Fransada yaşıyorum kendime bir maaşımla 2 tane iphone 12 max pro alabiliyorum. 130 euroya asus laptop aldım buraya ilk geldigim. Bi iphone 12 max pro 1050 euro. Neden ulkemizde herşey pahalı anlamįş değilim. Ozellikle araba çok ucuz. 1 maaş ile bmw rahat alırsın.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Katılıyorum Almanya daki araba fiyatları ucuz mesela burda 2 araba almış gibi vergi veriyorsun playstation 4 fiyatları burda 3 bin tl Almanyada 300 euro yani 300 tl gibi alım gücü olarak
Valla oyle reis ben 1 maaşımla araba aliyorken babam 10 sene çalışıp 1 araba zar zor alıyor.
Ben bu duruma acaip sinir oluyorum şuana kadar çalıştığımla 3 arabam vardı ama Türkiye de olduğum için sıfır motosiklet dahi yok sokarım böyle işe ben
Adaletin olmadığı bir yerde gelir düzensizliğinden bahsetmek ne kadar doğru bilmiyorum.. gerçi istediğin cvp bu değil ama bana göre bu adalet kavramı her şeyi tanımlıyor pahalı değil sna bana pahalı zenginin umrunda mı dolar Euro?
Devletin %80 kdv ötv vergisi ve nice sayısız vergiler şimdi bir 🚗 araba kendine alıyorsan devlet diyorki 2 arabada bana alacaksın
iPhone alıyorsun ve harikasın hiç gelme bnce i phonunla sana mutluluklar
Soruyu iyicene okur musun? Ben iphone aldım mı dedim? Alabiliyorum dedim
Başka bir şeyle örnek verseniz keşke beyninizi yıkamış hipnoz olmuşsunuz telefon da telefon
Neyle örnek versin yemekmi senin burda burger dan aldığin 20 tl lik menüyü o 5 euro ya alıyo meyve felanda daha ucuz orda
Ne vereyim mesela hanımefendi. Ben mesela burada 200 euroya 2 haftalık alışverişimi yapıyorum ama babam gil orada 2000tl ye 1 aylık alışveriş zor yapıyor. Ulkemi seviyorum ama alık gucumuz yok bunu anlatmaya çalışıyorum lutfen yanlış anlamayın!
Tabi burgersiz yaşayamayız haklısın çok önemli burger
Hanımefendi lutfen konuşuyu başka yerlere çekmeyin. Siz mutlusanız ne mutlu size.
O malum partili ona ne desen geri döner boşver
Ya meyve felanda diyorum tamam anladik 60+ dayılardaki zekaya sahipsinde bunuda anlarsın yani
Neyi atlıyorsunuz biliyomusunuz insanlarımızda alamıyoruz diye isyan edişi var farkında mısınız
Bayağı olmuştu haberlerde tesadüfen izledim
Adam diyodu ki ben 1 haftadır balık yiyemiyorum diye isyan ediyordu derdine bakar mısın balık yiyemiyormuş hemde 1 hafta dır
Kimsenin cebine boğazına karışmak haddim değil ama gerçekten bu zihniyetten kurtulmalıyız
Çanakkale'de savaşında ki menüyü hatırlayın o insanlar aç aç kurtardı bu ülkeyi dahası her kitap ta kaynakta yazmaz diğer bölgelerde ki askerler halkımız savaş esnasında açlıktan ot kaynatıp yemiş karınları şişip şehit olmuşlar
Halinize şükredin diyorum ve konuyu tartışmaya kapatalım lütfen
Konu o değil o adam 1 hafta balık yiyemiyo ama saraydaki ejder meyve yiyo peki onun parasını veren kim yine o balık yiyemeyenler vergi veriyo asıl buna isyan var olmasın sakın?
Mallık felan mı var sende biz zaten halimize şükrediyoruz bu konumda kalmak zorunda olsaydık zaten sesimizi çıkarmazdık ama bu konumda durmak zorunda değiliz o malum kisilere yılık 5 milyar yatırım yapıyoruz onlar yerine bize yatırım yapılabilirdi
Mesele balık değil halimize yine şukur ediyoruz. Şikayet ettigimiz nokta alım gucu. Ben neden bi yabancının 1 euroya aldigi urunu 20tl ye alayim veya bir yabacinin 500 euroya aldigi arabayi 70.000tl ye alayim veya bir yabancının aylık mutfak masrafı 400 euro iken benim neden 2000tl olsun?
Tamam diyelim saraydakiler gitti seçimle kaybetti sen başına gelecek olan kaosu hissedemiyorsun sanırım ülke öyle hale gelecekki herşey duracak esas o zaman aç kalacağız çünkü tüm sistem ona göre çalışıyor bakın ne memuru ne çiftçisi ne işçisi hepimiz kaosa gireriz ve birgün bu partiyi bir nesil gelip değiştirecek elbette umarım o zaman hayatta olmam
Valla gitsin kaos zaten var Millet aç açıkta külüstür 20 yıllk arabanın ikinci eli 50 bin tl be yuh hadi onu geç motosiklet 10 bin tl bunlar dinle geldi kendilerini zengin etti ve kendi çevrelerini halktan ala ala halkı fakir yaptılar
Anlatmak istediğimiz bu değil ulkenin git gide alım gucu azalıyor. Ne kadar ulkemizi cok cok sevsekte bu bir gercek. Benim burada aldigim 500 euro luk araba orada 70.000tl. Neden benim vatandaşım bu nimetten faydalanmasın sonucta dunya gelip gecici dunyaya bir defa geliyoruz bunlar bizim en dogal hakkımız.
Hala kıza laf anlatmaya calisiyorsunuz. Kendilerine dokunmadıkça kimsenin derdi umurlarında degil. Yormayin kendinizi
Kendime nasıl dokunmuyor acaba? Ben padişah kızımıyım bizde kirada yaşadık kaç yıl böyle konuşmayın lütfen ben anladım sizi
Ama yok yani yok geçmiş yönetim güven vermiyor korku var üzerimizde bu yüzden yeni nesile kadar bişey bekleyin dünyaya bir kere geldik evet ama dünyaya dünyadan faydalanmak için gelmedik keşke çok zengin olsam hepinize araba alabilsem
“Allah katında canlıların en şerlisi aklını kullanamayanlardır”. Bakınız Türkiye’yi açıklayan ayet ve örneği..
Ülkede ahlaklı insan yok ondan kazıklanıyoruz..
Salama recepp
Gel kendin gor recep
Vergi
Hangi yolla gittin?