Türkiye'de internet altyapıları gelişiyor ve fiber altyapılar yapıldıkça insanların aldığı internet hızları da yüksek oranda arttı. Birde şu pandemi döneminde her işimiz internet üzerinden oluyor. Peki siz internet hızınızdan memnun musunuz?
yok kardeş memnun falan değilim. Zaten 2004 ten beri adam gibi çeken bir internet görmedik. Bunu artan nüfusa bağlıyorum. İstedikleri kadar fiber kablo döşesinler. İnternet telefon ağı üzerinden işler. Zamanında telefon ağları yapılırken ülke nüfusunun bu kadar uçacağını tahmin etmemiş ileri görüşlü olamamışlar. Bu gün Türkiyenin yarısı aynı anda internete bağlansa ağlar çöküyor. Ayrıca fiber kablo işi bütün türkiyeyi sarana kadar elalem çoktaaaan on katı daha gelişmiş bir teknolojiye geçmiş olur. Anlayacağın büyük şehirler dışında düzgün internet bulmak imkansız.
Benim yurtdışımda olan çok arkadaşım var. Mesela bir tanesi Macaristan'da 70mbps Download, 50mbps upload'a aylık bizim paramız cinsinden 50 TL ödüyorlarmış. Böyle hizmet ve fiyatlandırmalar sadece bizim ülkemizde var galiba.
Bebşm resim olarak eklediğim hız bebşm hızım. Ben Millenicom firmasını kullanıyorum ve tavsiye ederim. 100mbps İnternete 100 TL ödüyorum ve taahhüt yok ama modemi kendiniz almanız lazım ya da taksit ile firma satıyor.
Aylık en fazla 100 TL ye, ekstra modem alırsanız onun parası ile bu hız yani. Birde yüksek ihtimal ilk 3 ay kurulum ve qktivasyon ücreti alırlar 3 ay taksitle her ay 35 TL almışlardı benden.
İçim rahat zaten de , babamı ikna etmem gerek türtelokomdan sonra başka bir firmayla uğraşmak istemiyor baya aradı bayiye falan gitti pek sıcak bakmayacak 😅