Soru gayet açık bir arkadaşım var ok sık girer bugün baktım son görüntülenme dün aklıma takıldı silmiş olabilir mi diye. Engellememiş çünkü resmi vs. duruyor nasıl anlaşılır sizce sildiği? Birinin beni WhatsApp'ta birinin numaramı sildiğini nasıl anlarım?WhatsApp
Birinin Whatsapp'ta numaramı sildiğini nasıl anlarım?
İnternet & Teknoloji konusunda 394 cevap paylaştı.
Teknolojinin gelişmesiyle iletişim olanakları o kadar gelişti ki artık eski alışkanlıklarımızın yerini yepyeni teknolojiler aldı. WhatsApp da bunlardan biri. Eskiden atılan SMS'lerin yerini aldı. Ee bu teknolojiler beraberinde olumsuzlukları da getirdi. Bunlardan biri de görüşülmek istenilmeyen insanları engelleme durumu. Ben senin WhatsApptan silindiğimi nasıl anlarım? sorunu yanıtlamaya çalışayım.
WhatsApp'ta Numaramın Silindiğini Nasıl Anlarım?
WhatsApp
WhatsApp'da biri seni engelleyince Twitter veya Instagram'daki gibi bir bildirim almıyorsun maalesef. Peki birinin numaramı sildiğini nasıl anlarım? bunun birkaç yolu var;
Yazdığın kişinin profil resmi yoksa bu bir işarettir,
Son görülme tarihinin olmaması da işarettir,
Mesaj attığında ulaşmıyorsa ya da mavi tik olmuyorsa bu da bir işarettir,
Son olarak yazdığın kişiyi günün hiçbir saatinde online göremiyorsan engellenme olasılığın yüksektir.
Yukarıda saydıklarımdan biri varsa ihtimaldir ama 3'ü birden varsa kesinlikle engellenmişsindir. Birinin beni telefon rehberinden sildiğini nasıl anlarım? sorunun yanıtı yukarıdaki 3 maddede gizli.
WhatsApp uygulaması
Peki nasıl kesin olarak engellendiğine emin olabilirsin?
Burada bir arkadaşından yardım alabilirsin. Engellendiğini düşündüğün kişinin numarasını kaydedip profilini kontrol edebilirsin. Profil resmi, son görülme tarihi ve çevrimiçi bilgileri yer alıyorsa üzgünüm engellenmişsin.
Engellenen kişiye nasıl ulaşılır?
SMS atmak bir çaredir ancak eline ulaştığından, okuduğundan emin olamıyorsun. Bir çözüm yine WhatsApp üzerinden. Bir arkadaşınızdan rica edip engellendiğiniz kişiyle birlikte bir grup sohbeti oluşturabilir, buradan iletişime geçebilirsin. Bundan sonrası sana kalmış. Arkadaşın gruptan çıkar ve ikiniz kalırsınız. Böylece rahatça konuşabilirsin. Tabi gruptan çıkana kadar yazman gerek :D
Rehberden silindiğimi nasıl anlarım? konusuna açıklık getirmeye çalıştım. Birkaç yöntemle kolaylıkla bunu anlayabilirsin. Bir yöntemle de tekrar iletişime geçebilirsin. Umarım faydalı olmuştur. Akıllı dur, engellettirme kendini bundan sonra. :)
Bunu Şansın varsa anlarsın. Şu şekilde bir yol izlemen gerek: onun rehberinde olmayan bir telefona ilgili kişinin numarasini kaydet ve whatsappına bak. 1-hiç bir şekilde yeni kayıt ettiğin telefonda resmi gözükmüyorsa seni silmemiştir. (bunu gizlilik ayarlarından fotomu sadece rehberimdekiler görsün yapmıştır.) 2-Resmi gözüküyorsa rehberden silip silmediğini hiç bir şekilde anlayamazsın. (gizlilik ayarlarından fotomu herkes görsün yapmıştır.)
Anlayamazsın , eğer gizlilik ayarı herkes görebilirse imkanı yok , belki bir gün sadece rehber yapar ozamanda şüpheye düşersin acaba herkese mi kapattı yoksa sadece rehberdekiler mi yaptı diye. İmkansız biraz.
13
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
En son dün gece girmiş çok garip geldi bugün girmemesi sildi diye düşündüm direk :s
Bunu anlamanın birkaç yolu var. İlk olarak Whatsapp'tan onun fotoğrafının gözüküp gözükmediğini kontrol edebilirsin. Çünkü nomalde foto kullanıyorsa ve şimdi baktığında fotosu yoksa muhtemelen senin numaranı silmiştir. Son görülme tarihi gözükmüyorsa burdan da sildiğini anlayabiliriz, tabi normalde gözüküyorsa.. Bi de telefon numarasını başka bir telefona kaydedip ordan da kontrol edebilirsin. Kayıtlı olmayan numarada da aynıysa o zaman net silmiştir.
Evet bunu anlamanın bir yolu var. Eğer wp'daki alanına girdiğinde sadece senin rehberde kullandığın isim görünüyor ama altta rakamla o kişinin numarası yazmıyorsa seni silmiş demektir. Ama hem senin kaydettiğin isim hem de rakamla numarası varda onun rehberindesin demektir
Varya siz insanı kalpten götürrüsünüz buna inanıp 5 saat ağladım aq başka bir telefondan denedim böyle bir şey yok kafayı sıyırtacaksın bana delirdim senin yüüznden aq
Ben de merak ediyorum bunu. Bir arkadaşım 22 ocak dahil sürekli whatsapp durumlarıma bakıyordu. 23ünden itibaren hiç bakmamaya başladı.
Babamın telefonundan kendisini ekledim profil resmi, hakkımda kısmı ve son görülmesi gözükmüyor. Bende halen profil resmi ve hakkımda kısmı görünüyor. Dolayısıyla beni silmemiş. Muhtemelen son görüldü bilgisi ya herkese gizli ya da belirli kişilere kapatmış (ben dahil veya sadece ben). Profil fotoğrafını ve hakkımda kısmını rehberinde kayıtlı kişiler görebiliyor.
WhatsApp durumlarıma hiç vakmamasına gelince; bunu da çözdüm. Arkadaşın muhtemelen takıntısı var. Watsapta biri durum paylaştığı zaman durumun yanında noktacık oluşuyor. Ama bazı kişilerin durum paylaşımlarını sona aldığın zaman onlar yeni bir şey paylaşsa bile durumun yanında noktacık oluşmuyor.
Arkadaş benim durum güncellemelerimi sona almış. Ya da okundu bilgisini kapatmış olabilir böylece insanların durumlarına baksa bile görenler kısmında adı çıkmıyor, gizli gizli bakıyor yani ki bu daha olası. Bir anda bıçak gibi kesildi çünkü durumuma bakması. Eminim ki bal gibi bakıyordur, yoksa neden halen telefonunda kayıtlı olayım ki? Profil resmini görüyorum. 😂 Sürekli durumlarıma bakan adam beni sona alda bile eminim ki arada beni merak edip sona aldığı durumuma okundu ilgisini kapatıp bakacaktır canı sıkılıyor çünkü.
Ya ayar var son goruntulenme ile ilgili o onu gösterme yapmistir onu yaoan biri baskasininda son girilme saatini gostermez sen o yuzden goremiyosundur son girilmesini bide watsltan silemez sen onu rehberinde tuttugun surexe anca engel koyar sana ondada foto gozukmez yani dedigin seyi anlayamazsin sadece engelledigini anlayabilirsin o kadar.
Bir kişinin sizi rehberden sildiğini anlamak için tek bir yol var
Son gorulmenizi Hickimse yapın, ardından kişileri yenileyin, ardından son görülmenizi Kişilerim yapın, ardından tekrar Kişilerimi yenileyin. Eğer sizi silen kişinin son görülmesi geç geliyorsa, geçmiş olsun bir soğuk su için sizi silmiştir.
Sizin rehberinde ekli olduğunuz arkadaşlarınızdaki son görülme hemen yazacaktır, ama sizi rehberinden silen kişinin son görülmesi geç görünecektir.
Denendi çalışıyor. Şimdiden geçmiş olsun. Dediğim gibi bir soğuk su için. Son olarak sunuda söyleyeyim, son görülmesi kapalıysa hiç bir şekilde anlayamazsınız.
Kişinin whatsabında kendi ismi vardır hesabında kaydettiği ismi. Numarasını kaydet sonra profiline gir oradan düzenle seçeneği ile kişiyi sile tıkla. Kişini sikdiğin zaman sadece nunarası çıkıyorsa senin numaran onda kayıtlı değildir. Ama sikdiğide hem nunarası aşağı da onun kendini kaydettiği ismi görebiliyorsan sen onda hala kayıtlısın demektir
Aslında anlayamazsın ama profili filan gözükmez tabi onu gizlilikten değistiredebilir ama sen proflinu gizleyip mesaj atarsan numarani sildiyse kimsin diye mesaj da atabilir :)
Rehberden silerse seni watsapta profil fotosu çıkmaz engellersede aynı olay ama birçok ayarı kişiye özel yapabilir sana fotoğrafıni durumunu ve songorulmesini kapatabilir gizliden durumunu bile izleyebilir. fotografini görüyorsan birsekilde eklisin net
Acaba dogrumu bilmiyorum ama mantikli geldi onun icin odeme yapa tikladiginda bu kisi icin odeme yapamazsin diyorsa silmis olabilir bir denemeni tavsiye ederim
Numarasinin olmadigini olmadigini gorursen oyle ancak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Birinin beni whatsaptan numaramı silip silmediğini nasıl anlarım başka telefondan kaydettim maalesef profil fotoğrafı hakkımda kısmı son görülmesi herkese açık bunun dışında ben karşı tarafdan gizli beni silip silmedigini nasıl öğrenebilirim?