Web / internet değerlendiricisi tam olarak ne iş yapar?
- sanırım appen ya da lionbridge tarzı bir işi araştırıyorsun. bir ara vaktim olursa detaylı anlatırım burdan. en kısa hali ile anlatmak gerekirse internet kullanıcılarının internet üzerinden yapmış oldukları sorgular ve bu sorgulara karşı çıkan sonuçların alaka, doğruluk durumunu inceleyip derecelendirmek vb şeklinde işin en buyük kısmı özetlenebilir.
kazancı AB ve dünya geneline göre düşük Türkiye için yapılan iş/saat/ucret denklemine göre fena değildir. saatlik ücreti USD dir önceden 12 usd ile 7 usd saatlik ücret iken son 2 yıldır yarı yarıya düştü. özellikle pandemi spnrası artan işsizlik sonucu mevcut işler azalıp yapan çogaldı ve yeni iş arayanlar iş bulamaz hale geldi. bla bla uzar gider bu konu. umarım yeterli olmuştur0|00|0Görüş hala geçerli mi?Evet lionbridge sitesine kaydoldum, bu iş üzerine teklif geldi bana. Sınava gireceğim söylendi bende hazır beklerken ne işiymiş bu tam olarak araştırayım dedim. Bilgileriniz ve açıklamanız çok yardımcı oldu cidden. Bu kadar bilginiz olduğuna göre sizde mi bu sitelerde çalışıyorsunuz?
şayet bahsettiğin sınav daveti ise çok şanslısın kolay kolay sınav daveti gelmiyor ben appen de çalışıyorum. lionbirdgede üyeliğim vardı ama bahsettiğin iş ilanını göremedim. sitenin sistemini iyi biliyorum. dediğin gibi şayet sınav daveti ise sana ilk önce imzalaman için bir takım elektronik sözleşme gönderecekler. birisi şahsi digeri belirtikleri formatta olmak üzere 2 adet gmail hesabı açmanı isteyecekler. sözleşmeleri imzaladıktan sonra seni yönerge ve online eğitim platformu olan sisteme alacaklar. yönergeler ingilizce ve yaklaşık 270 sayfa bunu çok iyi okuman , anlaman ve ve sınavda geçer puan alman gerekecek. eğitim ve sınav için sana 1 hafta verecekler. bazı sınavlarda tek hak bazılarında iki hak verirler. ayda ortalama 300 usd kazanabilirsin. sınav ve eğitim aşaması biraz zor ve sıkıcı. firma inanılmaz derecede kurumsal bir yapı asla ödeme aksatmaz yeterki istedikleri gibi işi yap.
sormak istediğin sorular olura sor yardımcı olurum.
Cidden bu konuda yardımcı olacak birilerini arıyordum bende gökte ararken yerde buldum sizi. Dediğim gibi iş daveti gönderdiler, ben yurt dışında yaşıyorum sanırım ülke farkından göremediniz o iş ilanını. 2 kere mail attılar, cevaplamam gereken sorular gönderdiler hepsini cevapladım. Bana sınav olacağım söylendi ama daha bana guideline gönderilmedi ve haftaya sınavın başlayacağı yaizyor en son gönderdikleri mailde. Hem hotmailimi hemde gmaili kontrol ediyorum tüm gün ama öğrenmem gereken dosyalar hala elime geçmedi sınavı geçemeyeceğim diye tedirgin oluyorum, birde 3 kere sınav olacakmışım ben bu proje için. Appene de kayıt oldum, ama orda da söyle birşey var ki bana gönderdikleri iş davet mailinde yazan işleri all project yerine tıklayınca bulamıyorum, çıkmıyor bende ve appene kaydolalı aylar oldu ama daha komik bir durum olabilir ama henüz hicbir iş yapamadım. Normal mi bu durum? Bana mumbo ve cable diye 2 tane iş daveti gelmiş ama ikisinide sayfaya giriş yapınca bir türlü bulamıyorum. Sizde böyle sorunlar yaşandı mı? Birde şey, kafanızı şişirdim belki ama sınavlar çok zor mu? Ilk defa böyle bir işe başlıyorum da...
- Hepsini Göster Daha Az Göster
kafa şişirmedin :) anlıyorum heveslisin ve azcıkta sanırım sabırsız ve tezcanlısın:) sorularına cevap vericem ama bana 1 saat kadar müsade biraz işlerim var. dönünce yazacağım
Sınav takviminden 1 ya da 2 gün önce bir mail alacaksın, bu mailde sınav ve eğitim platformuna giriş bilgilerin yazacak. eğitim ile ilgili tüm yönergeler de bu platformda olacak. Sınav zor mu sorusu görecelidir, Şöyle düşün bir dersten sınava gireceksin ve dersin 300 sayfalık bir kitabı var bu kitabı ne kadar çok çalışıp kavrarsan sınav o kadar kolay geçer. sınav dili ingilizce ve sorularda US kullanıcılar baz alınarak soruluyor o yüzden kendi uyglama dilindeki pratiklere göre bazen farklılıklar olabiliyor ve dikkat etmek gerekiyor. Sınavı geçtikten sonra yapılacak iş ise başvurduğun uygulama dilinde ve o bölgenin yerel ayarları ile özelliklerine göre olacak. sınav ve eğitim için en az 1 hafta süre verecekler normalde bu süre sınava hazırlanmak için yeterli oluyor. bu yüzden endişe etmene gerek yok
Sanırım yurtdışından iş başvurdun ve başvurduğun ülkenin dilinde yani almanca , fransızca , flemenkçe vb konuşulan bir ülkeden o ülke yerel dili için başvurdun. o yüzden de sana verilecek saatlik ücrette büyük ihtimalle farklıdır. çünkü haftada en fazla 20 saat çalışabildiğin için bulunduğun ülkenin yaşam koşularına göre ücretlendirme yapılıyor. örneğin Türkiye'de saatllik ücret 6 usd ve aylık 350-400 usd yarı zamanlı bir iş için iyi sayılırken avrupa ülkelerinde bu kadar saat çalışıp toplamda 350-400 usd kazanmak çok düşük bir rakam oluyor. bu yüzden tahminim sana teklif edilen saatlik ücret 10 usd civarıdır.
Appen işleyişi de benzer ama kısmı farklılıklar olabiliyor. Al Project bölümünden uygun gördüğün tüm işlere başvur bazen 1 yıl bekleyip öyle işe kabul edilenler oluyor çünkü bu sitede de iş sayısı aynı kalırken kullanıcı sayısı son 1 yılda patladı. işe kabul edilmek bazen şans bazen de yeterli donanım ve tecrübeye bağlı oluyor.
başka soruların olursa sorabilirsin. mail adresini mesaj olarak atarsan eğitim ve sınav aşamasında bilgim dahilinde olan konu ise yardımcı olurum.Cidden bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bende kaç gündür korkuyordum ya geçemezsem ya olmazsa diye. Ve evet yurt dışından başvurdum, ingilizce, almanca ve türkçe biliyorum. Hevesle kaydolup benim gibi aylarca belkide yıllarca bekleyenlerede allah cidden sabır versin. İş ilanında verilen bilgiye göre ilk sınavı3 gün içinde bitirmem gerektiği, 2. sınavı bitirmek için 7 günümün olduğu sonra ise 3. sınava geçeceğim söyleniyor. Biraz araştırdım, öğrenmem gereken guideline 164 sayfaymış eğer yanlış okumadıysam dedim yuh ben sınavda kopya çekmek için baksa sekmeden onlara bakara sınavı geçmeye çalışsam yine öğrenemem dedim. Ama işin ucunda böyle güzel bir iş varsa şansımı denicem inşallah olur. Mailimi siz atarım, eğer vaktiniz olursa bana bu süreç içerisinde gelen maillerde yardımcı olur musunuz? Birde siz ne zamandır bu sitelerde çalışıyorsunuz?
sınav sırasında başka sekmede yönergeleri zaten açabiliyorsun buna izin veriyorlar:)) tabi ki yardımcı olmaya çalışırım. ben uzun zamandır appen deyim. lionbridge'de de çalıştım ama projem bitti.
Hadi ya, iyide başka sekmeden guideline açılınca hile sayılmıyor mu bu sınav sürecinde. Arkadaş bir işe başlicaz diye sevindim yok si av yok guideline bilmem ne iyice beynim doldu benim ya. İnşallah çabukça yönergeler elime ulaşır. Bu arada sizede çok teşekkür ederim, kaç gündür kafama takılmıştı bu sorular.
Hile sayılmıyor adamların derdi üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. sınav esnasında ne kadar çok yönergeleri okursan işin doğru yapılması ve işin doğru kavranması o kadar fazla olur.
Aslında böyle düşününce daha mantıklı geldi cidden. Bnedeki de kafa maşallah aklıma gelmedi bu. Sizide bunalttım sabahtan beri kusura bakmayın.
sorun değil, bugun boş vaktim vardı müsaittim. bu konu hakkında malesef türkçe kaynak ve bilgi yok denilecek kadar az. zamanında bende çok araştırmışım tesadüf görünce yardımcı olmaya çalıştım. en azından başka okuyan olursa onlara da bir nebze yol gösterici olur
Allah her işinizde size kolaylık versin. Bırakın türkçeyi almanca, ingilizce bile çok az kaynak ge video var bu konular hakkında bilgi veren. İyiki siz yorum yaptınız da yardımcı oldunuz bana. Tekrardan teşekkürler
Şey vaktiniz olunca mesaj kutunuza bakabilir misiniz? Bulduğum bir iş ilanıyla ilgili sormak istediğim birkaç şey varda
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
01- Gizli Üye4 güİnterneti degerlendirir0|00|0
Biraz daha açıklar mısınız. Yani internet arama geçmişini falan mı değerlendiriyorlar
Detaylı bilgi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş