Apple iphone 12'nin tanıtımının 13 Ekim'de yapılacağını duyurdu. Etkinlik Türkiye saatiyle 20.00'da başlayacak. İzleyecek misiniz? Yeni teknolojilerle ne kadar ilgilisiniz? Sizce iphone 12'de ne gibi farklı özelliklere sahip olacak. Almayı düşünür müsünüz?
iPhone 12 tanıtımı yapıldı. Almayı düşünüyor musunuz?
Bu telefon piyasası artık iyice komik bir hal almaya başladı. Artık her ay yeni bir telefon çıkaracak duruma geldiler. Bu, insanlara artık antipatik gelmeye başladı. Sırf yeni bir model çıkartmak için, bir önceki modelin kopyasını yapıp, sadece ekstra bir özellik daha koyup sözüm ona, yeni telefon çıkartıyorlar. Normal şartlarda, piyasada bu kadar çok telefonun rekabet getirmesi gerekir ve bu rekabet de doğal olarak fiyatları aşağı çekmeli. Olması gereken bu iken, gördüklerimiz bunun tam tersi oluyor. Durumlar böyle iken, tükeciler de artık bundan oldukça sıkılmış durumda. Teknoloji firmaları kendileri arasındaki bu anlamsız rekabetten vazgeçip tüketicilerin isteklerini göz ardı etmeye devam ederse, kendi kendilerini bitirecekler. Bunun örnekleri daha önce Nokia ve Blacberry gibi dev firmaların piyasadan silinişini izleyerek görmüştük.
Hayır Düşünmüyorum ve Almam da Zaten iPhone Apple alacağıma Android Amiral Gemisi akıllı telefon alırım daha iyi tamam iPhone Apple da çok güzel telefonlar üretiyor ama fiyatları çok pahalı güç yetmiyor hem daha düşük fiyatlara rakibi android işletim sistemine sahip amiral gemisi akıllı telefonlar var Onlar dururken neden fazla para veresin ki?
Ben 40 yılda bir telefon değiştiriyorum. Şu anda İphone XR var bundan önce yıllarca lg g5 kullandım. Artık telefon elime yakışmamaya başladığını hissettirmeye ve sık sık donmaya başlayınca xr aldım Bunu aldığımda 11 yeni çıkmıştı. Muhtemelen ben iphone 14 15 falan anca alırım
Her bir sonraki telefona 1 tane özellik ekleyip 2 bin lira farkla satıyorlar gerek yok markayla sözleşme imzalamadım her yeni çıkan modeli alacağım diye
Evet alacagim kac zamandir bekliyodum zaten su an kullandigim iphone 5s ve 2 yıldır hafizasi yeterli gelmiyor ve guncelleme almiyor onemli uygulamalarda,her 4 yilda bir telefon degistiriyorum,5s i aldigim donem tutuluyordu ondan once galaxy ace aldim o da ilk android telefonlardandi samsung iyiydi ama iphone kullanan biri kolay kolay apple dan disari cikmaz diye dusunuyorum ve bende apple a devam edecegim, uzucu tarafi 12 nin 4 kamerali olacak denilip oyle cikmamasi ve 5g olsa da turkiyenin henuz alt yapisi yok ve bir iki yildan asagi da kullanilmaz abd de bile sadece bazi eyaletlerde var. Fiyati ucuk degil sorun vergilerin yuksek olmasi yani söyle diyim bu telefonu amerikali biri ulkesinde 700 tl ye aliyor. ama kur farki ve vergiden dolayi distribütörüde aldigi pay ile 6500 ₺ lik telefon oluyor 13bin ₺ parayi problem yapan kisiler yurtdisindan da getirtebilir, imei kaydi yuzunden de artik fazla degisen birsey olmasada kilitli iphone alirsaniz imei dan kurtulursunuz ama verizon t-mobile gibi hatti rouming ile turkiyede kullanmak ne kadar mantikli orasini bilemem😁
Düşünmüyorum. Bi telefon için fiyatı çok fazla. Güzel 1 telefon 2 yıllık güzel tatil parasını, ömrü 2 yıl olan bi cihaza veremem. 3te biri fiyatına neredeyse aynı özelliklerde android telefonlar var.
Mevcutta ki telefonum 3 yıllık asus kırık çizik yok pırıl pırıl. Pil 5000mh şarj 1.5 gün gidiyor. İhtiyacımı kusursuz şekilde karşılıyor. Yeni bi telefona ihtiyacım yok.
Şu piyasa fiyatlarıyla gerekmediği halde sürekli telefon değiştiren ya kolay kazanıyordur, ya da kendisi kazanmıyordur.
İPhone hiç kullanmadım fakat kardeşimden yana tecrübeliyim diyebilirim amma velakin samsung gibi amiral gemisi bir telefon serisi varken neden iphone alayım ki.
Note 8 kullandım şimdi s9 plus kullanıyoruz un gayet keyifliyim size tavsiyem sırf ismi var diye telefonu milyarlar döken avarellerden olmayın...
İnternet & Teknoloji konusunda 627 cevap paylaştı.
Çok iyi bir işim ve çok iyi bir gelirim olsa bile almazdım. Hem dünyanın parasını vereceğim hem de şarj cihazı ve kulaklık içinden çıkmayacak. Gerçekten de saf aptallık! Garip olan pek çok kişinin de şimdiden sipariş verip almış olması. Bu bence "bakın ben aldım işte" demenin bir göstergesi.
Diyebilmek, gösterebilmek adına bu parayı ancak ve ancak kendini güçlü göstermenin gösterişten ibaret olduğunu düşünen ezikler verir. Pahalı telefon kullanmak, pahalı saatler takmak, son model araçlarla pozlar vermenin temel gayesi budur.
param var alırım diyenler olacaktır, paranız çoksa gidip aç çocukları doyurun. Açlıktan milyonlarca insan ölürken böyle müsriflik yapmak vicdana yakışmaz.
Yav boynunda şarj aleti ile dolaşacak insanlar en kötü iş insanı alır bunları iyi hoş cihazlar ama aşırı gereksiz pahalı, piyasa cidden çok dengesiz ve aşırı pahalı vergininde vergisini veriyoruz ÖTV biter KDV var TRT biter kültür turizm vergisi var var oğlu var bize bir şey almak için değil devlete yediremedigimiz için sorun yaşıyoruz düzgün bir şey zaten kullanamıyoruz ama en azından iki üç kuruşa telefon sunan cinlilerde olmasa bittik.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
6 sene ayni telefonu kullandim. Gecen yil bozuldu yenisini aldim hala onu kullaniyorum. Bozulmadigi muddetce degistirmem. Hic apple kullanmadim gerek de gormuyorum acikcasi. Daha uygun fiyatli normal bi telefon da isimi goruyor cunku. Marka takintili degilim.
Bence gereksiz. Önceki modellere bir iki fazla özellik ekleyip piyasaya yeni model diye sürüyorlar. Üstelik döviz bazlı satıldığından yaklaşık 16 bin küsür bir fiyata denk geliyor ki bence israf.. Hiç gereği yok.
Hayır. Zaten bir telefonum var, ihtiyacım yok ve telefonum bozulsa bile iPhone almam. Kendi ağızlarıyla yeni telefon çıkarttıklarında eski modellerin güncellemeyle şarjlarının dayanıklılığını düşürdüklerini söylediler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben bunları eziklik gibi görüyorum yani iphone olunca noluyoki İphone alcak param varken ve babam iphone alalım dediği zaman hiç istemedim Bi telefon statü sağlamıyoki Ama çevremdeki ezik insanlar bilgisayarlarını arabalarını satıp iphone almışlardı sırf arkadaş çevreleri olsun diye vallahi yazik
Her model yükseltmede aynı telefon aynı tasarım bi tanıtımda hoppp kulaklık yok artık kablosuz ama bi dünya ona da para verin sonra bi tanıtımda şarj aleti yok hoppp kablosuz şarj da bi dünya para ver insanlarda popüler görüncem diye kölesi oldu
Cılkı çıktı artık hem zaten para mı kaldı ki millette Lütfen hiçbir Türk almasın bunu yeter artık sonra AKPliler ekonominin kötü olduğuna inanmıyor Lütfen artık kredi çekerek hayatınızı sürdürmeyin
İnternet & Teknoloji konusunda 346 cevap paylaştı.
iPhone hiçbir zaman düşünmedim ama bu Corona dan dolayı telefonlara gelen aşırı zamlardan sonra orta sınıf telefon bile 5- 6 bin civarında oldu, ona binaen 13 veririm iPhone alırım değer kaybetmez, ha altın almışım ha iPhone
şu an iphone 7 kullanıyorum telefonu alalı yaklaşık 4 sene oldu ve halen aynı akıcılığıyla kullanıma devam ediyorum. Fakat artık kasada ekranda oluşan tahribattan dolayı değiştirmem gerek 12mini mavi renk alabilirim fiyatına göre diğer modellerde olabilir.
Artık kabak tadı verdi genelde modeller arasında sadece ufak farklar oluyor. Mutlaka gidip hava atma amaçlı alanlar olacaktır bana göre çok gereksiz. Telefonum bozulana kadar değiştirmeyi düşünmüyorum
Bu ülkede yaşayan insanları pek ilgilendiren bir haber olduğunu düşünmüyorum. Ekonomik durumumuz malum.. Ben param olsaydıda almazdım ama o ayrı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tabiki alacam deli misiniz jart aleti ve kulaklık olmaması onlar pilastik istarfı diye apple ın değerini bilmiyorsunuz androide para verem teknolojiden anlamıyordur apple bi kere ıos ya teknosayangelsin hemen bi mini almayı düşünğyorum
ulan 2015'ten beri her telefonuna hayranlıkla bakardım ama almazdım zaten apple cihazlarının pili çabuk bitiyor bi de gereğinden fazla pahalı o yüzden hiçbirini almadım bunu da her zamanki kibi gibi almicam :))
Ipone kullanmak mahkumluktur ne o parayi veririm nede kullanirim ayagina ayakkabi alamayan kamiller ya da kezbanlar bir araba parasi harciyorlar bir gram akil yok
Ne alaka benim babam şu an zenginiz ve babam 1,5 ay önce iphone 12 aldı 64 gb ve hiçbir sorun yaşamadı ama ben kullanmıyorum 12 sadece babam kullanıyor