan bu karakter çocuklara ve gençlere özel mesajlar ile bir takım talimatlar göndererek istediklerini gerçekleştirmekte. Sonrasında ise onları bilgilerini fotoğraf ve videolarını yaymakla tehdit ederek İNTİHARA SÜRÜKLEMEKTEDİR.
Maalesef bu SİBER ZORBALIKLAR sebebi ile dünya genelinde onlarca çocuk ve genç hayatını kaybetmiştir. Bundan bir kaç yıl önce tüm dünya da neredeyse hergün Mavi Balina Momo ve benzeri SİBER ZORBALIKLAR yüzünden İNTİHARA sürüklenen ve hayatını kaybedenlerin haberlerini duyduk. Bu konuda ülkeler bu zorbalığınkaynağına erişmeye çalıştılar.
Farkındalık eğitimleri ile aileler öğretmenler topluma mal olmuş isimler uyarılarda bulundular. Sosyal medya platformları ise üzerlerinden çocuk ve genç avına çıkmaya çalışan bu nedenle sayfa hesap oluşturanlara izin vermedi. Hatta bu kelimeleri aratanlar karşılarında bir destek mesajı ile karşılaştılar. Aslında sorun Fotoğrafta değil Fotoğrafın kullanım şeklinde. Sosyal medyada bundan daha farklı ve korkunç fotoğraflarla hesap açmanız mümkün. Fakat bununla hesabınız kapatılır. Ayrıca bu fotoğrafa yönelik ısrarcı olanlar BİLİŞİM SUÇLARI tarafından incelenir. Bu gibi SİBER ZORBALIKLARA özellikle OYUN demiyoruz.
OYUN kavramının içinde eğlence bazen eğlenerek öğrenmek vardır. GERÇEK BİR OYUN İÇERİSİNDE TEHDİT ŞİDDET BARINDIRMAZ. DOLAYISI İLE BU GİBİ GİRİŞİMLERİN TAMAMI OYUN DEĞİL SİBER ZORBALIKTIR. Bu konuda Mart 2019'da TRT VİZYON DERGİSİNE Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanımızında görüş açıkladığı DOSYA HABERİ inceleyebilirsiniz.
bu resim yüzünden hesap kapatan insta ekibi neden acaba gençleri intahara teşvik, korku ve şiddette meyilli uyuşturucu kullanımı teşvik eden uygunsuz paylaşımları yapanları silmiyorda sadece bu mavi balina anımsatan resme mi takılmış :) onun dışında terör örgütü sempatizanlığı yapan şempazeyi anımsatan tipleri silmez bu resme takılır anlamış değilim ya :)
Mavi Balina gibi çocukları siber zorbalıkla ölüme sürükleyen oyunlara çocukların erişimini kesmek için alınan bir takım önlemlerden biri. Fotoğraf bu tip oyunları simgeler. Palyaço gibi görünse de çocukları intihara sürükler. Bu yüzden bu fotoğrafın kullanımı yasaklanmıştır.
Bu resim mavi balina oyununda kullanılıyormuş yanlış hatırlamıyorsam. Oyundaki moderatör bu resmi profil yapmış. Çocuklar üzerinde psikolojik olarak kötü bir etki yarattığı için insatgram bunu kullanan kişileri banlıyo
çocuk tacizcisi ya da tecavüzcüsü olması lazım bununn pedofili içeren bir görsel olduğundan topluluk standartları gereği profil işaretlenip süresiz kapatılıyorrr
Bu resim bir maskedir. Ve bu tür resimleri pp (Profil Fotoğrafı) yapanlar, mavi balina gibi bir oyun üretmişler ve onu instagram üzerinden yaymışlar. Benim bildiğim bu. Ve bu konu hakkında Işıl Işık bir video çekti. Ve bende bunu deneyimledim ve yaptım. Bakmak isterseniz kanal ismim Fatmanur Özdemir 736 abone falan. Videonun ismi "Yorum Sizden" umarım yardımcı olmuşumdur...
Evet denemeyin ben denedim aradan 2 dakika geçtikten sonra hesabim kapandı nedeni su arkadaşlar mavibalina oyununa teşvik eden bir şahıs bu fotoğrafı kullanıyormuş ve instagram kendince böyle bir karar aldı
Bu fotoğraf yüzünden Instagram hesabının kapatılmasının arkasında ürkütücü bir hikaye var. Aslında bu fotoğraf yeni değil.
Jonathan Galindo fotoğrafı Mavi balina ve momo gibi oyun adı verilen SİBER ZORBALIĞIN simgesidir. Bu SİBER ZORBALIKLARDA kullanılan bu karakter çocuklara ve gençlere özel mesajlar ile bir takım talimatlar göndererek istediklerini gerçekleştirmekte. Sonrasında ise onları bilgilerini fotoğraf ve videolarını yaymakla tehdit ederek İNTİHARA SÜRÜKLEMEKTEDİR.
Maalesef bu SİBER ZORBALIKLAR sebebi ile dünya genelinde onlarca çocuk ve genç hayatını kaybetmiştir. Bundan bir kaç yıl önce tüm dünya da neredeyse hergün Mavi Balina Momo ve benzeri SİBER ZORBALIKLAR yüzünden İNTİHARA sürüklenen ve hayatını kaybedenlerin haberlerini duyduk. Bu konuda ülkeler bu zorbalığın kaynağına erişmeye çalıştılar.
Farkındalık eğitimleri ile aileler öğretmenler topluma mal olmuş isimler uyarılarda bulundular. Sosyal medya platformları ise üzerlerinden çocuk ve genç avına çıkmaya çalışan bu nedenle sayfa hesap oluşturanlara izin vermedi. Hatta bu kelimeleri aratanlar karşılarında bir destek mesajı ile karşılaştılar. Aslında sorun Fotoğrafta değil Fotoğrafın kullanım şeklinde. Sosyal medyada bundan daha farklı ve korkunç fotoğraflarla hesap açmanız mümkün. Fakat bununla hesabınız kapatılır. Ayrıca bu fotoğrafa yönelik ısrarcı olanlar BİLİŞİM SUÇLARI tarafından incelenir. Bu gibi SİBER ZORBALIKLARA özellikle OYUN demiyoruz.
OYUN kavramının içinde eğlence bazen eğlenerek öğrenmek vardır. GERÇEK BİR OYUN İÇERİSİNDE TEHDİT ŞİDDET BARINDIRMAZ. DOLAYISI İLE BU GİBİ GİRİŞİMLERİN TAMAMI OYUN DEĞİL SİBER ZORBALIKTIR.
Bu konuda Mart 2019'da TRT VİZYON DERGİSİNE Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanımızında görüş açıkladığı DOSYA HABERİ inceleyebilirsiniz.
TRT VİZYON DERGİSİ "OYUN DEĞİL SİBER ZORBALIK" Deniz UNAY Röp.
https://www.trt.net.tr/vizyondergisi/wp-content/uploads/2019/04/mart-2019.pdf