Laptop yeni, oyun falan da oynamıyorum fakat sürekli bir ısınma sürekli bir kasma, donma nasıl düzeltebilirim? Zaten doğru düzgün kullanılmıyor aşırı sinir bozucu. :)
fanın yerini biliyormusunuz fandan hava geliyor mu? fandan hava gelmiyorsa fanı bozulmuş olabilir fanı iyi çalışmayan bilgisayarda aşırı ısınma olur aşırı ısınmada donmaları getirir... fandan hava gelmiyorsa demeki fan bozulmuş bilgisayarcıya götürüp temizletin veya fanı değiştirin
Arkadaşların da dediği gibi fanla alakalı olabilir. Eğer o da değilse sorun belki C'yi fazla doldurmuş olabilirsin. Hafıza doldukça da kasmalar olabilir. Yani bilgisayarın ne kadar iyi olursa olsun bellek düşükse kasmalar olacaktır.
içini aç tozlanmıştır onları temizle fanı sök içini temizle sonrda termal macun al işlemci ve ekran kartını sök oralardaki eski termal macunu temizle yeni termal macun sür ve farkı göreceksin 😉
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Laptop icin soguturucu satiliyor bir goz at , cok isi yaptigi icin sistem automatik kendini kapatiyor buzlaniyor soguturucu gerek dedigim gibi..
Yeni laptoplarda bunlari yapmasi normal mi
Ve sogutucu kasma sorununu da ortadan kaldirir mi :)
Yeni de olsa laptoptan laptopa degisiyor :)
oyun oynarken falansa belki ram ve ekran kartının gücü yetmiyo olabilir... eski modelse yeni laptop almalısın ssd hardiskli özelikleri yüksek falan
Laptop yeni, oyun falan da oynamıyorum fakat sürekli bir ısınma sürekli bir kasma, donma nasıl düzeltebilirim? Zaten doğru düzgün kullanılmıyor aşırı sinir bozucu. :)
Pardon ısınma okadar yok ta çok ses çıkartıyor
fanın yerini biliyormusunuz fandan hava geliyor mu? fandan hava gelmiyorsa fanı bozulmuş olabilir fanı iyi çalışmayan bilgisayarda aşırı ısınma olur aşırı ısınmada donmaları getirir... fandan hava gelmiyorsa demeki fan bozulmuş bilgisayarcıya götürüp temizletin veya fanı değiştirin
büyük ihtimal tozlanmışta olabilir
formatta atabilirsiniz
Fanlarını temizlemelisin makine beni temizle diyor sen hala niye bağırıyor diyorsun :)
Yeni zaten eski olsa neyse de.. peki surekli donuyor / kasiyor onun icin ne yapmalı :)
SSD alman gerek
Bi format atın ama büyük ihtimalle miadı dolmuş onun.
Maalesef yeni. Neden oluyor bunlar? Cok fazla ses cikartiyor ve aşırı kasıyor. Format atmadan nasil düzeltebilirimm
Arkadaşların da dediği gibi fanla alakalı olabilir. Eğer o da değilse sorun belki C'yi fazla doldurmuş olabilirsin. Hafıza doldukça da kasmalar olabilir. Yani bilgisayarın ne kadar iyi olursa olsun bellek düşükse kasmalar olacaktır.
içini aç tozlanmıştır onları temizle fanı sök içini temizle sonrda termal macun al işlemci ve ekran kartını sök oralardaki eski termal macunu temizle yeni termal macun sür ve farkı göreceksin 😉
Bakıma girmek istiyor benim ki de öyle idi disk değişti.. Şimdi döner değil dönmeyen diskler piyasada çok sessiz.
Çok aşırı yüklenmiş olmalısın dinlenmesi lazım
Fazla kullanilmiyor bile. Aşırı ses cikartiyor ve aşırı donuyor pek kullanildigi soylenilmez. Nasil duzeltebilirim? :)
Çok kapalı kalmış belli ki 3 güne bir açıp kullan arada da ac kapa yap
Oyle yapiyorum da. Ne bileyim yeni laptop kasiyor aşırı ses vs normal midir her yeni laptopta olur mu ki
Ve bu arada kasmamasi icin ne yapabilirim :)
Yani dinlenmesi dışında :) :)
Kac yıllık eskimiz sanki kullanılmaktan
Arka kapı açıp süpürmek lazım dolmuş içi tozla
Spor salonu uyeligini iptal ettirin
Nasıl yani
fan hızı yüksekmi çalışıyor 🙄🙄
Evet
fan filitresini temizlettir normale dçnücektir bilgisayarın
Peki yeni laptoplarda bu normal mi
Yani cok fazla kasiyor ses vs hic yeni gibi degil sanki eski 😮 kasmamasi icin ne yapabilirim
fani temizlet
İçini temizlet format attır ve ssd taktir
Kaç yıllık?
1 yıl olmadı. Sürekli ses çıkartıyor ve aşırı kasıyor
Bir format at ya da gücelleme yap kac yasinda
Yaklasik 1 yil falan. Formatsiz nasim duzeltebilirim sadece kasmiyor onunla birlikte cok ses de cikartiyor
Belki defragmantie yapabilirsin