Artık kaynaklar tükeniyor ve enerji pahalı hale geldi bizler bu pahalılık karşısında Az ve verimli tüketim ayrıca fatura yükünü azaltmak için bazı değişiklikler yapmak zorundayız. Ampüller watt değeri düşürülerek elektrik tasarrufu sağlıyor. Evimizde kullandığın bu ürünler için ampülün kaç watt?
Ben 4 watt ampül kullanıyorum.Soru gayet mantıklı kalkacak bir durumu olacağını düşünen boşuna şikayet etmesin fesat düşünceler anlamsız kalır. Ve kullanılan resimdeki değerler eski olabilir bunada takılmayın lütfen.
Eğer oysa 60 watt tablo eski ama günümüze uyarlar ve şimdiki elektrik fiyatına vurursak sen düşün bir ampülün sana 5 yılda ne kadar para ödettiğini sadece bir odada yanan bir ampül diğer odalar mutfak banyo lavabo felan filan toplarsan onların değeri de 60 watt ise bunlar uzun vadede bildiğin küçük çaplı servet boşa para harcamak, hepsini watt değeri düşük olan ama yeterli ışıklı olanı seçerek oluşacak bütçeden tasarrufu altın almış olsan kenara atsan zor günler için yatırım olur. Biriktirecek imkan yoksa benim gibi oluşan karı su faturası telefon faturasına dağıtıp kara geçersin. Küresel ısınma içinde azaltmış olursun enerji kullanımını doğa için
Ama bilmek gerek her şey pahalı artık Tasarruflar sonucu hem doğaya katkı hem de oluşan ek faturalar ve ihtiyaçlar maddi için kaynak çıkmış olur. Yılda ampüller den az buz tasarruf elde edilmemiş olur düşünsene günlük 10 saat ampül yanıyor evin bir çok yerinde hepsini 60 dan 9 a indirilmiş olsa oluşan bu tasarruf ile neler yapılacağını uzun vadede
Teşekkür ederim bizim duyarsız kullanımlarımız yüzünden birileri gereksiz zenginleşiyor. Emek harcamadan üzerimizden para kazandırmayalım fazladan elektrik şirketlerine zaten haklı haksız bir çok şeyi faturaya işliyorlar. Doğayı ve kişisel, aile bütçemizi düşünmek gerek. Eleştirmiş gibi oldum ama gün geliyor bir liran eksik olunca toplu taşıma binemiyor bir ekmek bile alamıyorsun. İhtiyacımız olmayan fazla enerji kullanılmayınca indirim olarak yansır bizlere veya dışarıya satılıp paramızın değeri artar. Hem doğaya katkı yapmış hem bütçemiz dengeli olur
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bilmiyorum
Tutumlu tasarruflu doğayı düşünen bir insan değil misin ki ya 100 ya da en az 60 ise ampülün değerleri gereksiz kayıp demek bu
Klasik ampül şeffaf olan mı?
Evet sarı veya beyaz ışık veriyorlar genelde
Ben sarı olanları kullanıyorum. Şu tasarruflu beyaz dediklerini beğenmiyorum, gözümü yoruyor.
Eğer oysa 60 watt tablo eski ama günümüze uyarlar ve şimdiki elektrik fiyatına vurursak sen düşün bir ampülün sana 5 yılda ne kadar para ödettiğini sadece bir odada yanan bir ampül diğer odalar mutfak banyo lavabo felan filan toplarsan onların değeri de 60 watt ise bunlar uzun vadede bildiğin küçük çaplı servet boşa para harcamak, hepsini watt değeri düşük olan ama yeterli ışıklı olanı seçerek oluşacak bütçeden tasarrufu altın almış olsan kenara atsan zor günler için yatırım olur. Biriktirecek imkan yoksa benim gibi oluşan karı su faturası telefon faturasına dağıtıp kara geçersin. Küresel ısınma içinde azaltmış olursun enerji kullanımını doğa için
Beyaz tasarruflu demek değildir rengi öyle watt değeri tasarruf içerir
Bilmiyorum ki
Ama bilmek gerek her şey pahalı artık
Tasarruflar sonucu hem doğaya katkı hem de oluşan ek faturalar ve ihtiyaçlar maddi için kaynak çıkmış olur. Yılda ampüller den az buz tasarruf elde edilmemiş olur düşünsene günlük 10 saat ampül yanıyor evin bir çok yerinde hepsini 60 dan 9 a indirilmiş olsa oluşan bu tasarruf ile neler yapılacağını uzun vadede
Edilmemiş olur değil edilmiş olacak
Haklısın sanırım, bundan sonra dikkat edicem
Teşekkür ederim bizim duyarsız kullanımlarımız yüzünden birileri gereksiz zenginleşiyor. Emek harcamadan üzerimizden para kazandırmayalım fazladan elektrik şirketlerine zaten haklı haksız bir çok şeyi faturaya işliyorlar. Doğayı ve kişisel, aile bütçemizi düşünmek gerek. Eleştirmiş gibi oldum ama gün geliyor bir liran eksik olunca toplu taşıma binemiyor bir ekmek bile alamıyorsun.
İhtiyacımız olmayan fazla enerji kullanılmayınca indirim olarak yansır bizlere veya dışarıya satılıp paramızın değeri artar. Hem doğaya katkı yapmış hem bütçemiz dengeli olur
ledler az yakar uzun ömürlü