+1 yılKule tipi soğutucu işini görür Cooler Master'ın soğutucuları iyidir ancak o fiyata daha iyileri de var.
https://www.hepsiburada.com/arctic-freezer-34-esports-duo-kirmizi-cpu-sogutucu-ar-acfre00060a-p-hbv00000ljqz7
Ryzen 7 5800X çok ısınan bir işlemci değil lakin GTX 1050 Ti ekran kartın yanına Ryzen 7 5800X aşırı dengesiz olmuş. Sadece işlemci yüklü uygulamalar kullanıyorsan kabul edilebilir ama çok uyumsuz olmuşlar.
RAM'ler de mutlaka çift kanal olsun. Xigmatek markanın PSU ve kasaları iyidir. Anakart da iyi. Mümkünse yakın zamanda ekran kartı da değiş derim.180 Yorumla- +1 yıl
şu sıralar çok kararsızım aslında 5600x + ekran kartı 3000tl lik ekran kartı alabilirim ama ekran kartı fiyatları mining cilerden dolayı ucmus ve stok olarak bulunması zor aklımda 3060 + 5600x vardı sonra yapılan testlerde stok sogutucunun 5600 yetmediğini anlıyınca ozaman madem 5800 alıyım sogutucuyuda kendim alırım dedim ama avrupada cogu kişi 5800 almayın asırı ısınıyor seklinde video paylamıs çeşitli pc kannalarından ve hangi sogutucuyu takarlarsa taksınlar ısısı düşmüyormus
anladıgım kadarıyla üretim sırasında problemliymis amd bilerekte yapmıs olabilir spekülasyonu var bu konuda bazı kullanıcılar aynı sogutucu ve sistemle aynı oda sıcaklıgında 70 -90 derece bazıları ise en iyi sogutucularla 85 90 derecelerde geziyormus yani tamamen ilk aldıgındaki sansınla alakalıymıs :) ordan bi şüpheye düştüm.5900x de baya pahalı + sogutucusuda yok ekran kartı alıyım desem zaten bendeki 1050 ti 2000tl civarına gelmiş 3060 2500 tl 1050 ti 2000 tl oldugu bi yerde ekran kartı almakta sıkıntı stok yok yani kala kala 1050ti kaldık ama Şu an işinmi görür en azından stoklar gelene kadar ondan sonra 1050 fiyatları düsücek acaba 2 el satsamı diye düsünmüyor değilim faturası var 2017 almıstım ya da yedekte tutabilirim :) Birde full modüler 650w gold psu almıştım hala kutusunda onun haricinde kasadan gelen 700w 80 plus psu olacak hiç kullanmadan onuda ilerde psu bozulursa yedeği olur diye saklıycam sanırım. - +1 yıl
RTX 3060'ın mining performansı çok düşük, NVIDIA stok sorunu olmaması için bunu bilerek kısıtlı tuttu. RTX 3060 iyi bir tercih olabilir ben Ryzen 5 5600X kullanıyorum ve Cooler Master Masterliquid ML240L V2 sıvı soğutucu ile yük altında 55-60 derece arasında çalışıyor. Eğer çok çekirdek işlem gücü gerektiren uygulamalar kullanmayacaksan bence Ryzen 5 5600X'i tercih etmeni tavsiye ederim. Ryzen işlemciler genelde Intel işlemcilerden daha serin çalışıyor ama 5800X ve 5900X alacaksan zaten sıvı soğutucu tavsiye ederim en az 240mm.
- +1 yıl
10bin tl ye sistem toplama videosuna denk geldim az önce itopyada 10 bin tl ye 5600x li 3060 lı full sistem 100 adet koymuslar geçici olarak , 3060 fiatına baktım 8k bu nasıl iş ozaman ben tüm stogu alıyım kartı satıyım sonra 2k ya tüm bileşenleri bedavaya getiriyim full sistemim olsun :))))
www.itopya.com/.../
https://www.youtube.com/watch?v=Erv-jrl3xZA
cok ilginç gerçektende ben boşa yoruyorum demekki kendimi neyse ben sıvı soğutmayı sevmiyorum 2 arkadasımın pc si bozuldu sıvı sogutmadaki sıvı anakarta temas ettiği için önyargılıyım sırf o yuzden havadan zarar gelmez felsefesiyle kule tipine yöneldim :) - +1 yıl
Hazır sistemlerle daha ucuza geliyor bu RTX 3000 serisini harici olarak satmıyorlar fiyatı o yüzden yüksek. Eğer hava soğutmada kararlı isen ''Noctua''nın kule tipi soğutucularını öneririm. Sıvı soğutucu gibi soğutuyorlar
- +1 yıl
144 Hz tavsiye ederim zaten özellikle full HD alacaksan. MSI Optix G241 tavsiye ederim. IPS ve kaliteli bir görüntüsü vardır ancak asansör ve pivot özelliği yoktur bilgine.
- +1 yıl
İntel 11 nesil işlemciler gelicekmiş Mart sonu ben Şu an işlemci almadım Mart sonu alıcağım intel büyük ihtimale daha ucuza cok daha iyi işlemciler cıkarabilir. Dolayısıyla malesef Şu an bende 5000 serisi için düşündüğüm msi b550 wifi gming edge var şimdi ben ürün paketinde hiç kulanmadım 1 aydır öyle duruyor poşedinde:) değiştirmeye kalksam şöyle bir teklif yapsam kabul ederler mi açıklama olarak 5000 serisi için almıştım bu kartı pc toplarken henüz bir pc'im olmadıgı için hiç kullanmadım ancak intelin şuanki 11 nesil işlemcilerinin daha iyi oldugunu düşündüğümden anakartın faturası vs herşeyi yanımda eğer intel versiyonuyla değişimini kabul ederseniz aldıgım fiyatın üstüne gerekirse eklemede yaparım ayrıca 11 nesil işlemciyi hemen şu an buradan alırım hem siz hem ben hem müşteri memnuniyeti hemde firmanız kazanır :)
- +1 yıl
Maalesef değiştirmezler. Sadece 14 gün içerisinde iade/değişim hakkı var onun dışında kutu hiç açılmazsa bile gene de değişim/iade almazlar. İstersen anakartı sat yeni bir anakart al ama Intel çarpan kilidini Z serisi anakartlarda açıyor onlar da pahalı nispeten. Ayrıca 11. nesilde ''K'' serisi bir işlemci almayacaksan her türlü Ryzen 5000 serisi daha güçlü olacaktır bilgine. K serisi işlemci alıp Z serisi anakart alırsan Ryzen 5000 ve mevcut anakartından daha maliyetli olacak.
- +1 yıl
Pc topladım kardeşim sonunda yardımların için teşekkür ederim şu an sistemi kurma aşaması kaldı sadece güncel sistemi yazıyım
XIGMATEK COCKPIT MESH PANEL 4x120mm FANLI X-POWER 700W 80PLUS MidT ATX KASA
AMD RYZEN 5900X (5800x almayı düsünüyodum ama fiatlar ucunca bari 1 lira daha verip 5900x alıyım tam olsun dedim)
XİGMATEX MİNATOUR FULL MODÜLER GOLD 650W GÜÇ KAYNAĞI
MSI GAMİNG EDGE WİFİ B-550 ANAKART
HYPERX FURY 3200 MHZ CL 16 DUAL 8 GB RAM
SAMSUN 500GB 980 PRO PCI 4.0 + 500GB SAMSUNG 980 PCI 3.0 NVME SSD (TOTAL 1 TB)
XİGMATEX WİNDPOWER PRO 6 BAKIR BORUSU VAR NİKEL KAPLAMALI (ARTİC BULAMADIM articte 4 bakır boru var bunundan ondan aşağı kalır yanının olmadını düşünmekteyim)
Ekran olarak VievSonic 2458 p mhd 144 hz TN panel 1mhz tepki süreli monitör aldım (1050 ti oldugundan monitöre cok para vermekte istemedim gereksiz olurdu )
- +1 yıl
Hayırlı olsun ekran kartını değiştirmeyi düşünüyor musun
- +1 yıl
Birde windows 8.1 orjinal kullanıyorum zamanında dreamsparktan almıstım öğrenciyken yanlız 5000 serisi işlemciler windows 8.1 ve 7 desteklemiyor. Windows key lazım malesef nasıl alıcağımı bilmiyorum bazı sitelerden 50-60 tl bulabileceğim söylendi ancak güvenilirmidir değilmidr hiç bi fikrim yok ve kartım int alışverişine kapalı 8.1 kursam ne gibi sıkıntıları olur sence :)
- +1 yıl
Güvenilir Windows 10 keyleri 50 lira ve orijinal olurlar. Windows 10 kurup o keylerden satın al.
- +1 yıl
Hadi ya nasıl kırıldı montajlanırken mi? AMD'nin pinleri anakart üzerinde değil Intel gibi, işlemcinin üzerinde oluyor ve hassaslar. Komple yerinden çıktı mı yoksa büküldü mü? Büküldüyse düzeltilebiliyor
- +1 yıl
1 pin kırıldı 2 pin yamuldu soğutucunun 1 vidası artık nasıl oturduysa matkapla çıkaramadım o sorun değil merak etiğin dünyanın en iyi oyun işlemcisi nasıl olurda 0 kullanımla bozulur 1 kere taktım doğru şekilde sonra pc görüntü gelmedi cpu soktum kolay şekilde cpu ile soğutucu yapışık geldi bi baktım 2 pin yamuk amd ok işaretli çektiğin ilk pini kırılmış yanıkları kısmen düzeltim fayda etmedi
- +1 yıl
Teknoloji forumunda bunu bir sorayım orada serviste çalışan ve garantiye göndermiş kişiler vardır. Daha sağlıklı cevap yazarım. Bu arada işlemciyi nereden aldın ve pin komple kırıldı mı yoksa büküldü mü?
- +1 yıl
Tamam ben bir sorayım dönüş yapacağım
- +1 yıl
Bu arada monte ederken mi kırdın nasıl oldu?
- +1 yıl
Hocam şimdi gelen cevaplardan şöyle izah edeyim, pini kırmak ve yamultmak kullanıcı hatası olduğundan garanti kapsamına girmiyor. Ancak yamulan 2-3 pin düzeltilebilir ve kırılan pin de tamir edilebilir. Ancak eskisi gibi performans vermeyeceğini de söylüyorlar.
Eğer büyük bir şehirde yaşıyorsan bu işlerle uğraşan bir bilgisayarcıya götürebilirsin. Veya AMD'yi ara ve durumu anlat. Garanti kapsamında yapmazlar ama belki ücret dahilinde tamir edebilirler. Ekstra yorum gelirse bilgilendirme yaparım birisinin daha başına gelmiş onun yazmasını bekliyorum - +1 yıl
Performansı etkilemediğini ve tamirinin mümkün olduğunu söyleyen de var şimdi
- +1 yıl
forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-9-3900x-kirik-pin-tamir-hakkinda--146032108
burayı bir bakın aynı sorunu olan biri daha olmuş ve çözmüş - +1 yıl
Sana attığım linkteki bilgisayarcıya da gidersin bi ama önce İtopya'ya git
- +1 yıl
tamamdır bol şans
- +1 yıl
Servis belki hâlleder olmasa iyi bir tamircide halledersin sevindim en köşede olmasına. Servise yolla her türlü bu İtopya ürünleri servise yollamadan önce ''Geri gelebilir'' der sürekli ona aldanma. Servis tavsiyesine bak sen, ürünü servise gönder
- +1 yıl
Tamamdır ama dükkanı bi araştır sen gene de ama benim tavsiyem önce servise göndermendir
- +1 yıl
Sevindim ama öncesinde servise gönderin :)
- +1 yıl
Tamamdır umarım müşteri memnuniyeti gereği ücret almazlar :)
- +1 yıl
Montaj bilmiyorsan keşke uğraşmasaydın hiç mahvettin resmen sistemi 😄
- +1 yıl
youtube dan bakıyım dedim bir tane çinli bir tane arap mı hindistanlımı o tarz bi dil konusuyor ikisinide anlamadım :)) En son nikel siyah kaplaması döküldü sogutucunun biraz ama anakartan cıkmadı vidası sogutucunun ne vidaymıs arkadas en son pes etim 8 kontrol kalemi 1 pense 1 anahtar 1 matkap sonuc hala cıkmadı anlamadıgım diger 3 vida 10 saniyede kolayca cıktı bu ne inatcıymıs be kardeşim
- +1 yıl
Zorlama istersen. İşlemci gelince bilgisayarcıya gönder taktır anakart da gitmesin şimdi 😄
- +1 yıl
Kardeşim yapıp gönderdiler bilgin olsun ancak kafamda Şu an su soru var beni ürküten henüz denemedim bilgisayarcıya yoliyacagım takması için herneyse şöyle bir videoya denk geldim ve beni baya ürküttü. İşlemci yamuk ve kırık pinle çalıştırılmaya çalışıldıgında malesef işlemci kısa devre yapıp yanıyormus videodaki gibi bendede hersey çalışıyor görüntü gelmiyordu inşallah yakmadık işlemciyi. www.youtube.com/watch?v=riPpXg0cJKc&t=1071s
- +1 yıl
Serviste mi yaptırdın işlemciyi? Öyle bir sorun olsaydı muhakkak derlerdi ben böyle bir şikâyete denk gelmedim. Ama öyle olsa bile her türlü mecbur işlemciyi yaptırmak zorundasın. Yaptırmazsan zaten kullanamayacaktın, anahtar olarak kullanırdın en fazla.
- +1 yıl
Ne kadara yaptılar
- +1 yıl
Çok geçmiş olsun başınıza ne kadar da talihsiz olaylar gelmiş :/
- +1 yıl
İstanbul'da değilim, teşekkür ederim ☺️
- +1 yıl
bi stres testi yap AIDA64 testi yaparak işlemciye %100 yük bindir 15-20 dk kadar.
- +1 yıl
Bir ara 240 mm sıvı soğutucu al ona sen bence öyle bir işlemci sıvı soğutucu hak eder ☺️
- +1 yıl
Şimdilik dokunmak istemiyorum ama ileride olabilir 2.5k - 2.7k arası bi sıvı soğutma alabilirim 240mm lik kasanın üst kısmı 240+280mm destekliyo tabi ramlerin 35mm den düsük olması gerekiyor boyutunun bende hyperx fury cl 16 3200mhz ramler var boyutu nedir bilmiyorum. Bunun dısında 5 dklık stres testinde 85-56 dereceler iyi gibi sonucta işlemci yuzde yuz yük altında kulanmıycağım için hele ki 1050ti gibi bir ekran kartım oldugundan normal geldi o sıcaklıklara zor cıkarım stress testi dısında tahminimce :)
Max Temps 90°C yazıyor amd sitesinde:)
- +1 yıl
Sadece bir öneri ayrıca 800-900 liraya kampanya ile düşen 240mm sıvı sğutucular da var
- +1 yıl
Anladım hocam şu an rami 32gb cıkarıcam 16 gb daha alıcam aynı marka model daha sonra kulaklık ve mause yeniliycem almayı düsündüğüm kulaklık ve mause şunlar
www.vatanbilgisayar.com/...hark-v2-x-kulaklik.html
www.vatanbilgisayar.com/...eathadder-v2-mouse.html - +1 yıl
Mouse ile kulaklık iyi ama 7.1 Kraken olanını tavsiye ederim Razer'ın.
Bir de RAM alırken uyumlu olmalarına dikkat etmen gerek aksi hâlde mavi ekran hatası çıkar. - +1 yıl
Peki hocam Şu an takılı olan ramlerin aynısını alıcam yanlız ben Şu an kullandıgım ramleri xmp ayarlarında kullanıyorum normalde 2.4 dü 3.2 cektim xmp profile dan biosun bunları takınca direk onlarıda 3.2 cekmem gerekiyor mu yoksa kullandıgım profill tüm ramlere mi etki ediyor otomatik 3.2 mi algılıycak ondan emin değilim.
- +1 yıl
Yeni aldığın RAM'leri de 3200e çekmen gerekir
Frekans ve CL değerleri aynı olmalı - +1 yıl
Tekrar Merhaba kardeşim tr.msi.com/.../b550-liquidcooling-cashback-red-team-gamers-dream şöyle bi kanpanya gördüm msi'ın yanlız ben gaming edge wifi 2 ay önce almıştım bu kampanyadan yararlanabiliyorumuyum ona göre sıvı sogutucu alıcam bi bakabilirmisin zahmet olmasa :)
- +1 yıl
Bunlar süreli hocam 2 ay fazla bir süre kampanya geçmiş olabilir. Aynı anda alınması gerekebilir ama 2 ay önce alınmış anakartın üzerine bir de MSI sıvı soğutucu alırsan belki kampanyaya dahil edebilirler. Emin değilim en iyisi yarın MSI müşteri hizmetlerine bunu bir sorun
- +1 yıl
evet ama MSI soğutucular pahalıdır. Kampanya olup para iadesi alsan bile 240mm cooler master sıvı soğutucu alman daha ucuza gelir
- +1 yıl
www.itopya.com/.../ şunu düşünüyodum almayı normalde ha birde kulaklık olarak şunu alıcam sanırım www.itopya.com/.../ baya indirimde ve 2 yıl önce dünyanın en iyi kulaklıgı ödülünü kapmış :)
- +1 yıl
Valla mükemmel bir işlemci aldın, mükemmel bir anakart, mükemmel bir sıvı soğutucu ve kulaklık alacaksın ama o kasada mükemmel olmayan tek şey ekran kartı. GTX 1050'nin o kasada olması diğer bileşenlere hakaret resmen :D Bence ekran kartı alın, RTX 3060 falan 8 bine satılıyor kulaklığa bu kadar para vermeyin ama bütçe varsa başka tabii :)
- +1 yıl
800 tl bin 50 ti almıstım kyk bursuyla yemeden içimeden he kyk borcunun 3 binini ödedim şu zamankadar 11bin borc vardı saolsun faiziyle hala 11 900 tl :))) yani 0 ödemiş oldum her neyse öderiz bir gün sgk prim borcu yazmıslar işsizken 4bin tl onu ödedim gecen şimdi 800 tl ye o sartlarda aldım kart 4 bine satılıyor :)) Bunun bilincinde olarak ekran kartı almam yani almam :)) Hazır sistem alsam bedavaya gelmişti o ayrı birde işlemciyi sıvı sogutma için cıkarılması gerekcek arka braket değişcek falan zaten zor bela yaptırdık işlemciyi bidaha kırarsak temeli göçer bu kez :)) İşin komik yanı kulaklık monitörüm ve ekran kartımdan daha pahalı olacak nasıl bi sistem oldu anlamadım oynadıgım oyunda yok şu an TFT-Moba kart oyunu flan oynarım program olarak C ve C# kullanıyorum genelde bide ekstra işletim sistemi olarak Kali Linux kullanıyorum sanal pc üzerinden onuda yüklemedim daha oda pek bişey istemiyor.
- +1 yıl
Zaten iş amaçlı kullanıyorsan ve grafikle alakan yoksa ekran kartı o kadar da önemli değil. Ama çizim, grafik, oyun amaçlı ekran kartı önemli. Lazım değilse zaten şimdi alma, stok sıkıntısı gidince fiyatlar üşer
- +1 yıl
Çok geçmiş olsun. sudan dolayı problem çıkmamıştır umarım geçen hafta
- +1 yıl
Sağolasın vallaha Allaha emanet yaşıyoruz bu hayatı benim genel vücüt terlemem var hyperhidrosis diye geçiyo tıpta aşırı terleme böyle su gibi elimden ter akıyor hani elini yıkarsında silkelersin ya su sıcrar etrada onun gibi dünya nüfusunun %3'de görülüomus bende o kadar milyarlarca insan arasından %3 lük bölüme girmeyi başarmışım üziliyi mi seviniyimi gülüyim mi ağlıyım mı bilemedim montaj sırasında baya sıkıntı bir şeyleri kavramak ta falan şaçlarda uzadı gene ele ayaga dökülüyor :)
- +1 yıl
Ben de bu aralar biraz öyleyim sanırım genelde var bu mevsimsel mi anlamadım gitti :D
- +1 yıl
evet kesinlikle, teşekkür ederim
- +1 yıl
Merhaba kardeşim bugün corsair elite capelix h115i 280mm aldım ve bil bakalım noldu ürün ayıplı çıktı pompaya giden kabloda ezik vardı dedim bu pompa girişindeki kablo normal mi bi bakıyım corsairin sitesine girdim bakarken mesaj geldi müşteri hizmetlerinden yardımcı olabilirmiyim diye evet dedim ürünün fotograflarını isetedi çekip attım normal mi bu durum dedim its not normal dedi nereden aldınız dedi türkiye dedim değişim yapın problem olmayacaktır kablonun o şekilde olması normal değil dedi. Yarın sabah gidicem itopyaya bakalım nolcak fotograflarını paylaşabilirim özelden paylaşılıyosa burdan.
- +1 yıl
Hizliresim'den paylaşabilirsin, kusurlu ise hemen değiştirin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026