En fazla 4-5 bin liralık bir bütçem var ve bir laptop almak istiyorum gündelik olarak kullanabileceğim arada oyun oynayabileceğim, oyunlar da sistem gereksinimi istemeyen oyunlar LoL Valorant gibi, ve bu fiyata böyle bir bilgisayar buldum bu donanımlara sahip önemli markaların laptopları çok çok pahalı ama bilemiyorum sizce bunu almalı mıyım yoksa bana önerebileceğiniz güzel sağlam bi laptop var mı?
Laptop önerisine ihtiyacım var yardımcı olur musunuz?
Merhaba, gündelik işler için bu bahsettiğiniz laptop iyidir ama oyun oynamayı düşünmeyin. U serisi işlemciler pil tüketimi odaklıdır sizin oyun ihtiyacınızı karşılamaz. Bütçen aşırı fazla olmadığından senin için modellere baktım kafama yatan sadece bir model oldu. Dell Vostro 3501 modeli senin için ideal olabilir eğer sıfır düşünüyorsan bu modeli bence incelemelisin.
Bak ekran kartsız laptoplarla da oyun oynanır. Ama kasma olur, işte ayarlarını düşürüp falan oynaman gerekir. www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-v15-iil-82c500r1tx-i5-1035g1-4gb-256gb-ssd-2gb-mx330-156-freedos-pmu367001 Bu mesela, ssd'si içinde geliyor. Mx330 seni 5 sene götürür en az. İstersen ileride 1 tb hdd de taktırabilirsin. Yine de bütçene uymazsa 3-5 binlik bir şey almadan önce o özelliklerdeki laptopla bu oyunlarda kaç fps alınıyor diye araştırabilirsin.
En düşük ayarlarda falan oynayabilirsin evet, ama işte 3-4 sene geriden geliyor olacaksın performans olarak. Yine de, başka bir şey bulursan haberim olabilir istersen. Bakarız beraber
Öneri maalsef yapmıyorum. Size, temel gerekli mikro işlemci modelini, detayda verdiğiniz uygulamalar için en az nonometredeki CPU model numaralarını verdim, gerisi sizin seçiminize kalmış. Internetten, ilgili teknoloji sitelere bakarak, CPU'ları karşılaştırarak yapınız.
bu laptopta da harici ekran kartı yok ama ryzen 7 3700u işlemcisinin dahili ekran kartı rx vega 10 ile valorantta 100fps alabiliyorsun. bu kalsın burada bakayım biraz daha :D
Bi kaç tavsiye vereyim, ram en az 8gb olsun. Dahili ekran kartı varsa eğer işlemci intel veya amd fark etmeksizin yeni nesil olsun. Bir de bulduğun işlemci-ekran kartı kombinasyonunu google'a oyun ile birlikte yazıp performansını görebilirsin.
Ya orda birsuru var bak bulurusun asd ve ekran kartı yüksek olsun başka hüseyine bakma işlemcin intelcor olursa fiyat yükselir amd olursa az daha ucuz alırsin intel çör bulursan onu çek aynı özelliklerde En önemli iki özellik (asd, ekran akrti) gerisi çok aşırı önemli degik