Ekran koruyucusu kolonya ile silinen telefonu, kolonyanın ekran altına, ana karta vs. gitmesini engeller mi?

Titizlik sorunum sebebiyle her eve geldiğimde telefonumu kolonya ile silerim. Bu korona dönemi daha da elzem oldu. İşten eve döndüğümde telefonun ön yüzünü ve arka yüzünü kolonya ile siliyorum. Eski telefonumu (Android) da her gün yine öyle silerdim. 3 yıl sorunsuz kullandım o şekilde. Ekran koruyucu yoktu.

Şimdi iPhone SE aldım. 5750 lira para verince ekran koruyucu da taktırdım. Kolonya ile siliyorum ekran koruyucuyu, bu kez ekran koruyucu leke oluyor. Telefonun ekranının görünümü bozuluyor. Kalitesini almak için de en az 80 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Ekran koruyucu taktirmama gerek var mı? Taktırmadan ekranın yüzünü her gün rulo kağıda kolonya döküp silip, ardından yine rulo kağıt ile kurulasam ekrandan içeriye, ana karta sıvı gider mi? Veya ekranda bir zaman sonra leke oluşur mu? iPhone'larda su geçirmeme özelliği var. Ama yine de eğer su ile temaslı sorun çıkarsa mesuliyet kabul etmiyorlar.

Sizce taktırmalı mıyım? Ana ekranın ve telefon içeriğindekilere kolonya kaçmasını engeller mi?
Ekran koruyucu almalısın. Aksi taktirde kolonya ana ekranında sorun çıkarır, telefon içine sıvı kaçırır.
Almana gerek yok. iPhone'lar suya dayanıklı, kolonya zaten uçucu. Temizleme rutinine devam et, ekranda leke oluşmaz, ana ekrana da sıvı kaçırmaz.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Ekran koruyucusu kolonya ile silinen telefonu, kolonyanın ekran altına, ana karta vs. gitmesini engeller mi?