ya bi örnek verir misiniz
diyalog gibi mi anlamadım la
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer tiktokta yorumlarda görüyorum pov ne demek? neyin kısaltılmışı
Sosyal medya diline nüfuz etmiş kısaltmalardan biri de POV’dur. İngilizcedeki ‘Point of view’ açılımının kısaltılmasıyla oluşmuştur. Türkçedeki karşılığı da bakış açısı, perspektif anlamına gelir. Birincil bakış açısını yansıtan çekimlere POV denir.
Sosyal medya dilinde POV, genellikle birinci şahıs bakış açısı için kullanılır. Sosyal medyada gördüğümüz videolardaki POV anlamı da olayları kendi bakış açım anlatıyorum şeklindedir. POV sayesinde izlediğiniz içerikte sizi neyin beklediğini bilirsiniz. Paylaşılan videoları izleyen kullanıcıların, belirli bir bakış açısına göstermeleri gereken ilgiyi ifade eder. Genelde mizah içeriklerinde kullanılan bir ifadedir.
Sinemada POV, seyirciye anlatılan birinci şahıs bakış açısı ve kuşbakışı bakış açısı gibi tüm bakış açılarını da ifade eder. Filmlerde bizzat kahramanın gözünden çekim yapmak anlamına gelen bir terimdir. Örneğin bir sinema filminde, olaylar ana karakterin gözünden anlatılmaktaysa kamera hareketleri karakterin her hareketiyle uyumluluk gösterecektir. Odak noktası olan perspektif ile izleyici eylemi yaşadığını hissedeceğinden senaryo daha etkili bir hal almaktadır.
Cevap
7Cevap
Anlamı yazılanlar gibi olsada açıkçası bir rolü canlandırmak ya da canlandırılan birşeye bir konuyla yakıştırma yapmak denilebilir..
Örnek; mesela ağlıyorsun ve bir diyalog geçiyor ağlarken. her konuya yakışan bir diyalog oluyor ve sen onu istediğin gibi povluyorsun.
Örneğin çok sevdiğin birini kaybetmişsindir, darp edilmişsindir, zorbalığa uğramışsındır, uzun zamandır hafızan kayıpken yerine gelmiştir vs. Yani belirli bir şeyi farklı açılardan yansıtıyorsun
kafana kask tak başka kamera tak. o kameranın yaptığı çekim pov oluyor.
kameramanın gözünden çekmek demek
videodaki kişi kameramanla muhattap oluyor ve sen sanki seninle oluyormuş gibi görüyosun
POINT OF VIEW, yani ceken/oynayanin acisindan gozunden. First-person oyunu derler ya iste o da bir nevi oyle olmus oluyor, yani senin gozunden yasanmis oluyor olay...
Yav illa ki +18 videolardan mi bahsedelim burda...
Point of view. Birincil kişi bakış açılı çekimlere denir
Baska sitelerde de cok ünlüdür bu cekim
Kişinin kendi görüş alanından çekim yapmak demek.
Hacı telefonu göğüs hızasında tutup sırt üstü yattın kamerayı açtın ya. O POV oluyor işte. Sen kendini ne açıdan görüyorsan kamerayı o açıdan tutup çekim yapmak.
yani kendi gözünden görmek
tam açıklayamadım dünyayı dışarıdan gözlemlemek değil de yaşayanın gözünden görmek yani filmlerde falan da oluyor
point of view
Bende merak ettim bro
Point of view
Point of view
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?