Ya bilysiayarciya gidip surdurcem ya d akendim alıp dsurcem
PC kasası kendi kendine kapanıyor?
Ya bilysiayarciya gidip surdurcem ya d akendim alıp dsurcem
Sadece şunu söyleyeceğim sana
İşlemcinin üzerindeki Fanı çıkardın mı? Yani İşlemcinin üzerine Alüminyum bir parça var ve işlemciye temas eder. İşlemcinin HIZLI soğumasını sağlar.
Eğer bunu yaptın ise İşlemci ve bu Alüminyum parça arasında TERMAL MACUN yeniden sürülmelidir. Bu macun Alüminyumdan aldığı soğuğu işlemciye transfer eder.
İşlemci çok ısınırsa kendini korumaya alır. Bilgisayar kapanır. İşlemci kolay kolay yanmaz. İnternetten Termal Macuna bak. Herhangi bir bilgisayarcı da, VATAN, TEKNOSA gibi yerlerde bulabilirsin.
Ben bilgisayarcı DEĞİLİM. Benimde evde senin gibi Kasa Bilgisayarım var. Çok titiz olmaya çalışıyorum
Fani direk çıkarmadım ama sogutucuyu çıkarınca macun sürmüşler o da çıktı.
Fanı tekrar takarsın. Ama video atacağım bir bak... İkincisi
Bilgisayarın STATİK elektrik olmuş olabilir. Yani elektriklenme... Arkadan güç kablosunu çıkar. Prizle ilişiğini kes. Kablosuz olsun. POWER tuşuna basılı tut. 5-6 saniye... bir iki sefer yap.
Slotlarda ki RAM' lari çıkar. Tekrar POWER tuşuna 5-6 saniye basılı tut. Kablolar çıkmış olsun. Prizde olmasın kesinlikle...
RAM leri yerine tak ve prize tak yeniden çalıştır. Böyle bir durumda oluyor ara ara...
Sana link atıyorum cepten izle... 1,5 dakika
https://www.youtube.com/watch?v=YV5zQG3bxRY
Yanlış anlama ama kafana göre niye çıkartıyorsun anlattıklarına göre yorumlarsak
İşlemci Fan=Stok fan çıkartırken macunun bittiğinden dolayı ve sürekli ısınınca sistem otomatik kendini kapatıyor önlem olarak
Macun sür sonra fanı tak sorun çözülür
İnternet den satın al bir damlacık sür sonra kartla yay fanı üstüne yapıştır Monte et
Acele kullanmam lazımdı yaptım. Zaten 7 senelik kasa. 3,5 ay idare etse yeter
Cevap
11Cevap
Soğutucu muhtemelen tam takılmamıştır, bazı tip kasalarda uyarı vermeden kapanır bilgisayar. Bazı tiplerde de fanlar takılı değil, bilgisayar kapanacaktır diye uyarı verir.
kesinlikle işlemci fanını yerine oturtamamışsın işlemciye değmediği için soğutamıyor
Oturmuş aslında ama macun surmedim
işlemci fanı çalışmıyordur o yuzden kapanır kasanın soguk olması işlemcının soguk oldugunu gostermez işlemcıler calıstıgı anda fan duzgun calısıyorsa bıle 50c lere cıkar
İşlemci soğutucusuna zarar vermişsin belirli bi ısıya gelince kendini kapatıyor
bir servise görür veya kablolara tekrar kontrol et.
Yaptığın işlem hatalı. Soğutucusunu çıkarttıktan sonra eski termal macunu temizleyip yeni termal macun kullanmak gerekliydi. Işlemci sıcaklığı 100 dereceye gelince bilgisayar kendi kendini kapatır.
daha fazla kurcalama, iyice elinde kalmadan anlayan biri baksın
macun sürdün mü ? pinleri kırdın mı?
Macun sürmedim sürmem gerekli mi? Çünkü daha önce sürülmüş evet
Hayırlı olsun o zaman işlemci yoğun bakımda 😂
Ana kart la ilgili bir sorun gibi sanki
Yanlış mı bağladın acaba
Hayır aslında ama tekrar kontrol edeyim
Takılı da macun sürmedim
Kapanır doğrudur
Neden peki nasıl düzelecek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?