Dava açma şartları nelerdir?

C2 diye bir arkadaşlık uygulaması var kendinize bi hesap açıyorsunuz gmailiniz ile ama birine yazarken anonim yazıyorsunuz ben ordan hukuk işleriyle uğraşan birisiyle konuşuyordum ona bazı yalanlar söyledim yaşımı okulumu yaşadığım şehir gibi şeyleri yalan söyledim biliyorum hatalıyım çok pişmanım bir daha asla öyle şeyler yapmam asıl lütfen yardımcı olun endişelendiğim şey onunla bir anda konuşmamı kestim bana dava açar diye korkuyorum tehdit veya hakaret etmedim illa hukuksal bir hata yapmışımdır çok korkuyorum aklıma geliyor modum düşüyor annem babam benim için her şeyi yapıyor onlara nasıl bi evlat oldum diye üzülüyorum ağlıyorum yaşadığım yer küçük hemen yayılır bazı zamanlar bir şey olur mu aramızda hukuksal tehdit veya hakaret etmediğime eminim ama içimde kuşku var çocukluktan kalma travmam var korkuyorum lütfen yardım edin eve tebligat gelir mi veya beni evden almaya gelirler mi yaşadığı yer deprem olan yerlerden bir yer dava açsa bile daha geç mi gelir yaklaşık 1 aydır konuşmuyoruz ona geri mi yazmalıyım akıl verin lütfen?
Dava açma şartları nelerdir?