Güncellemeler
+1 yıl
açmanla bulaşır diyinler neden devamını getirmiyorlar
Güncellemeler
+1 yıl
helpp
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Gmail üzerinde kaldıysan bulaşmaz. Mesaj içerisindeki linke tıkladıysan ya da pdf gibi herhangi bir ek dosyayı indirdiysen bulaşır.
outlook hesabımdı
Virüs ya da herhangi bir malwere bulaşması için veri indirmen lazım. Bu da iki yolla olur. Birincisi linke tıklayıp bir siteye erişim sağlayarak. Bu yüzden güvenmediğiniz sitelere girmeyin diye uyarır uzmanlar. İkinci yol da dosya indirerek olur. Sen Outlook üzerinde kaldıysan virüs bulaşmaz. Ama mail içerisindeki linke tıklarsan ya da pdf, epub, exe, zip fark etmeksizin bir dosya indirirsen virüs bulaşır. Yani mesajdaki yönlendirici linke tıklamadıysan ya da mesaj içerisinde bulunan bir dosyayı indirmediysen virüs bulaşmaz.
eskiden tıklamışım ama linkimi ya da içeriğimi hiç bilmiyorum 4 yıl önce falan şimdi bu hotmail hesabını sileyim mi 3. part begeni uygulamaları kullanmıştım oradan çalındı diye düşünüyorum bilgilerim nasıl bir yol izleyeyim acaba başka yerlerde kullanıldı mı nasıl öğrenirim illegal sitelerde falan
Kişisel güvenliğin için üçüncü parti uygulamalardan uzak durman gerekir. Mail adresinin internette ifşa olduğunu öğrenebileceğin yöntemler var ama bakmadan söyleyebilirim ki %90 ifşa olmuştur. En basitinden geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en büyük yemek sipariş şirketlerinden birisinde güvenlik açığı oluştu ve milyonlarca kişinin mail adresi ifşa oldu. Bunu engellemek zor.
Güvenliğini sağlamak için iş ve kişisel kullanım için maillerini ayırmanı öneririm. Ben iş ve ciddi mailler için temiz bir mail adresi kullanıyorum, kişisel kullanım için farklı önemsiz bir mail adresi. En önemli hususlardan birisi de mail adreslerinle sitelere üye olurken kullandığın şifre farklı olsun. Kullandığın bir sitede hesabın patlarsa, mail adresin güvende kalsın.
Eğer hesabında ya da işletim sisteminde güvenlik açığı olduğunu düşünüyorsan format atmanda ve temiz bir mail adresine geçmende fayda olabilir.
antivirüs programı vardı virüs bulmadı yinede atayım mı
baktım 7 ihlal var
Bilgisayarda zararlı yazılım olduğunu anlamanın en basit yollarından birisi bilgisayarda yavaşlamaların olmasıdır. Bilgisayarında yavaşlamalar var mı?
Hiç korsan, crackli uygulama indirdin mi? Korsan uygulamalarda çok büyük oranda zararlı yazılımlar olur. Cevabın evetse format at.
Ayrıca hangi antivirüs yazılımını kullandın? Korsan bir antivirüs kullanıyorsan bir anlamı yok. Korsan antivirüsler güvenliği sağlamaz. Windows 10 kullanıyorsan Windows defender oldukça başarılıdır ve çocuğu ücretli antivirüs yazılımından daha etkili sonuç verir. Windows Defender ile taratabilirsin.
kaysperskyın deneme versiyonunu kullanıyorum bitmesine az kaldı Bu arada size çok teşekkür ederim baya yazdınız ilgilendiniz bu gibi durumlar canımı cok sıkıyor benim vesvese oldu kaç gündür çok canım sıkkın bu duruma
Rica ederim. Önemli dosyalarınız varsa içinizde şüphe kalmaması için format atabilirsiniz. Kaspersky iyi bir yazılımdır ama Windows 10 kendini çok geliştirdi ben sadece Windows Defender'i kullanıyorum gayet memnunum size de tavsiye ederim. Güvenlik hakkında bilgi edinmek için Youtube'da Can Değer'i takip etmenizi öneririm. Kendisi siber güvenlik uzmanıdır ve kısa eğlenceli kesitlerle kişisel güvenlik hakkında bilgiler veriyor.
Açman yeterli bulaşması için
sadece mesajı açtım bir şeylere tıkladım bulaştıysa napmam lazım
Format gerektirir
o derece mi antivirüste kullanıyordum ama
Açman bile yeter bulaşması için...
başına geldi mi