Dünya çapında birçok Android telefonda dün geceden beri çok sayıda uygulama çöküyor. Google sorunu tespit etmeye çalıştığını açıklarken, çökmenin Android System Webview adlı uygulamadan kaynaklandığı anlaşıldı. Sorunun Daha çok Samsung marka telefonlarda ve son alınan güncelleme sonrasında yaşandığı belirtiliyor.İnternet içeriğinin uygulamada görünmesini sağlayan arayüz Android System Webview'dan kaynaklanan hatayı iki şekilde çözebilirsiniz. Birincisi uygulamayı telefondan kaldırmak. Ancak bazı telefonlarda bu seçeneğin bulunmadığı gelen şikayetler arasında. Ayrıca daha sonra yeniden uygulamayı indirmeniz gerekecek. İkinci seçenek ise uygulamayı geçici olarak durdurmak. İkinci yol için Ayarlardan, Uygulamalar bölümüne gidin. Android System Webview'ı bulup açın. Sol altta Devre Dışı Bırak seçeneğine tıklayın. Eğer bu seçeneneği göremiyorsanız sağ üstteki üç noktaya tıklayıp güncellemeleri kaldır seçeneğini de kullanabilirsiniz. Uygulamayı devre dışı bırakın.(Ntv)
Birçok Android kullanıcısının uygulamaları çöktü. Sizin telefonunuzda sorun yaşandı mı?
Ben iOS kullanıcısıyım ancak dün Android kullanan bir arkadaşım bu sorunu yaşadı. O da anlattığınız gibi çöken uygulamaları silerek çözemeye çalışmış bu durumu. Sanırım devre dışı bırak seçeneğinden haberi yoktu. Daha mantılıymış uygulamayı düzelene kadar devre dışı bırakmak. Bu özellik iOS'da da var mı merak ettim doğrusu. Araştıracağım. Bazen bazı uygulamaları silmek yerine devre dışı bırakmak oldukça mantıklı.
Bugün full öyle bir sorum yaşadım. Ve bir çok kişiden de , sosyal medyadan da paylaşıp yapıp böyle bir sorun var telefonumda ne yapabilirim diyenler oldu. ama bu sorun şu an düzeldi gibi görünüyor. jnsallah bir daha böyle bir şeyle karsilasmam
Sürekli güncelleme geliyor ama daha ona vakit ayıramadım. k Ki zaten telefonum uzun zamandır sinyal veriyor artık ağzına kadar dolmuş boş alan yok ve ağır çekimde ilerliyor.
Evet nasıl sinir stres oldum Nasıl basım ve gözüm ağrıdi duzelticem diye uğraşmaktan araştırmaktan Hiç bir şeye giremiyosn ya Dokunsan durdu yazısı çıkıyor çok fena bı durum ya mahvoldum..
Kız kardeşim Samsung A11 kullanıyor. Myt müzik ve Tik Tok uygulamalarında sorun oldu. Sistem güncellemesi yaptık bir işe yaramadı. Fakat Myt müzik uygulamasının verilerini ve önbelleğini silince sorun halloldu.
Hayır uygulamayı kaldırmanıza gerek yok! Boşuna iş çıkartmayın insanlara. Play store a girip Android system webview u bulunca güncellemeleri geri alın seçeneği çıkıyor. Tekrar yüklemeye gerek kalmıyor.
Bende olmadı ama biliyorum durumu. Silmeniz, kaldırmanız diğer uygulamalarda sorun yaratabilir. Hatanın farkına varıp yeni bir güncelleme eklemişlerdir. Güncelledikten sonra düzelir..
Ben hem İos hem Android telefon kullanıyorum böyle bir sorun yaşamadım. Konuya şimdi buradan denk geldim. Ama birkaç gün önce WhatsApp'ın bir süreliğine çöküşüne tanık oldum.
@Be_smart 7 8 aydır kullanıyorum çok memnunum. YouTube premıum özellikli, kendine özel hediyeleri var. Başlarda kullanması zor oldu 1 ay sonra aşık oldum özelliklerine.
@Be_smart y6p 2020 Hayır telde Google yok Kendi ıclod şifreni oluşturup yeniden hesap oluşturman lazım. Ben google olmadan yapamam dersen eğer 2019 modellerine bakman lazım. Onlarda Google var, Samsung tel gibi 2020 de üretilen telefonları kendine özel ve ayrıcalıklı. En sevdiğim 2 özellik çoklu ekran ve arka plan youtube. 😊 Herkes para verip premiumla arka plan youtube sahip olurken huawei bedavadan sunuyor.
Huawei kullanıyorum ve sabahtan beridir uygulama ve oyunlardan sürekli atıyor. telefonunuz yeni Huaweilerden olduğu ve Android sistemi olmadığı için sorun yaşamıyor olabilir misiniz?
@mthnn_06 olabilir. Anladığım kadarıyla Google uygulamaları sorun yaşatıyor. Belirrtiiğim gibi 2019 model huaweilerde Google ve Google uygulamaları var. 2020 modellerde Google yok. Onun yerine Yandex ve huawein kendi geliştirdiği uygulamalar var.
@mthnn_06 bana göre gayet güzel ve yeterli. Telefondan işlerimi yürütüyorum aya araç yollamıyprum sonuçta. Sosyal medyada zaman geçirip oyun oynayıp müzik dinliyorum. Bu konuda fazlası var eksiği yok diye bilirim. İnstagramda video izlerken bir yandan ksde görüş paylaşabiliyorum. ya da site de gezerken arka planda youtubedan müzik dinleyebiliyorum. Benim için yeterli özellikler. Fiyatına göre gayet güzel bir telefon 😊
IOS kullanıyorum mobil işletim sistemi olarak, Android zaten stabil bir işletim sistemi değil, açık kaynaklı bence hiç kullanımmaması gereken, işletim sistemi. Bu tür sorunları hep devam eder.