Bilgisayarımdan dizi izlerken mavi ekran geldi kapatıp açtım düzelmedi ne yapmam gerek?

Bilgisayarımdan dizi izlerken mavi ekran geldi kapatıp açtım düzelmedi ne yapmam gerek?

Bu hata mesajını görmenizin birkaç nedeni olabilir. En yaygın nedenlerden bazıları aşağıda listelenmiştir.
1. BIOS, doğru sürücüden önyükleme yapacak şekilde yapılandırılmamış.
2. Önyükleme sırası yanlış.
3. Bozuk veya eksik önyükleme dosyaları.
4. Arızalı sabit sürücü.
5. Hasarlı Ana Önyükleme Kaydı (MBR).
Bu hata mesajını görüyorsanız, bilgisayarınızın önyüklemede sorun yaşadığı anlamına gelir. Bunu düzeltmek için BIOS ayarlarınızda önyükleme sırasını değiştirmeniz gerekecektir. Ayrıca herhangi bir bozuk veya eksik önyükleme dosyası olup olmadığını kontrol etmeniz gerekecektir. Sabit sürücünüz hasar görmüşse, değiştirmeniz gerekebilir.
'Yeniden Başlatın ve Uygun Önyükleme Aygıtını Seçin' hatasını görürseniz, bilgisayarınızın işletim sistemi yüklü olmayan bir aygıttan önyüklemeye çalıştığı anlamına gelir. Bunun nedeni, aygıtın BIOS'ta birincil önyükleme aygıtı olarak ayarlanmamış olması veya aygıtta önyüklenebilir ortam bulunmaması olabilir.
Bu hatayı düzeltmek için BIOS'ta önyükleme sırasını, işletim sistemine sahip aygıtın ilk sırada listelenmesi için değiştirmeniz gerekecektir. Aygıtta önyüklenebilir ortam olup olmadığını da kontrol etmeniz gerekebilir.
1. BIOS'a girin ve önyükleme sırasını değiştirin
Yapmanız gereken ilk şey, BIOS'a girmek ve önyükleme sırasını değiştirerek işletim sistemine sahip aygıtın ilk sırada listelenmesidir. Bunu yapmak için, bilgisayar başlatıldığında bir tuşa basmanız gerekecektir. Bu anahtar genellikle F2, F1, F12 veya Esc'dir.
Hangi tuşa basacağınızdan emin değilseniz, genellikle ekranda hangi tuşa basacağınızı söyleyen bir mesaj bulabilirsiniz. BIOS'a girdikten sonra, önyükleme sırası veya önyükleme sırası seçeneğini arayın ve işletim sistemine sahip aygıtın ilk sırada listelenmesi için sırayı değiştirin.
2. Aygıtta önyüklenebilir ortam olup olmadığını kontrol edin
Yapmanız gereken bir sonraki şey, cihazda önyüklenebilir ortam olup olmadığını kontrol etmektir. Bu bir USB sürücü, CD veya DVD olabilir. Önyüklenebilir ortam yoksa, onu oluşturmanız gerekir.
3. Bilgisayarınızı yeniden başlatın
BIOS'ta değişiklikleri yaptıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatabilir ve hatanın giderilip giderilmediğini görebilirsiniz.
1. İyi çalışır durumda olduğundan emin olmak için sabit sürücünüzü düzenli olarak kontrol etmeniz önemlidir.
2. Bunu, çevrimiçi olarak ücretsiz olarak sunulan bir sabit sürücü sağlık denetimi aracını kullanarak yapabilirsiniz.
3. Sabit sürücünüzü kontrol ettikten sonra, kaybetmek istemediğiniz önemli verileri yedeklediğinizden emin olun.
4. Sabit sürücünüzle ilgili herhangi bir sorun bulursanız, bunları mümkün olan en kısa sürede düzeltmeniz önemlidir.
5. Sabit sürücü sorunlarını göz ardı etmek veri kaybına neden olabilir, bu nedenle dikkatli olmak her zaman en iyisidir.
1. Sistem performansını ve güvenliğini artırmak için BIOS'taki eski seçenekler devre dışı bırakılabilir.
2. Eski seçenekleri devre dışı bırakmak, kötü amaçlı kodun sistemde yürütülmesini önlemeye yardımcı olabilir.
3. Eski seçenekler BIOS ayarları menüsünde devre dışı bırakılabilir.
4. "Güvenlik" sekmesini seçin ve ardından "Eski Destek" bölümüne gidin.
5. "Devre Dışı" öğesini seçin ve ardından değişiklikleri kaydedin.
6. Değişikliklerin etkili olması için sistemi yeniden başlatın.
1. Bilgisayarınızı biçimlendirmeden önce, saklamak istediğiniz tüm dosya ve verileri yedeklemeniz önemlidir. Bunu, bunları harici bir sabit sürücüye veya bulut deposuna kopyalayarak yapabilirsiniz.
2. Verilerinizi yedekledikten sonra biçimlendirme işlemine başlayabilirsiniz. Bunu yapmak için "Denetim Masası"nı açmanız ve "Sistem"i seçmeniz gerekir.
3. "Sistem" menüsü altında "Biçimlendirme" seçeneği olacaktır. Bunu seçin ve bilgisayarınızın sabit sürücüsünü biçimlendirmek için talimatları izleyin.
4. Biçimlendirme işlemi tamamlandıktan sonra, kullanmak istediğiniz tüm programları veya verileri yeniden yüklemeniz gerekir. Kötü amaçlı yazılımlardan veya diğer güvenlik risklerinden kaçınmak için yalnızca güvenilir kaynaklardan programlar yüklediğinizden emin olun.
5. Son olarak, her şey tekrar çalışmaya başladığında, verilerinizin yeni bir yedeğini oluşturmak için biraz zaman ayırın. Bu şekilde, gelecekte bir şeyler ters giderse, geri dönmek için bir kopyanız olur.
1. Doğru yapılandırıldığından emin olmak için bilgisayarınızın önyükleme ayarlarını kontrol edin.
2. Bunu nasıl yapacağınızdan emin değilseniz, bilgisayarınızın belgelerine bakabilir veya üreticiyle iletişime geçebilirsiniz.
3. Önyükleme ayarlarını kontrol ettikten sonra, bilgisayarınızı başlatmalı ve herhangi bir hata mesajı olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
4. Herhangi bir hata mesajı görürseniz, devam etmeden önce sorunu gidermeniz ve çözmeniz gerekir.
Cevap
4Cevap
harddisk yalan olmuş
hdd görmüyor biosdan anlarmısın?
Tarif ederseniz yapabilirm
Benimki leptop
Tamamdir
Usb yi takınca o yazi gözükmüyor siyah bi ekranda kaliyo
O yeri alıncaya boot option 2 olarak birzey gozuktu
Anlayabildinizmi
Ama sıkıntı bilgiseyardq
Sanirm mavi ekrann falan olmadi garip