www.androidpit.com.tr/.../samsung-galaxy-s3-mini-rom-4-4-2-cyanogenmod-kitkat-s3-mini-gt-i8190
bu sitede mevcut... telefona zararı felan olur mu?
bu sitede mevcut... telefona zararı felan olur mu?
CM11 son gecelik sürümleri kurmanı tavsiye ederim eğer desteği varsa. 4.4.4 versiyonudur. Eğer biraz daha görsellik istersen PA 4.45 de kurabilirsin. Telefona bir zararı olmaz faydası bile olur. Radyo kullanamazsın bir tek. Onu da kullanmanın yolu var aslında ama salla boş ver :)
bütün bunları bulabileceğim güvenilir bir site var mı?
Xda forumları cyanogenmod ve paranoid android Google+ sayfaları işini çözecektir biraz İngilizcen varsa oralarda güzel temalar bulabilirsin. Benim telefonda Android L teması ve yeni özellikleri falan var.
ok teşekkürler
Takip edilmesi gereken iki site forum.xda-developers.com/.../development https://forum.donanimhaber.com/m_70720327/tm.htm
teşekkürler
Birşey değil.
Diğer sitelerin çoğu bu sitelerden alıntı yapıyor.
bir sürü klasör var... bayağı uğraşırım gibi :)
Fazla uğraşmazsınız. İlk sıradaki kalın harflerle yazılanlara bakın. Güncel olmayanlarla uğraşmayın. Stable yazmayanlar sorun çıkarır.
4.4.4 kitkat olanı var... aslında zahmet olmazsa uygun olanını link atsanız :)
Bir bakayım.
teşekkürler...
Bunu yükleyin. forum.xda-developers.com/.../rom-candykat-1-5-7-t2836176 Sorun çıkarsa bunu forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2550392 yüklersiniz. Bu 4.4.2 galiba.
Nasıl yüklendiğini görmeniz için direkt indirme linkini yazmadım.
Rica ederim.
önce rootlamam gerekiyor mu telefonu... bir de şeyi sorayım son olsun :) kırmızı başlıklılar felan sarı tek tek yüklenecek galiba
Kırmızı yazıyla download rom yazıyor. Onun altındaki veya yanındaki yazıya gelince farenin şekli değişiyor zaten. üzerine tıklayıp indirirsiniz. Rootlamaya da bakayım.
Rootlama olayını Donanımhaber'in linkinde tarif ediyor. İlk önce oradaki işlemleri yapın. Takıldığınız yerler olursa sorarsınız.
teşekkürler takılırsam resimli anlatım bulurum... daha fazla zahmet olmasın :)
Önemli değil. Bu https://www.youtube.com/watch?v=Ty78bigLmQo video fikir vermesi açısından yardımcı olabilir. Müsait olunca cevaplarım.
rootlamayı bile yapamadım... pc ye samsung sürücü yüklemiyor... normal tel açıkken oluyor... download moda alınca sürücü bulmuyor
Hangi İşletim Sistemi yüklü?
windows 7 ultimate
Sürücü linkini bulabilirsem vereyim. Eski sürücüleri kaldırabilirseniz kaldırın.
baktım eskiye dair bişey yok
Samsung'un sitesinde bu sürücü var. www.samsung.com/.../GT-I8190MBAXSG-downloads# Bunu yükledikten sonra bu https://forum.donanimhaber.com/m_70720327/tm.htm sitedeki ilk adımı yapın. Buradaki romu yüklemeyin. Sonra bu forum.xda-developers.com/.../rom-candykat-1-5-7-t2836176 sitedeki romu yükleyeceksiniz. Quote yazan yerde nasıl yükleyeceğinizi yazıyor. Download Rom yazan yerdeki romu ve Addons yazan yerdeki dosyayı indirip kurtarma modunda yükleyeceksiniz. Kurtarma modundan çıkmadan bu www.mediafire.com/.../SlimMicroGapps_4.4.4.zip dosyayı da yükleyeceksiniz. Bunları deneyin. Müsait oldukça cevap veririm. Bu videolardaki gibi kurtarma moduna girebiliyorsanız romu yükleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=3T82f4VmcPY https://www.youtube.com/watch?v=Ty78bigLmQo Anlatıldığı şekilde yapmazsanız hata vermesi normal.
samsung da safety guide, user manual, quick guide hangisi download edilecek
Link düzgün gelmemiş. Sol taraftan Software yazan yere geldikten sonra sağ taraftan Windows 7 için olanı yükleyeceksiniz.
Programları yönetici olarak çalıştırırsınız. Videoları da seyredin. Kurtarma moduna girmek bazen zor oluyor.
ok teşekkürler :) bilmeyince böyle sıkıntı oluyor
Uğraştıkça öğrenirsiniz. Birşey değil. :-)
olmadı root bittikten sonra 'FAİL'' yazdı
Odin'de mi yazdı?
evet
Yanlış birşey yapıyorsunuz o zaman.
ama tekrar start yaptım şu an yükleniyor
Telefon ayarlarındaki Geliştirici Seçeneklerinde usb hata ayıklaması işaretli mi?
yeşil renk ''PASS'' yazısı çıktı resetledi telefon
Tamam.
Rootlanmış olması lazım.
android os sürümü yükseltiliyor yazıyo oldu herhalde... sürücü hata vermese bir de
Rootlandıktan sonra gerisi önemli değil. Xda sayfasındaki romu yüklersiniz.
Fakat romu yüklemeden önce recovery modundayken backup yaparsanız açılmama durumu olursa geri yüklersiniz.
ok onu da halledeyim... diyelimki telefonda sorun çıktı garantiye göndereceğim orijinalini yüklesem garanti kapsamına girer diye biliyorum... doğru mudur :)
:-) Servistekiler işten anlayan adamlarsa telefona kaç kere rom yüklendiğini görebilirler. Samsung'un öyle bir sıkıntısı var.
yaptık artık neyse... touchwiz durduruldu eposta durduruldu işlemi durdurdu diyor bu seferde... bir yandan da güncelleme yapıyor
Yapsın. Siz Xda'daki romu yüklersiniz. Ben birazdan çıkacağım. İşe gitmem lazım. Müsait oldukça cevap veririm. Sıkıntı olacağını sanmıyorum.
sizi de rehin aldım kusura bakmayın... menüye daha giremedim o yüzden :)
Önemli değil. :-)
yine ben... bu rootlamadan sonra herşey durduruldu diyor menüye giremiyorum doğru mudur... yoksa ona göre baştan yapayım :)
Xda sitesindeki romu ve diğer dosyaları hafıza kartına kopyalayabilir misiniz? Recovery modda açıp yükleme yapınca düzelebilir.
Rom yüklemeden bu haliyle bir işinize yaramayacak zaten.
candykat iniyor şu an diğerleri indi
İndikten sonra yüklemeyi deneyin. Olmazsa hatayı yazarsınız.
yine download modunda mı açacağım yoksa normal mi
Download modunda yükleme yapacaksınız. Size verdiğim videolarda tarif ediyor.
Normal açarak yükleyemezsiniz.
izledim de o recovery yazan kısım yok... supersu felan
Recovery modunu açamadınız mı? İki veya üç tuşu basılı tutunca açılması lazım.
onu açıyorum... buradaki videoda klasörlerde var herhalde... rootlamadaki gibi açtım yine
Recovery modu açıldıysa hafıza kartından romu seçmeniz lazım. Zip dosyası halinde yükleyeceksiniz. Dosya görünmüyor mu?
recovery, supersu burada klasör halinde... bende yok öyle odin var bide tar dosyası... root yaparken
Recovery modu açamadınız galiba. Cwm recovery gibi birşey yazması lazım.
Recovery modu açıldıysa ekranda yazan şeyleri yazar mısınız?
odin mode
product name:gt-I8190
custom binary...
şeklinde
downloading
Başka birşey yazmıyorsa burası recovery modu değil. Recovery modunda dalvik reset gibi şeyler yazması lazım.
Ses kısma tuşunu kullandıysanız ses açma tuşunu kullanın.
bendeki root eksik oldu herhalde... videoda supersu felan da dosya halinde
Müsait olunca cevap vereceğim.
Videodakilerin aynısını yaptınız mı?
videodaki downloading şekilde açılıyor... sonra odin e tıklıyor recovery ye bide supersu... son ikisi bende yok
recovery tar... supersu indirmem mi lazım
Supersu telefon açılmadan çalışmaz. Sizin telefona cwm recovery dosyasının yüklenmesi lazım. Donanimhaber sayfasındaki root dosyasını yüklerken hata verdi mi?
evet onları indireyim :)
oldu galiba
Eğer yüklendiyse rootlanmıştır. Samsunglarda recovery modu bazen zor açılıyor.
odin i başka yerden indirmişim
telefon halen aynı... hata olarak olmuştu
Rootlanmamış mı? :-)
hiçbirşey eskisi gibi değil onu biliyorum sadece :) burdaki videoda recovery tar ve super su istiyor o yzden olmasın... tekrar mı yapsam rootlamayı
root yapıldı çünkü yazılımlar yüklendi felan bişeyler oldu :)
Donanımhaber'de nasıl anlatmışsa o şekilde yapın. :-)
tamam o şekilde yaptım ''PASS'' yeşil renk çıktı... sonra telefon normal açıldı yazılımlar yüklendi
Ses açma, home ve güç tuşuyla recovery mod açılıyormuş. Siz nasıl yapıyorsunuz?
aynen öyle yapıyorum... ilk videoya bakar mısınız başta yazılanlara... açılış kısmı doğru ekran felan... daha sonrasında recovery. tar. md5 ve supersu 1.25... bu dosyalar ayrı indirilecek gibi yoksa devamı gelmiyor
Bakayım.
video bu...
https://www.youtube.com/watch?v=3T82f4VmcPY
Videodaki cwm based recovery ekranı gelmedi mi? Super Su orası açıldıktan sonra yüklenecek. Romu da oradan yükleyeceksiniz.
diğer video s3 için zaten...
Supersu dosyası yoksa linki yazarın; ama öncelikle cwm ekranının gelmesi gerekiyor.
yok o şeklde ekran gelmedi
Tamam. Bu videoya baktım.
Bu www.ceplik.com/.../ şekilde deneyin.
O ekran gelmeden root olmaz. Aşağıdaki şekilde deneyin.
download modu o şekilde açılıyor devamında recovery supersu yazan yer neresi oluyor :) ben yanlış yapıyorum herhalde
Siz yazıda anlatılanı yapın. İlk kez yaptığınız için zorlanıyorsunuz.
Supersu dosyanın adı. Öyle bir klasör falan aramayın.
ok... recovery inmiyor aynı menü açılıyor
ben bu şekilde yapayım o da indi... öyle yazayım size... kusura bakmayın :)
Önemli değil. :-) Bu şekilde olması lazım. Biryerde atladığınız kısım var galiba.
Cwm recovery dosyasını yüklerken hata vermiyorsa yüklemede sorun yoktur. Siz recovery moduna giremiyorsunuz.
yaptım bu biraz farklı oldu... ses açma tuşuyla yapılıyormuş evet nerde kalmıştık :)
Benim biraz işim var. Size tekrar dönüş yaparım. Cwm recovery de super su yu yükleyeceksiniz. Sonra diğer dosyaları.
ok ben yazarım siz müsait olunca dönersiniz
menüde supersu uygulaması yok :(
menüyede ayarlardan uygulamalara girip bakıyorum... işlemler durduruldu yazdığından dolayı giriş olmuyor
Cwm recovery'i açtıktan sonra supersu. zip dosyasını ve rom dosyasını yükleyeceksiniz. Telefonu normal olarak açmayın. Bu işlemi yapmadan önce dalvik cache'i falan formatlayacaksınız. Bundan sonraki bütün işleri Cwm recovery'e girdikten sonra yapacaksınız.
supersu 1.25 indirdim onu da yaptım videodaki gibi recovery den
Xda'daki romu, addons yazan dosyayı ve gapps'ı yüklemezseniz hatalar gelmeye devam eder. GAPPS dediğim şey google app store, gmail gibi programlar.
Rom'u yüklediniz mi? Romu yüklemeden önce formatlamanız lazım.
onları indirmiştim zaten... onu da yapıp sizde kurtulun bende... bunları da recovery modda telefonun hafizasına yükleyip tek tek supersu gibi mi yapacağız
rom yüklü
:-) Evet. Yapana kadar devam.
rom bilgisayarda yüklü... siz söyleyin ben yapayım
Romu yüklemeden önce dalvik cache reset gibi şeyler yazıyor. Onları yaptıktan sonra romu, supersu'yu addons'u ve gapps'ı yükleyin. Durumu yazarsınız.
cache reset nerde yazar
Cwm recovery'i açın. Orada yazması gerekir. Yazmıyorsa oradaki yazıları yazarsınız.
Orada yazılanlar tam olarak aklımda değil.
mounts and storage ye girince... format/cache var... supersuyu sileyim daha önce yüklemiştim
wipe data/factory reset yapıp sildim... ön belleği de temizledim
siz bana yazın olmadı yarın devam ederiz... telefonu böyle bırakıyorum :)
Şimdi romu, supersu'yu addons'u ve gapps'ı yükleyin. İnşallah sorun çıkmaz.
yaptığım işlem doğru muydu :)
Doğru. :-)
İşiniz varsa bırakabilirsiniz. Ben müsaitim.
tamam o zaman devam edelim de bitsin :)
romu felan önce telefona yükleyip sonra recovery modda mı açacağım
Yaptıkça öğreniyorsunuz. :-)
zip olarak mı normal mi atılacak :)
Zip. Hepsini cwm recovery kısmından yapacaksınız.
candykat, slim micro, sweetner şeklinde zipli hali
Sırayla hepsini yükleyin.
ok... eski yüklü olanlar halen duruyor bide telefonun geri tuşu seçenekler tuşu tutmuyor
Nasıl tutmuyor?
calışmıyor yani... home tuşunun yanındaki dokunmatikler
Zip dosyalarını yüklediniz mi?
yükledim recovery modda açıyorum şimdi
Hepsini yüklediyseniz normal çalışması lazım.
Olmadıysa tekrar fırçalayıp addons hariç hepsini yükleyin.
normal yükledim recoveryde install felan yapmadım daha... o şekilde mi yine...
install zip from sdcard
choose zip from...
root zip...
yes install...
Fırça değil, format. Klavye hatası. :-)
Evet. O şekilde olacak.
root zip hafıza kartında yüklü ordan onaylıyorum... yes install yok bu seferde
buldum devreler yanmış benim :)
Hata veriyor mu?
:-)
son bir tanesi kaldı
İnşallah olur.
candy sweetner main menu diye bir ekran geldi
Ne yazıyor?
next felan dememi istiyor... sorayım da yine
Seçenek çıkarsa yazarsınız.
next dedikten sonra android, kitkat blue, kitkat red, finger print gibi kilitler var
Resim varsa hoşunuza gideni, yoksa android'i seçin.
target holo, target wht, droid yine keyfi seçilecek herhalde
Bunlar launcher olabilir. Holo'yu seçebilirsiniz.
leave current renkler var
Siyah ve beyaz mı?
Hoşunuza giden rengi seçin. Arkaplan rengi veya pil, saat göstergesinin rengi olabilir.
hepsi de var tüm renkler... daha sonra nexus, one, andy şeklinde,.. sonraki nxt, dots, lines... sonra lines, shell, frame...
nexus, htc, kitkat
Nexus'u seçin.
diğerlerini revert back to stock mu yapsam
Başka ne yazıyor? Revert pek hoşuma gitmedi. :-) deneyeceğiz artık.
bir sürü şeyler var... aaaargh, champanne, josefinsans, opensans
bu arada dokunmatik paneller halen çalışmıyor
Campione güzeldir belki. Ben yine meşgul olacağım. Siz yine yazarsınız.
Champanne
Yükleme bitince çalışması lazım.
ok zaten sona gelmiş... kolay gelsin... sonucu yazarım
İnşallah olur. c
Sağolun.
reboot system now diyorum... telefon kapanıp açılıyor yine recovery ekranı çıkıyor
İki tane reboot yazısı olması lazım.
recovery system now var... başka yerde de reboot recovery var
Olmazsa pili çıkartıp takın. :-)
denedim yine recovery ekranı geliyor
Romu yükleyemediniz o zaman.
tekrar yüklüyorum
Tamam. Romu yükledikten sonra Addons hariç hepsini yükleyin.
yok yine olmadı...
4.4.4 ü mü kabul etmedi acaba... yarın yine rahatsız edeyim sizi :) telefonu perişan oldu sayemde
Seçenekleri değiştirip deneyin. Revert back yazan tuşa basmayın.
Romu yüklemeden önce wipe data ve wipe mount seçeneği varsa onu yaptıktan sonra deneyin. Çıkacaksanız sonra devam ederiz. Xda'da sorun yaşayan olmamış. Ufak bir ayrıntıyı kaçırıyorsunuz galiba.
son devam edelim :) iyi geceler... benden kaynaklıdır
Tamam. Size de iyi geceler. Takıldığınız yerde devam ederiz.
Esselamü Aleyküm. Recovery Mode'ye girince önce bunu download.chainfire.eu/.../UPDATE-SuperSU-v2.02.zip yükleyin. Ondan sonra bu www.mediafire.com/.../...40801-golden-HOMEMADE.zip romu yükleyin. Sonra bu https://goo.im/gapps/gapps-kk-20140606-signed.zip dosyayı yükleyin. En önce SuperSu yüklenecek galiba. Boşu boşuna uğraştınız. Bu şekilde yaparsanız olacak inşallah. Öncelikle formatlamayı tekrar yapacaksınız. Bu rom bir hafta önce çıkmış. Diğeriyle uğraşmayın.
Cevap
8Cevap
https://yesilcin.com/ bu siteden ben s3 telefonuma yükledim kitkat s3 minide biraz kasıyor ama arkadaşınkine yüklemiştik güncellemesi çıkmıyordu s3 de kini ise sürekli iyileştirme yapıyorlar. uygun bir launcher ile belki stabil yapabilirsin
bu sürüm eski olabilir. XDA S3 mini yaz Google'a ordan beğendiğin romu kur ama custom romlarda eksik çok olabiliyor.
Telefona göre değişir. Çok satılan ve kullanıcısı çok olan telefonlarda bir sorun veya eksik olmuyor. Gayet stable oluyorlar ve Daily driver niyetine kullanılır yani.
Note 2, S3, S4 için olan romlarda bile bir sürü sorun olabiliyor.
ben sony cihazma yüklemiştim , gönül rahatlığıyla yükleyebilirsin :)
teşekkürler
bakalım becerebilirsem :)
resimli anlatımdan yapılır herhalde... telefonum rootlu değil... forum ingilizce diyelimki 4.4.4 kitkat yaptım... dil paketide mi gerekecek
ok :)
Yüklemee hiç bir orjinal güncelleme alamassın zaten artık s3ün ram i kaldırmıyoor yeni versiyonları..
bulaştık bir kere :)
bakalım artık
Kendi güncellemesinden yanayım. İyi anlarım bu işten ama başını ağrıtabilir
kendi güncellemesi dışında tavsiye etmem
cynogen mod candır pişman olmazsın
batarya kullanımına etki eder mi?
iyi ki sormuşum... teşekkürler... düzgün bir siteden bulmak lazım... tavsiyeniz var mı?
rica ederim https://www.cyanogenmod.org/ orjinal sitesi dosyaları burdan edinip maxicep andronova gibi forumlardan ansıl yükliycegine bakabilirsin
yükleme. bir faydası yok..
root un faydası var da... kitkat nasıl olur bilmiyorum henüz :)
gerek yok bence. kitkatın fazla bir artısı yok s3 minilere ya da s3 lere.
ok teşekkürler
İşlemciye ağır gelip donma yaşanabilir
S3 mini kaldırmaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?