Yıl sonuna kadar cihazımı yenilemeyi düşünüyorum. Önümüzdeki sene içinde 5g ye geçilecek deniliyor. Bu sayede internette çok daha hızlı olmak mümkün. Ama şu var ki piyasada az sayıda5g li telefon modeli var ve olanlar da pahalılar. Simdi önümüzdeki yaklaşık 4-5 sene için alacağım cihazda 5 g hızından feragat edip 4g li bir cihaz mı seçmeliyim, yoksa paraya kıyıp 5g li bir cihaz mı seçmeliyim? Siz olsanız ne yapardınız?
Telefonu ne kadar süre kullanmayı düşündüğün önemli. şu an 5G özellikli satılan telefonlar bi tık daha pahalı genelde. 5G teknolojisinin oturması içinde belli bir zaman gerekli haliyle. O yüzden 5G özellikli bir telefon almak şu an için çok elzem değil bence
Pil gücü 6 000 amper, hem pil değişebiliyor, ben motorolaya orjinal pil bulamadım doğru dürüst şişti. M11 aldım, 5 bin batarya, 2 gün rahat gidiyor, bezen internete girmediğim de rahat 3, 4 güne gidiyor.
5 g hızına ihtiyaç duymayacagimi düşünerek 4 g li bir cihaz sececegim. Mevcut cihazimda pil ve hafiza kapasitesi sorun yaratıyor. Yeni uygulamalar indirmeye yerim kalmadi ve sıkça şarj ihtiyacı gerekiyor.
2.500 ila 4.000 arası bir rakam ayırdım. Batarya, dahili hafıza, kaliteli gece çekimi, nfc,... vs istediğim özellikler. Bugün biraz çalıştım internette. Ama daha vakit var. Muhtemelen 25 kasimdaki küresel indirim zamanı ya da yil sonuna kadar alırım.
S9 128 gb 5800 lira. Bu düşündüğüm rakamdan epey yüksek. Telefonda 2. el düşünmem. Oppo, xiaomi, huawei ve samsung moddellerinden seçtiklerimden birini alırım artık. Redmi note 9 pro çok sayılıyor. Huawei p40 lite veya oppo z2 olabilir.
Bunlar o kadar sürmüyor. Muhtemelen altyapının cogu hazırdır bile. 5g hızına gercekten ihtiyaç duyar mıyım diye düşünüyorum. Arada ciddi fiyat farkları var.
salgın durumunda böyle bir şey olacağını sanmıyorum aslında internet hızı artarsa çok iyi olur fakat kimsenin elinde o derece telefon olmıcağı için o kadar güçlü olmaz