İnternet & Teknoloji konusunda 757 cevap paylaştı.
Samsung yorumlarda biraz acımasızca eleştirilmiş gibi geldi sanki özellikle diğer markalarla kıyaslamalarda. Öncelikle şunu net sekilde belirteyim ki önceki modellerinden çok büyük artıları yok yani elinde S10 S20 serisi gibi telefon olanlar için geçmeyi düşündürecek büyük artıları yok bu daha çok yıllardır kullandığı cihazlarını değiştirecek kişilere hitap edebilir şu özellikleriyle ama maalesef gösteriş amaçlı tüketim çılgınlığı yapan büyükte bir kitle var.
Şu an kullandığım telefon S10 Plus ve bundan önce Xiaomi, İphone gibi markaların cihazlarınıda kullandım. İphone u değerlendirme dışında bırakıyorum çünkü Ios ekosistemine ait bir cihaz ama Xiaomi için 3 5 şey söyleyebilirim 2 3 ay zor dayandım ve iade edip paramı geri aldım. Maalesef ama Xiaomi cihazlarının çoğunda şebeke problemleri, wifi vb bağlantı problemleri hat safhada ayrıca arayüzünün sorunlu olduğu ve güncellemelerin sadece daha kötüye götürdüğünü de profesyonel şekilde kullananların çoğu net şekilde bilir. Cihaz 1 ayda 3 servis gördü ama ısrarla ne degisim ne iade almışlardı sonra yasal haklarımı kullanıp iade ettim. Yani Xiaomi bahsedildiği gibi fiyat performans cihazı degil bu arada en iyi serisini kullandım onu da belirteyim.
Huawei için konuşacak olursam p40 serisi ile birlikte Google servislerinin çekilmesiyle beraber mağaza değişimi vb konularda yeniliğe gittiler ve net şekilde söyleyebilirim ki oturmuş bir sistem yok hala yani apk tarzı uygulama indirmek 10 12 bin Tl para verdiğiniz bir cihaz için büyük bir problem ve ona rağmen pahalı satıyorlar cihazlarını onun dışında son dönemde Türkistanlılara yönelik haberleri de bilenler bilirler.
Samsung'un orta veya alt segment cihazlarını kullanan kişiler amiral gemisi cihazlarının da aynı düzeyde olduğunu düşünüyorlar ama alakası yok bunu net söyleyebilirim. Yaklaşık 5 6 aydır kullanıyorum ve daha bir kez dahi donma uygulamadan atma veya yavaşlama olmadı bir uygulamada dahi oysa Xiaomi cihazımda 1 ayda 6 kere format attım sırf kasma donmadan ve arayüzde durum böyleydi. Kamera konusunda ciddi iyi durumda ki 10 x gibi bir zoomda dahi görüntü kötüleşmiyor. Video performansı gece gündüz oldukça iyi 4k 60 fps video çekiyorum ve sabitleme vs konuları çok iyi.
Yazı çok uzun oldu farkındayım ama kısaca özetlersem Samsung iyi bir marka fakat bu cihazlar öyle büyük yeniliklerle gelmiş cihazlar değil ve bu fiyat bandında alınmasını mantıklı görmüyorum.
Xiaomi kullanıyorum çok memmunum. Batarya olsun kamera olsun oyun performansı olsun.1600 civarı almıştım işimi çok güzel görüyor. En güzel iki özelliği reklamsız YouTube ve YouTube'dan müzik açıp arka planda dinleyebilmek. Sık kullandığım uygulamaları telefon ne zaman kaldırmazsa o zaman değiştiririm :) Samsung çok şık güzel bir tasarıma imza atmış ancak ülkemizde gereksiz pahalı bir telefon.
Bu paralari vermemek lazim maddi olarak ne durumda olursak olalim vermemek lazim ya parasindan degilim maliyeti cikinca bir cihazdan elde edilen kazanclar cok haksiz geliyor ne ozellikte olursa olsun bir cihazdan bir bayii 500,1000,2000 tl kâr etmemeli nolursa olsun
İnternet & Teknoloji konusunda 528 cevap paylaştı.
Apple ve samsung ürünleri aşırı ve gereksiz pahalı. Ayrıca artık amiral gemisi telefon almak ne kadar mantıklı. Orta seviye telefonlar bile işimi görürken 15 bin lira veremem bir telefona kimse kusura bakmasın. Tabi bunu alanın durumu vardır alır o ayrı mevzu.
Gereksiz pahalı cihazlar, insanlarda sanki en iyisine her zaman açlar gibi bir tavır içindeler, yıllardır kullandığım telefonum geçtiğimiz hafta bozulunca piyasadan haberim oldu benimde, ama gereksiz gördüğüm için o kadar yüksek uçmadım, 3800 tl bandında oppo reno 5 lite aldım 8 gb ram 128gb hafıza 8 çekirdek işlemci ve 4 kamera mevcut cihazda benim gibi senede on tane resim çeken ve whatsapp, instagram dışında sosyal medyada çok takılmayan biri için bu bile çok fazla aslında ancak cihazların güncellemelerini çabuk kestikleri için teknolojinin çokta gerisinde kalmak istemedim yinede gidip 16 bin tl'yi bir samsung veya iphone'a asla vermem.
İnternet & Teknoloji konusunda 542 cevap paylaştı.
2 farklı telefon markası kullandım bunlardan bir tanesi LG diğeri Samsung kullandığım LG marka telefon bana çok sorun yarattı bir daha almamak için tövbe ettim diyebilirim Ondan sonraki telefonum Samsung ve şu an onu kullanıyorum gayet memnunum Samsung markasını kullanmaya devam edeceğim bir telefona da 15.999 TL vermem
Ne gerek var. Elimizde ki neyimize yetmiyor. Boşuna masraf para tuzağı. Bunu alırsın seneye daha iyisi çıkar. Kısacası sonu gelmez. Tuzağın içindeyiz. Bize ihtiyacımız olmayan şeyi satmaya çalışıyorlar.
Arkadaşlar Samsung tarzı firmaların telefonların donanımlarını bu kadar şişirmesinin nedeni android sistemi. Çünkü bu sistemin Ram tüketimi çok fazla olduğu için mecburen donanımı doldurmak zorundalar. E bu da haliyle fiyatlara yansıyor. Android çok kullanışsız bir sistem istediğimizi yapabilmemizi göz ardı edersek. Tahminimce Android teknolojiye yenilecek ve yerini başka bir sisteme bırakacak gibi. Google fuchsia adında bir sistem üzerine çalışmaya başladı bile.
Ultrayı çok iyi buldum fakat diğerleri karşılaştırma yapacak hiçbir farkı yok o da sadece kamera. Xiaomi Mİ 11 bu sene telefonu haketmiyor çünkü Suya toza dayanıklık koymayış bozulunca bizden çok telefon alın mesajı var. Samsung s21 serisi de suya toza dayanıklık varsa 10-20 yıl gider.
İnternet & Teknoloji konusunda 886 cevap paylaştı.
@ibooo1 kullanıcının dediği gibi benim de bildiğim kadarıyla bir süre sonra donmalar olabiliyor ki, bu biraz kullanım şekline de bağlı.
Haziran 2011'den 2020 Şubat 'ın başına kadar HTC kullandım ve özellikle HTC Desire Eye modeli yaklaşık 5 yıl işimi gördü. Şimdi ise 1 yıldır Motorola G8 Plus kullanıyorum ve hâlâ sorunsuz şekilde çalışıyor.
Degmez. Boku cikti bu isin. bi yasa falan cikmasi lazim artik 2 uygulama 1 ozellik ekleyip ustune 10 bin koyuyolar 😀Gerci bizim ulke de bole devlete birim olarak 7 tane alip kendimize 1 tane aliyoruz.
samsung gereksiz pahalı ve aşırı berbat bir marka hiçbir özelliği de yok onun yerine huaweinin telefon modellerini almak daha mantıklı en azından verilen paraya değer.
@Coffein google yok evet ama artık yenı guncellemeler alıyor applgalery ve daha fazla uygulama indirme yerleri var bugun baya huawei baktım hepsi de öyle kötü olsa kimse kullanmazdi.
Ben sadece uyari yaptim, bende kullaniorum ama p lite 40 I geri vericem cunku app yk Sadece Huawei browserdan gorebilio sun bende insta ve Youtube app istiorum kopyalama yapabilirsin ama sonra guncellemede almicak ya da baska bir program la indirsen virus gece bilir.. Amerikanin protestosundna dolayi yeni huaweilerde kisitlama var.
Valla canim bilemiorum yillardir Huawei kullaniorum bende cok uzgunum, ben yine android kullanirim Samsung Belki ama yeni modeli olmaz. IPhone hayatta kullanmam. Sende iiyce sorustur Belki wp yede izin vermezler sonra Huawei de guncelleme yapamazsin elinde kalmasin.. Dedigim gibi Huawei in p 20 de bu Olay yok ama 40 ta cikio
@Coffein Ya kaç kere karar değiştirdim anlatamam bi ıphone bi Huawei arasında gel git yaşadım samsung almam berbat modelleri ıphone neden kullanmam dedin 11 modeli çok guzel şimdiye kadar ıphone kullanıpta şikayetçi olan görmedim.
Tasarımı ve kamera özellikleri çok iyi ilk başta keşke benim olsa dedim ama fiyatını görünce cama ekmek basan Kemal Sunal misali kaldım öylece ancak yutkundum 😅
Ultra dışında özelliklerini beğenmedim. Özellikle pil düşük kalıyor farklı markalara göre. Ayrıca oldum olası samsung sevmem, çabuk bozuluyor ve pahalı geliyor fiyatları. 10 bin tl'si olan versin, napalım.
Bu fiyatlar normalde brodwey kuş grubu araçların fiyatlariydi.. hatta 15 binlere eski kasa Mercedes alinabiliyordu bı zamanlar... bence bı telefon için çok yüksek rakamlar bunlar..
Alo ve sms yollamanin bedeli 15.000 tl mi 😊 Benim telefonum 2.500 tl.5 sene s4 kullandım sonra a70 aldım. Yetiyor da artıyor. Gerek yok 15.000 tl telefon
Yahu şu telefonun işlevi aramak, mesajlaşmak, lazımsa bi fotoğraf çekmek değil mi ya. Özelliklere bakıyorum oyun laptopu mübarek. Bırakın bir şeyler tadında kalsın ya
Neden android telefona 10 bin üstü verirler anlamıyorum samsungun daha yenilikçi bişey çıkardığını görmedim, apple ne yapsa önce kötüleyip hemen sonraki modelinde oda aynısını yapiyo ilginç
İnternet & Teknoloji konusunda 1,5b cevap paylaştı.
Ya tamam cebinde fotoğraf makinası ayarında bir kamera taşımak isteyebilirsin vs. vs. Ama gerçekten pahalı ya 15 bin lira ne demek abi telefon bu ya adı üstünde.
Ben iphonedan başka telefon hiç kullanmadım. O yüzden android sevmiyorum. 12 pro max aldım daha yeni. Diğer cihazların iphone kadar dayanıklı olduğunu düşünmüyorum.
İnternet & Teknoloji konusunda 660 cevap paylaştı.
Sütten ağzı yanan yogurdu üfleyerek yermiş... samsung da bi süre sonra donma kasma meydana geliyor. Bu sadece samsung da değil Huawei de öyle... O yüzden pek sevmiyorum. Tercihim ıphone dan yana
2019 unu kullanıyordum bende ama sevemedim pek😒 sıfır almaya kalkarsan evet bütçeni aşar tabi ama temiz 2. Elini bulabilirsin... şimdi akıllı saat alacaktım onun da fiyatı ortalama 1500 den başlıyor. Düşünüyorum telefonu mu yükseltsem onu mu alsam diye
Samsumg galaxy S21 ultra çok güzeimiş gerçekten özellikleri de çok güzel bende samsung J7 pro var şimdi bundan sonra alacağım telefon sonsuz ekranlı olacak S21 ultra çok güzel hemde özellik olarak da çok güzel
İnternet & Teknoloji konusunda 1,6b cevap paylaştı.
Benim için çok lüks o telefon. O kadar para olsa zaten telefon almam kasa toplarım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bir çok markanın üst düzey telefonları kullanmış ve telefonda önceliği ekran ve kamera kalitesi olan biri olarak şunu rahatlıkla söylüyorum. Samsung telefon piyasasının tartışmasız lideridir.