Bazı insanlar sürekli telefon değiştiriyormuş sıkıldıkça benim henüz öyle bir lüsküm yok maalesef telefon bozulmadığı sürece telefon değiştirme yok zamanında çok yokluk gördük zaten telefon konusunda tuşlu kullanırken utanıyorduk vesayre yani ben annem kullandığı zaman her neyse bu konuları geçelim bizde böyle , bence en fazla 5 yıl kullanılmalı.#Moldovyopapatya
İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı.
Gittiği yere kadar kullanılmalı... Mesela benim evde 3 kişi telefon kullanıyor.. Bunların aylık Amortisman (yenileme) maliyeti ve faturalarını topladığımda , her telefonun 4 sene kullanılması durumunda bana aylık 300 lira gibi bir maliyete geliyor.. Şu an bizdeki durum 5 senelik kullanım şeklinde.. Sonrasında elimizdeki telefon hala çalışır durumdaysa yenisini alınca onu yedeğe ayırırız ki yeni cihazımız bozulursa tamirde geçecek sürede elimizin altında çalışır durumda bir cihaz olabilsin.
Ortalama 7 ila 10 yıl ömürleri var zaten maksimum. Bu sürenin %60 - %65 kadarını kullanmak bence yeterli. Fazla kullanım cihazın zaten ikinci el değerini hiç ediyor.. Optimum bir denge noktasından yaklaşmak lazım.
3 veya 4 ama ben telefonlarım kastığı için ve hafızaları falan yetmediği için 2 yılda bir değiştirdim ama şunda elimdeki 2 yıl daha idare eder beni alalı 1 buçuk yıl oluyor
Ben sürekli telefon değiştirmeye karşıyım eğer seni idare ediyorsa gittiği yere kadar kullanılabilir sırf başkalarına nispet yapıcam diye sürekli model değiştirmeye gerek yok
Valla ben General Mobile GM 20 Pro telefonunu inceledim. General Mobile beni şaşırttı. Türk yapımı olması da ayrı bi güzellik. İşçiliklerini takdir ediyorum, kullandığı parçalar da plastik değil polikarbonat gövde ve polimer kapağa sahip ısıyı hem önlüyor hem de daha dayanıklı ekranda yağ tutmaz tasarıma sahip inanılmaz şaşırdım. Ekran Full HD Plus ve 400'lerde piksel yoğunluğu var. Kamera 108 Megapiksele kadar detay çekebiliyor. Performans konusunda en iyinim bi altı diyebilirim. Mediatek Helio P90 veya P95 işlemci kullanılsa daha iyiydi ama canları sağolsun P70 kullanmışlar. Çift flaş kamera aşırı hoşuma gitti karanlıkta müthiş çekimler yapıyor.
İnternet & Teknoloji konusunda 528 cevap paylaştı.
Güncelleme alan bir telefonsa 3 yılı rahat çıkarırsın. Şu devirde Çok eski seri telefonları kullanmak mantıklı değil. Mesela 2015 model telefonu sağlam diye al demem. Çünkü şu an içinde androıd sürümü eski olduğu için bazı yazılımları açmayabilir. İnstagram whatsapp gibi uygulamalar bir zaman sonra Androınd sürümü düşük telefonları desteklemiyor. Bence Aldığın cihaz en günümüz şartlarına göre Androınd 8.0 olmalı oda bir kaç yıl daha götürür hafıza yönünden. Yine de 2019 model telefonlardan daha eski telefonları almanızı önermem. Günümüz şartlarında bence bir telefon 3 gb rame sahip olmalı 32 veya üstü hafızaya sahip olmalı. Kamera da en ortalama için 8 ve üstü olmalı en azından günlük kullanım için işini görecek seviyede olur.
İnternet & Teknoloji konusunda 443 cevap paylaştı.
En fazla diye bişey yok o zaman ki.. Ömrü ne kadarsa o kadar kullanırsın. Bozulup tamir ettirdikten sonra 1-2 ay içinde tekrar bozulduysa değiştirirsin.
hahaha 😂 bi tane vine vardı, kadın yalnızken 'şu telefonumu kırayım da beyim yenisini alsın' deyip üstünde zıplıyodu akıllı telefonun, sonra herifi tuşlu telefon alıyodu o geldi aklıma şimdi 😂😂
İnternet & Teknoloji konusunda 5,9b cevap paylaştı.
şu an kullanılan Note 4 telefonum var. Yaklaşık 6. Senesi bitecek. Bakalım nereye kadar dayanacak. Bozulana kadar devam. Telefon sağlam olsa da eski android sürümlü cihazları kullanmak daha zor oluyor.
İnternet & Teknoloji konusunda 619 cevap paylaştı.
ben 4 senedir kullanıyorum 5 sene olacak 3. seneden sonra sıkıntı çıkmaya başlıyor 4. senede can sıkıyor hedefim 5 sene kullanmak seviyorum telefonumu :D