Laptopum DELL marka ve windows 8. Dün windows sabit disk sorunu algıladı diye bildirim geldi ve her açılışta ve arada bu bildirim geliyor. Yeni sabit disk almadan sorunu nasıl düzeltebilirim. İletiyi kaldırmak istemiyorum sadece, sorunu da çözmek istiyorum.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Verilerinin yedeğini alıp diski tümden formatlayıp windowsu tekrar kurmayı deneyebilirsin.
Veriler derken eğer dosyalarım müziklerim resimlerim falan diyorsan onlar önemli değil. Onları geri yüklemesem de olur. Sadece bu sorunu nasıl çözebilirim ve bu sorun bilgisayarıma zarar verir mi yani ileride bilgisayarın kapanıp açılamaması gibi bir sorun olabilir mi onu öğrenmek istiyorum
Sanmıyorum sorun olacağını.
emin misiniz peki böyle kullanmaya devam etsem herhangi bir sorun olabilir mi
birisi dünden önceki tarihe sistem geri yüklemesi yap dedi işe yarar mı sizce
Sistem geri yüklemesi de işe yarayabilir ve daha kolay önce onu dene bence de.
bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum google a arattım ama baya uzun adımlar var kısaca ne yapacağımı anlatabilir misin ve bunun için ne kadar zamanım var bir kaç gün yapmasam bir sıkıntı olur mu bilgisayarda
böyle kullanmaya devam etsem sorun olur mu kapanma sorunu falan bilgisayara zarar verir mi
Böyle bir uyarı hiç almadım o yüzden bilmiyorum. Ama maksimum disk değiştirmek zorunda kalırsın ötesi olamaz.
bilgisayarımda daha önce de kapanma durumu olmuştu zar zor açabilmiştim şimdi ise tek başım bir şey yapmaktan çekiniyorum açıkçası üstelik ilk defa dün karşılaştım bu sorunla eğer bilgisayara zarar vermeyecekse ve kapanma durumu olmayacaksa böyle kullanmaya devam edeyim diyorum mesleğiniz bu tür sorunlarla mı ilgili
Sayılır. Bilgisayarını düşürdün mü yakın zamanda?
yok ama bir 7-8 ay önce sanırım çay dökülmüştü sonra kapandı akşamdı bilgisayarı ters çevirdim sonra kuruduktan sonra şekeri vakumlamaya çalıştım ancak gece açılabildi o zamandan beri kullanıyorum
Şu an bir sıkıntın yoksa kullanmaya devam edebilirsin.
yarım saate bir bildirim geliyor çarpıdan çıkıyorum inşallah bir zararı olmaz bilgisayara
Araştırdım biraz arıza çıkaran da var çıkarmayan da var. Biraz şans meselesi sanırım.
anlıyorum ne yapacağımı bilemedim
PC bin bir an önce formatlanmasi gerekli daha sonra disk sağlığı na falan bakılıp cmd ile düzeltilmeli
kendim daha kolay şartlarla yapma imkanım yok mu ya da böyle kullanmaya devam etsem bilgisayara zararı olur mu kapanır mı ileriki zamanlarda
Git gide diske daha fazla zarar verir en kolayı format ama cmd ile uğraşıp yapılır bunu araştır bence
mesleğiniz bu tür sorunlarla mı ilgili
format atsam çözülür mü yani bir de format atmamın nedeni nedir
kusura bakma çok soru soruyorum ama kendi şartlarımla sorunu çözmeye çalışıyorum
Evet mesleğim fortmat kesin çözüm ama farklı yolarida var göremedim için net şeyler söyleyemem cmd ile çözülme ihtimali de yüksek
Anlıyorum problem değil yardımcı olduysam ne mutlu
sorunun neyden kaynaklandığını nasıl anlayabilirim
Sorun HDD kaynaklı ve kullanım kaynaklı sonuçta mekanik bir şey ve zamanla bakıma ihtiyacı oluyor yoksa böyle oluyor HDD hatalarını düzeltmek lazım
anlıyorum akşam bir format atmayı deneyim o zaman
Atabilecek misin
kardeşim atabilir diye düşünüyorum ben pek anlamam doğrusu
Eğer hakim dehilsen girme hiç cmd daha iyi
kesin çözüm dedin ya ondan formatı düşündüm cmd ile ilgili bilgim yok
Basit aslında şimdi başlat a cmd yaz sağ tık yönetici olarak çalıştır siyah bir ekran gelecek
sonra
Açıldı mi şuanda
evet
şimdi ne yapmalıyım
C ti disk olarak kullanıyorsan chkdskC:/r/f yaz
Sabit disk sürücüleri kısmında OS (C:) bundan mı bahsediyorsun
Evet de buradan anlatmam çok uzun sürecek yani ne yaptığını bilmiyorum
O halde akşam kardeşime sormam gerekecek. Format atmasını biliyor diye düşünüyorum olmadı internetten bakarım kesin düzelir mi formatla
Eğer tam anlamıyla atarsa tabiki
Özelden yazsana bi
eğer yapmayı tam bilmiyorsa internetten bakarak yapsam olmaz mı ki ya da önerebileceğin bir video var mı
yeni üye oldum ya yazamıyormuşum
Bende de aynı durum var
Telegram ya da line var mi
yok
peki kendim formatı denesem önerebileceğin bir video var mı ya da ne yapmam gerekir
İnternet den araştır olmadı yaz teamviewer dlye bir uygulama var buradan bakayım ben
tamam
Ne oldu
Peki sana bir iki soru sorabilirmiyim
sor
Bilgisayar a sıvı teması darbe düşme oldumu
çay dökülmüştü 7-8 ay oldu sanırım önce kapandı sonra kurutup açtım şimdiye dek kullandım
İnternet e bad sectör test programı indir de bir tanesini indir ve testi başlat bad sectör cikacakmi bakalim
bilgisayarım indirdiğim bir şeyi açmıyor ki
Bilgisayar a sağ tıkla özellikle r de orada harddisk hata ayiklama var onu yaparmisin
bilgisayar a sağ tıkladım ama hard disk çıkmadı