Z kuşağını kötü olarak gören bir çok yorum görüyorum. Özellikle saçma sapan hareketler yapan tiktokerlardan dolayı bu tüm z kuşağına mâl ediliyor. Halbuki bence z kuşağı diğer kuşaklara göre daha çok araştıran gördüğünü, duyduğuna hemen inanmayan, sorgulayan bir kuşak. Bunda İnternetin de katkısı var. Anlayamıyorum, z kuşağına neden bu kadar nefret var? Asıl bizim onlardan nefret etmemiz gerekiyor onların seçtikleri insanlar yüzünden gelecek kaygısıyla boğuşuyoruz.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılZ kuşağına gereksiz bir nefret var evet çünkü kuşak çatışması çok yoğun. Ki ben de kendi kuşağımı sevmiyorum. Ama nefret ve saldırganlık boyutuna götürüyorlar işi. Ayrıca Z kuşağının birçok bireyi oturduğu yerden konuşan insanlardan. Tıpkı benim şu an yaptığım gibi. Benim de demem o ki, bir durumu tecrübe etmedikten sonra o konuyu istediğin kadar araştır, sorgula. Hiçbir şey elde edemezsin kendi sanrılarından başka. Z kuşağı böyle baskın, yönetici kişiliklermiş gibi yaşıyor, kendini öyle lanse ediyor. Ama hiçbir durum ve olay, sanıldığı gibi değil güzel dünyamızda
10 Yorumla
Çünkü z kuşağı her şeyin farkında yalana dolana inanmak istemiyorlar insanca yaşamak istiyorlar
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ülkeyi yönetecek Z kuşağı olacaktır dediğin gibi düşünüyor araştırıyor koyunda değil iş bulamıyor geleceği de karanlık çaresi yok başka
417 Yorumla
Soran+1 yılEvet şuanda nefret ettikleri z kuşağı belki de ülkeyi büyük bir beladan kurtarıcak, haberleri yok.
Cevap sahibi+1 yılAhmak bir toplumda yaşıyoruz kadınlar eziliyor gençler evlenemiyorlar ev araba fiyatları asirinin aşırısı herşey pahalı ve suçlusu biziz yok böyle birşey buna inanan deli olmalı bu ÖTV nedir bu aşırı vergi neden oluyor sorgulayan Yok
Soran+1 yılEvet biz bunları söyleyince de lgbt o bu öne atıyorlar. İçleri nefret dolu, gerçekleri söyleyenlerden de nefret ediyorlar.
Cevap sahibi+1 yılAptal Comarlarin tek bildiği o lbgt nedir ya ne ilgimiz var onunla. iş bulamıyoruz evde yatakta yatıyoruz bütün gün paramız yok hiçbir istediğimizi alamıyoruz sı*ayım böyle hayata be
Soran+1 yılEvet tüm bunların içinde bide z kuşağına illetmiş gibi davranmaları sinir bozucu.
Cevap sahibi+1 yılEksi atıyorlar sanki yalan konuşuyoruz ne anlatıyorum kötülüğe biat etmeye alışmışlar vazgeçemiyorlar işte
Soran+1 yılYazık gerçekten. Onlar yüzünden bizde yanıyoruz. Umutsuz, geleceğini düşünmekten kafayı yiyen bir gençlik var.
Cevap sahibi+1 yılİş veremiyorsan para ver Avrupa'da sosyal yardımlar var beş parasız geziyoruz ben bunu niye kabul edeyim iş yok iş başvurmadigim yer kalmadı ya
Soran+1 yılBak çok ciddi bir şey söylicem şimdi. İş bulamıyorsan gidip akpye üye ol. Gençlik kollarına veya kadın kollarına. Kardeşimin arkadaşının abisi öyle yapmış. Bazı etkinliklere falan katılmış sonra onu bir işe sokmuşlar maaşı iyimiş, çok çalışmıyormuş bile. Açıkçası bende şu an üniye hazırlanıyorum ve iş bulamama gibi bir durumum olursa aynı şeyi yapıcam. Şu ülkede böyle şeyler yapmaktan başka çaremiz yok.
Cevap sahibi+1 yılYok asla yapmam ben yurtdışında yaşamayı düşünüyorum halamla görüşüyorum olursa hemen gideceğim
Soran+1 yılTabi ki bu daha iyi bir seçenek sende haklısın. Benim de almanyada amcam var fakat bırak yanına almayı çöpünü bile vermez. Şans işte:/
Cevap sahibi+1 yılHalam çok iyidir para göndereyim diyor istemiyorum hayatımı asalak olarak yaşamak istemiyorum kendim kazanmak istiyorum
Soran+1 yılUmarım gidebilirsin yurt dışına büyük fırsat gerçekten 🙏🏻
Cevap sahibi+1 yılBurada geleceğim yok belli fakiriz ne olacak bizden
Cevap sahibi+1 yılÜniversiteyede gitmedim dil öğreniyorum okuyanlar işsiz geziyor
Soran+1 yılBen sağlık yazıcam tercihlerime. şu an en önü açık alan o gibi. Normalde hastane ortamını falan hiç sevmem ama başka çare yok şu durumda.
Cevap sahibi+1 yılEn iyisi o
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
12Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılZ kuşağı olmaktan utanan ben :
Cidden çok yazık kimse sakın savunmaya kalkmasın, evet teknoloji çağındayız, evet bir şeyi yaparsa Z kuşağı yapar ama bu tiktok diye iğrenç bir uygulamada herkes takılırken olmaz o işler kusura bakmayın. Biri ben sizin babanızım der küçük çocukları kendine bağlar, kızlar desen zaten amaaçları vücudunu sergilemek. Kimsenin giyimi beni ilgilendirmez ama fark ettiyseniz "bazı" kızlar hep Bi hallenme peşinde. Tiktoğu sırf vücut hatlarını sergilemek için açmış, erkekler desen zaten zaten cinsellik kavramını yeni keşfetmişler. Ben Z kuşağı diyince herkesin aklına "zeki, çalışkan, okuyan, üretim yapan..." bunlar gelsin istiyorum. Ama gerçek öyle değil maalesef.412 Yorumla
Soran+1 yılTiktoktan bende fazlasıyla rahatsızım fakat bunu tüm gençlere yüklemek saçma. Böyle şeyler demenden senin de Tiktoktan rahatsız olduğun ortada, sıkıntı kullanmayanların da aynı kefeye koyulması. Ayrıca gençlere yeterince imkanların verildiğini hiç düşünmüyorum. Eğitim sistemi çöp, mezunlar işsiz. Hal böyle olunca sadece gençlere yüklenmek saçma.
Cevap sahibi+1 yılBen genelleme yaparak konuştum zaten, bir çok genç tiktok da hal böyle olunca da genelleme yaparak konuşuyoruz. Ben kullanmıyorum , sen kullanmıyorsun ya diğer kişiler. Ve bazı kavramların ne anlama geldiğini bilmeden konuşuyorlar. Bi de şuna çok gülüyorum din konusunda "kişinin dini olur, devletin dini olmaz" diyorlar tamam haklılar. O zaman neden Müslüman olanlara yallah Arabistan'a diyorlar? Türkiye %90 küsürü Müslüman. Tamam laik bir ülkedeyiz ama Müslüman olmayan kişilerin, Müslümanlara yallah Arabistan'a demeleri aşşırı komik bir durum. İnsanın kendiyle çelişmesi bu olsa gerek. Atatürkün bir lafı var "bütün ümidim gençlik" diye. Gençler o sözü ayaklarının altına alıp eziyorlar resmen. Çok yazık. Sırf bu yüzden Z kuşağı olmaktan utanıyorum.
Soran+1 yılAynen bende öyle düşünüyorum kişinin dini olur devletin olmaz. Kişilerin dinine karışanlar da Arabistana gidebilirler. Sözde hoşgörülü olması gereken Müslümanlar herkesten daha fazla nefret dolu.
Cevap sahibi+1 yılAl işte sende onlardan birisin. Arabistana gidebilirler ne alaka? Çok cahilce ve ne diyeceğini bilmeden yapılmış bir yorum bence. Sözde Müslüman çok ülkede, Müslümanım derler imanları sıfır. Saygısız kişi her zaman saygısız dır ama bu onun dinini saygısız yapmaz. Cahil Müslümanlarda var, cahil ateist, deist,... Lerde var. Tek dertleri kendi savunduğu görüşü savunmayanları eleştirmek. Laik bir ülkeyiz ama insanlar bu laiklik kavramını çok yanlış anlamış. Türkiye vatandaşı olan kişileri hep Bi Arabistana gönderme peşindeler, çok ironik bir durum. Hadi herkes Arabistana o zaman bakalım Türkiyenin hali ne olur. Birbirimize destek olmak varken hep bir kösteklik peşindeyiz.
Soran+1 yılBen Arabistan gibi yaşamak isteyenlere o ifadeyi kullanıyorum. Sürekli insanların hayat şekillerine, dinlerine, görüşlerine karışan insanlara diyorum yani. Din din diye hep mağdur edebiyatı yaptılar şimdi de kendileri dini kullanarak insanlara baskı yapıyolar. Neden buna izin verelim? Burası Türkiye böyle şeylerin olmasını istemiyoruz doğal olarak. Bu istedikleri şeyleri de anca Arabistan gibi geri kafalı bir ülkede yapabilirler bu yüzden bizde öyle geri kafalı insanlara kendileri gibi geri kafalı insanların olduğu Arabistana git diyoruz:)
Cevap sahibi+1 yılKişiler dinlerini gerektiği gibi yaşasa zaten böyle cahilce yorum yapmazlar. Din iman sıfır sözde Müslümanlar. Bir Müslüman gördüm şehadetin anlamını bilmiyor, anlamını geçtim şehadet etmeyi de Bilmiyor. Yazıklar olsun.
Soran+1 yılEvet resmen kendilerince başka bir din üretmişler. Lgbtye vs haram o bu derler. Yolsuzluk o bu ne varsa göz yumarlar. Böyle insanlara artık tahammülüm olmadığı için Arabistana gitsinler diyorum. Halbuki herkes kendi dini, görüşü neyse kimseye karışmadan yaşasa ne güzel olucak, yok illa şu lgbt bireyine saldırayım şu oruç tutmuyo onu döveyim. Herkesin dini kendine ama bunlar Allah gibi davranıyolar resmen.
Cevap sahibi+1 yılEvet öyle maalesef, Müslüman olmayabilirsiniz fakat kelimelerimize dikkat edelim lütfen "Allah gibi, peygamber gibi," demesek daha doğru olur çünkü bu bize karşı bir saygısızlıktır başka bişey değildir çünkü onlar bizim kutsalımız şu an eleştirdiğiniz kişilerin yaptığını yapıyorsunuz. Kim Müslüman, kim Müslüman değilden ziyade ;kim insan, kim insan değil diye bakarsak olaya çok daha iyi yerlere geliriz bence.
Soran+1 yılBende onu diyorum işte. Kendilerini Allah yerine koyuyorlar benim sözümde bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum yapılan yanlış.
Cevap sahibi+1 yılİnsanlara, hayvanlara, doğaya, çocuklara, kadınlara,... karşı daha hoşgörülü bir dünya istiyorum.
Soran+1 yılBenim artık pek bir ümidim yok. Keşke olsa...
ben 18 yaşında bir birey olarak Z kuşağından hiç umudum yok Z kuşağı şişirilmiş bir balondur Anca büyük bir kısmı sahte atatürkçülerden oluşan bir balondur anca atatürk dövmesi yapıp kendini havalı zannedip atatürkün kurtuluş savaşında savaştığı cepheleri bilmezler bence sende kendini yüksekte görme Z kuşağınıın sadece bir balon olduğunu gayet iyi biliyoruz
32 Yorumla- +1 yıl
Ama Z kuşağının tamamı da öyle değil ben kendi adıma konuşayım. Bende Z kuşağıyım Atatürk ü severim sayarım ama Kemalist değilim bu tapmaya girer ben bir tek Allah a taparım zaten Z kuşağı da ikiye ayrılmış durumda bir tarafı tik tok çekiyor diğer tarafı da yani benim gibiler ülkemizin saçma eğitim sistemi için ders çalışarak gelecek kaygısı içinde yaşıyor. Ben araştırıyorum öğreniyorum sorguluyorum ama doğru bilgiyi öğrenmeye çalışıyorum tabi en öncesinde Kuranı Kerim in mealini okuyorum çünkü en doğru bilgiler orada yazıyor. Uzun lafın kısası çok genel konuşmuşsun.
Alfa kuşağındakiler yetişkin bir birey olunca Z kuşağını sevmeye başlayacak herkes endişen olmasın. :)
Alfa kuşağı ebeveynlerin 1 yaşındaki çocuğa telefon, tablet kullanmayı öğrettiği nesil yani.10 Yorumlamal oldukları için laf ediyorlar. benden sonraki çocuklar hep benden zeki olacak çünkü onlar bizim bilgilerimize ve deneyimlerimize de sahip.
20 Yorumla
+1 yılbence Z kuşağı toplumun aksine araştıran sorgulayan bir kuşak geleneklere körü körüne bağlanmayan bir nesil
80 Yorumlaşöyledir böyledir şeklinde genellemenin doğru olmadığını düşünüyorum
gerçekten aydınlık bir kesim var ama maalesef çok küçük bir kesim bunu %1-2 şeklinde ifade edebiliriz sigarasız samimi araştıran saygı çerçevesinde tartışan okuyan arkadaşlarım ve ben bu şekilde düşünüyoruz kuşağımız hakkında.00 YorumlaAristotales, yaşadığı dönemde, yani M. Ö. 350 yılında
"Bugünlerde gençler kontrolden çıkmış durumda.
Kaba bir şekilde yemek yiyorlar, yetişkinlere karşı saygısızlar, ebeveynlerine karşı çıkıyorlar ve öğretmenlerini sinirlendiriyorlar" diye yazmış.
Mesele kuşak değil bence. 🤷🏻♀️00 Yorumla
+1 yılinsanlar artık iyice cahilleşti çünkü. Mal mal şeyler yapmayı kendilerine özgür görüyorlar
11 Yorumla
Soran+1 yılİşte bak dediğim oldu. Saçma hareketler yapan kişilerden dolayı tüm gençler öyleymiş gibi görülüyor.
+1 yılZ kuşağı çok akıllı olmasına rağmen yaptıkları sorumsuzluk ve tiktoker tarzı hayatı sallamayan tipler olduğu için ise yaramaz olduğu düşünüluyor
41 Yorumla- +1 yıl
Bunu eksileyen Z kuşağı kim lA
+1 yılZ kuşaği özgürüz diye diye cirtigini cikardi erkek kiza kiz erkege donuştü aklini başına almalı bu z kuşagı biz cahil degiliz aslinda bu z kuşağı o kadar imkan varken ellerinde çok cahiller gay lere lezlere saygı duymak ne Allah bizi 2 cins yarati kadin erkek birbirini tamamlar ben asla saygı duymuyorum helak olcaz bunlar yuzunden kahrolsun lgbt
227 Yorumla
Soran+1 yılSenin gibi cahiller yüzünden ülke bu halde, herkes herkese nefret duymaya başladı. Yazık kafana ya.
- +1 yıl
Nickini gerçekten mükemmel secmissin tam sana göre
- +1 yıl
Diyorum asıl cahil sizsinz belli ediyorsunda
- +1 yıl
Git kizlara okşat kendini özguruz
- +1 yıl
Tek sorun lgbt değil ki ama. Kuranda zorbalık yapmakta günah ama biz onlara zorbalık yaparak günah işliyoruz
Soran+1 yılZihniyete bak. Şu cahil Türkiyede çıldırmamak elde değil.
- +1 yıl
Su sapkinlari atamiyoruz biz cildiralım iyyy
- +1 yıl
@herşeygüzelolacak95 sussak helak olcaz lut kavmi gibi
- +1 yıl
Lut kavminin helak olma sebebini araştır istersen. Ya da dur ben sana söyleyeyim tecavüz, taciz, zorbalık ve livata yapmak
Soran+1 yılHerkes senin inandığın dine inanmak zorunda değil onu öğren önce. Burası laik bir ülke. Beğenmiyorsan Arabistana gidebilirsin:)
- +1 yıl
Ablacım burası survivor değil herkes kendi günahından sorumlu sen istersen insanları bir sal ve saygı duymayı öğren dinimiz hoşgörü dini diyip de insanlara nefret saçmak ikiyüzlülüğün kaçıncı seviyesi anlam veremiyorum allah sana akıl fikir versin
- +1 yıl
@drunkandvintages dinimiz Allah n verdigi bedeni degiştirmeyi katiyen yasaklamış erkek erkegi seviyor normal mi bu size kiz kizdan hoslaniyorum diyor uyanin bi nesli yok etme projesi bu özgur degiliz Allah 2 cins yarattı bizi lut kavmi erkek erkege yemedigi bok kalmadigi için helak oldu arastırmadan gelmisler konusuyorlar
- +1 yıl
@herşeygüzelolacak95 livata ne demek arastır sonra gel konuş lutfen peygamber efendimizn en korktugu sey bu ayni cinsle yaşanilan münasebet çok igrenç
- +1 yıl
Bura 100/99 musluman ulke sen defol
- +1 yıl
Laik ülke diye diye agzimiza ettiler kendi ni uyanik sanan cahiller gavurlar yiyip bitirince bizi siz hala laikiz deyin Allah akil versin
- +1 yıl
Asıl sen bir halt bilmeden gelmiş burda boş boş konuşuyorsun. Lut kavmi dediğiniz şey tecavüzden ensestten helak oldu iki kadın veya iki erkek birbirini sevdiği için değil. Zina heteroseksüel bireylere de günah ayrıca lgbt diyince aklınıza sadece seks gelmesi zaten nasıl zihniyette bir insan olduğunu gayet ele veriyo. Rica ediyorum daha fazla bir şey yazma çünkü midemi bulandırıyorsun ve sana acıyorum. Elinin altında internet var burda akşama kadar takılacağına git biraz arastir araştırmak günah değil merak etme.
Soran+1 yıl@drunkandvintages daha cümle kurmayı beceremiyor. Böyleleri laf anlamaz, uğraşmaya bile değmez.
- +1 yıl
Haklısın insan yerine koyup anlatmaya çalışmamız bizim hatamızdı
Soran+1 yıl@Senden1bokolmaz ülkelerin dini olmaz insanların dini olur, öğrenemediniz gitti şunu. Ve gerçekten doğru bir nick, senden bir bok olmaz.
- +1 yıl
Soran korkak gizli şahıs pembeli çocuk sendenbibokolmaz gerçekten
- +1 yıl
Her halti biliyorum diyen o kadar imkan varken hiç bi bok bilmeyen z kuşağıyla ugraşamam bize kaynak kuran ı kerim net zaten gavurlarin elinde nette yazan her seye inanan z kuşagı gibi salak degiliz kuran okuyun internet var dye her boku biliyoruz diye geçin dur daha anne babaya saygi bilmeyen bu mal kuşak kalkmiş cinsiyet degistirene saygı duy diyor ikileyin beyin yokki hormon pasoo
- +1 yıl
Bu z kuşağı 3ünu topla tek adam etmez kendini bilmiş sanıp açip tek hadis okumayan sozde bilmiş kuşak sizdenbibokolmaz!!
Soran+1 yılÖnce konuşmayı ve yazı yazmayı öğren sonra fikirlerini belirtirsin. Şeyden başla mesela noktalama işaretleri, anlatım bozuklukları. Öğrenemeyen z kuşağı değil de sensin bence. Senin gibi bir cahile daha fazla konuşma hakkı vermicem. Engel👌🏻
- +1 yıl
Küfür etmeden cümle kuramayan beyin yoksunu sen bir zahmet kimseye hiçbir şey söyleme senin seviyene daha fazla düşemeyeceğim. Ezik hayatında başarılar by
- +1 yıl
@drunkandvintages yazık ya bi nokta koymayı ögrenmiş diye seviniyor 😀😀
- +1 yıl
Daha popona sahip cikamayan z kuşagı na emanet bu vatan ondan uzuluyorum. Bencede sen git boş konuşma
- +1 yıl
Korkak zaten kalkacak sorun korkup engelleme yazık
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2021 teknoloji devrinde yaşıyoruz her şey telefonla oluyo normal yani
00 Yorumla
+1 yılgenel olarak kıskançlıktan sanıyorum.
30 Yorumla
+1 yılFazla umursamaz ve şımarık oldukları için.
50 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 666 cevap paylaştı.
+1 yılalfabenin ötelenmiş son harfi , ne bekliyorsun ki
40 Yorumla
+1 yıl%100000 bağımlı zaten başka bir şeye bağımlı ise aferim ona
00 Yorumla
+1 yılÇünkü boş tenekeden daha güzel ses çıkıyor
30 Yorumla
+1 yılEvet.
00 Yorumla
+1 yılEvet hem de çok
00 Yorumla
+1 yılHayır yaşlılar daha çok oynuyor telefonla
00 Yorumla
+1 yılTiktok = bacım/mal/özürlü
00 Yorumla
+1 yılAynen öyleler
10 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba 1997 -2012 yılları arasında doğan çocuklarımıza Z KUŞAĞI diyoruz. Bu dönemde doğan çocuklara aynı zamanda teknolojiye doğan çocuklar da diyoruz. Bu kuşak çocukluk ve öğrencilikleri ile bereber teknoloji ve sosyal medya ile tanıştılar.
Şu an içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde ise UZAKTAN EĞİTİM'in etkisi ile neredeyse gününün uzunca bir bölümünde internet ve sosyal medya etkisi altında kaldılar. Pandemi'den önce ortalama kullanım süreleri günlük 4 saat iken Pandemi'nin etkisi ile birlikte 8-9 saatlik bir günlük kullanım ortalamasına ulaştı. Ama şunu doğru değerlendirmemizde yarar var eve Z KUŞAĞI sosyal medyaya oyunlara ve internete bağımlı hale geldi. Fakat diğer kuşaklarda bu bağımlılığın etkisi altında kaldı. We Are Social 2020 Türkiye İnternet, sosyal medya ve mobil kullanıcı istatistikleri raporunu incelediğimizde sadece Z KUŞAĞI değil tüm yaş aralıklarının sosyal medya bağımlılığından ciddi derecede etkilendiğini görebiliriz.
Türkiye’de internet kullanıcıları internette 7,5 saat, sosyal medyada ve televizyon başında 3 saat vakit geçirmektedir. Online müzik dinleme süresi ortalama 1,5 saate, oyun konsolunda oyun oynama süresi ise 1 saate yakındır.