İyi geceler herkese. Samsung marka galaxy A50 telefonum kapandığı zaman, şarja takmadan açılmadığı için (şarjı olsa bile) servise verdim. Servis benimle iletişime geçti ve anakartta yetkisiz müdahale mevcut dedi. Anakartin üzerine CD kalemiyle yazılar yazılmış. Ama ben telefonumu ilk kez servise verdim ve onlar herhangi mahalle arası bir telefoncuda telefonumu açtırdigimi iddia ediyorlar ve 1056 TL ücret istediler garantili cihazıma. Tahminimce anakart servis tarafından değiştirilmek istenmedi ve kendileri üzerine bi yazı yazdılar. Benim ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz? Aşağıya fotoğrafı da koydum...
İnternet & Teknoloji konusunda 688 cevap paylaştı.
Herhangi bir tamir görmediğini idda etsende artık yapabileceğin bir şey yok ki. sen ne kadar şikayet var a gitsende teknosaya başvursan da bu iş bir defa senin başına patladı. muhtemelen teknosa sana kullanılmış ürünü verdi sende farkına varmadın. tüketici hakem heyeti hiç bir işe yaramıyor. açtığın dosyada 100 de 100 haklı bile olsan 7 8 aya ancak cevap yazıyorlar. oda firmanın verdiği cevabı sana iletiyorlar. şikayet vardan bir farkı kalmamış.
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gittiğim servis MTA elektronik bakirkoy şubesi. Bu şubede sürekli aynı şikayetler var yetkisiz müdahale diyerek müşteriyi mağdur durumda bırakıyorlar. Ben servisin bunu bilerek yaptığını düşünüyorum üzerine yazıları yazarak falan...
muhtemelen biri temiz parçayı çıkarıp arızalı parçayı koyuyor ve üstüne yazıyordur. sorunsuz parça da para ettiği için başka işlerde kullanılır. bunu nasıl kanıtlayacaksın ki? dediğim gibi ülkede işleyen adil bir adalet sistemi yok. devlet firmayı haklı görecek seni yalan söylediğini düşünecek. şikayetini inceleyen memurlar bile şikayetini adam akıllı incelemeden bir karara varıyor. bunu daha önce yaşadığım için biliyorum yetkin değiller. en son arkadaşımın başvurusunda işlemin hangi müfredata göre ele alınacağını bizzat ben yazdım gönderdim. telefonla arayıp durumu izah ettik memurun jetonu ancak öyle düştü.
Anladım. Yani abi son olarak şunu soracağım sana kafam karışık çünkü suçlu kim bilemiyorum. Sence teknosadan bu şekilde mi çıktı (ki ben düşünmüyorum) yoksa servis dediğin gibi başka işlerde kullanmak için kâr amacıyla üzerine yazılar yazarak müdahele var mı dedi?
ikisi de olabilir. hiç haberlerde görmedin mi sıfır olmayan arabayı sıfır diye satıyorlar artık yani ne olacağı belli olmuyor ki teknosa da belki ürünü o şekilde almıştır bilemez ki kimse.
Tamam abi yapacak birşey yok demek ki. Hakem heyetinde de boşuna vakit kaybetmiş olurum. Mecburen parası neyse verilip onarımı yapılacak gibi görünüyor. Detaylı bilgi için teşekkürler 🙏
Evet ama ben hakem heyetine başvurma demiyorum sana sadece umut bağlama. Başvurunu yap hatta teknosa git durumu bildir olayın bir tarafı da teknosa olsun yani o firmayı da zan altında bırak belki firma baskı yaparsa eline bir şeyler geçer.
Dün servis çıkışında derhal teknosaya gittim zaten. Oradaki danışman birde KVK servise yollayalım dedi çünkü ben MTA samsunga gitmiştim. Okey dedim. Ama sonuçta anakartta kocaman bir yazı var ve orada da onarım yapılmayacak. Teknosa müşteri hizmetlerini aramam gerecek sanırım...
Sen bu konuda eminsen kesinlikle Tüketici Hakları'na başvurmalısın, hatta bunları gidip onlara da bunu söyle, belki gitmeden önce düzeltirler ama yine de mahkemeye başvurmanız kesinlikle öneririrn.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teknisyenle 20 dakika boyunca konuştuk. Ben başka yere götürmedim dedikçe o itiraz etti. Tabiki de eminim başka birisinin açmadığından. Ben uyurken biri yanımdan alıp açıp kapadıysa orası ayrı 😅
He bu arada ilginç ve komik bir şekilde bu durumdan teknosayı sorumlu tuttu. Elbette teknosanım servisle iletişime geçmesini sağladım tabiri caizse ağızlarına bir güzel ettiler.
İnternet & Teknoloji konusunda 536 cevap paylaştı.
Direk tüketici hakem heyetine basvurun. Muhtemelen olumlu sonuç alırsınız daha önce islem yapılmis cihazi size niye getireyim o kadar akılsız mıyım demek lazım bu servis calisanlarına. Sikayet var a da ilet hangi firmaysa
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet doğru diyorsunuz bende öyle söyledim yapabileceğiniz birşey yok dediler. Herhangi bir telefoncu bende ücret alacakken neden oraya götüreyim? Ve evet şikayet var a mutlaka şikayet edeceğim teşekkürler yorumunuz için 🙏