SolidWorks
Poser
GStarCAD
AutoCAD
Pytha
ve su 2 pc arasındayım
www.msi.com/.../GS70_2PC_Stealth.html
www.msi.com/.../GS70_2PE_Stealth_Pro.html
Not : uzun yıllar kullnmak için alıyorum en azından üniyi bitirtsin
vay canına bir kızın bunları bilmesi güzel :)
2 ekran kartı da üst sınıf ultra performans kartlarıdır daha çok ne amaçla kullanıcaksın fiyat farkı var baya çünkü. aynı zamanda ekran kartlarında 2. rakam (ortadaki rakam yani) 10 üzerinden performans puanını gösterir yani gtx 870m daha iyi :) da ne amaçla kullanacaksın yazaydın :/
yazdım simdi
hmm oyun için değil yani :)) oyuniçin olsaydı gtx870m li olanını al derdim :) oyunlar en çok zorlayan şeydir. neyse..
pekala o zaman 1. linkteki bilgisayar daha iyi bunu bil:) ama eğer bütçeni fala zorlamak istemiyorsan 2. linkteki bilgisayar emin ol sana FAZLASIYLA yeter emin ol :))
solidworks u ben gt650m imde çalıştırıyorum be rahat :D
aralarında 600 veya 700 tl bir fark olacak iste o kadarda yük etmez bence. peki neden oyun icin 870 m dedin tam acarsan sevinirim
bence de değmez o paraya :)
peki açayım :D günümüz fps oyunları biliyorsun ki her geçen gün daha gerçekçi ve zorlayıcı grafiklerle geliyorlar. ve eğer her 3 senede bir ekran kartı değiştirmek istemiyorsan alabileceğin en iyi ekran kartını alman lazım :)) aksi taktirde oyunları oynarken fps düşüklüğüne uğrarsın ki bu hiç hoş değildir :) (fps düşüklüğü = ağır oynatma /kasma )
o yüzden oyun için alınacak bir bilgisayarın grafik işlemcisi çok iyi olmalı. ve en iyisi alınmalı. -bence ps4 almak daha mantıklı ama neyse-
senin programların iş ve tasarım amaçlı olduğu için de grafik kartının iyi olması gerektiği gibi işlemcine de önem vermelisin :)) oyunlarda işlemciden çok ekran kartı önemlidir lakin iş amaçlılarda işlemci de önemlidir en az grafik kartı kadar..
peki bu acıklama cok iyi fakat bu 2 bilgisayarın islemcisi kötümü ki?
www.amazon.ca/.../B00J03IAE6
bak ikinci linkteki pc nin özelliklerini buradan daha detaylı bakabilirsin :))))
diğer pc yi bulamadım ama ikisinin de 4. nesil ( son nesil) intel i7 işlemcili olduğunu biliyorum :)) yani çok çok iyi :) zaten bu alacağın pclere güven bunlar zirveye oynanlar neredeyse :))
iyi işlemci :))
Yazdığın programlara göre her iki ekran kartıda fazlasiyla işini görür fiyatina göre sana uygun geleni al derim. ayrica nvidia olmasi zaten + puan
fiyat olarak gtx860m ama performans olarak gtx870m diyorlar cok aradayım
yazdığın programlarin coğunu iş yerinde sürekli olarak kullaniyorum iki ekran kartida fazlasıyla işini görür fiyatta fazla fark yok ise gtx870m bir tık daha üstte tabiki
870 diyosun anladım
870 tabiki hiç düşünme kız. :D
Cevap
9Cevap
Linkler Türkçe olsa daha iyi anlar yardımcı olurdum yazılanları tam anlıyamadım ama GTX 870 daha üst model onu almanı öneririm başka farklarıda varsa ona göre daha detaylı söyliyim.
870m. Benchmark testlerinde daha başarılıdır. Çıkarılan bir üst model iyileştirilmiştir. ATI de durum farklıdır misal 4870 5660 dan iyidir gibi.
anladım t. ederim
gtx 870 rakamsal deger olarak 10 daha ve mantık olarak da daha yeni ve daha iyi olmalı diye düşünmüyor değilim
Laptop olmak zorunda mı peki?
laptop olmak zorunda cümki okula sık sık götürmem gerekecek
Peki bu iki pc'ye kadar indirgedin mi seçimleri? ona göre bakacağım
indirgedim çünkü tasınabilirlik olarak en iyisi bunlar
Bu durumda işlemciler aynı olduğuna göre;
Ekran kartı daha iyi olanı ve ram'i daha yüksek olanı alacaksın ki bu da stealth pro oluyor.
Bana sorarsan her ikiside işini görecektir ama para bol birader diyorsan proyu al haliyle.
para bol değil ama iste
Dediğim gibi, eğer laptop olacaksa, bu ikisinden birisi olacaksa ve para sorun değilse pro, aradaki farkı başka bir şeye kullanırım dersende pro olmayan.
anladım t. ederim
ikisi arasında kayda değer tek fark ekran kartları zaten. Uygulamada da 10 saat sürecek render'i 12 saatte alırsın çok çok o olur.
Rica ederim.
Nabıcan bu kadar üst sınıf bir ekran kartını.
mimarlık okuyorum autocad vb. programlar kullanıyorum onun için lazım oluyor ve alt sınıf ekran kartları karsılamıyor gtx 880m alamıyorum cok ucuk fiyatları
Fazla abartmışsın. Az daha alçal bence.
almısken 3 4 sene götürsün bence arkadasımda gt 755 m li pcsi var ve 2014 autocad i calıstırmıyor
yok artık. Ram yetersizdir işlemci dandiktir. Bu kartlar çok uçuk.
almısken iyisi olsun diye
Valla o zaman en iyisini al :)
en iyileride asırı pahalı 880 olanı 7 8 milyar
Almışken en yisini al -_-
sen nasııl bı kızssın ya :)
mimarlık okuyorum autocad vb. programlar kullanıyorum onun için lazım oluyor ve alt sınıf ekran kartları karsılamıyor gtx 880m alamıyorum cok ucuk fiyatları
hımm. ekran kartından iyi anlarım. daha dogru pc donanımından. autocat 2D bir program ve cok üstün özellikli bir ekran kartı istemez. valla cok erınıyorum bakıcamda özellıklerıne. sen bana kac ghz kac gb ve kac bıt olduklarını ve fıyatını soyle çözücem sana
soruyu güncelledim simdi ne için kullanacagımı falan yazdım
ikiside gdr5 serisi 860 128 bit 870 192 bit. bu arada ekran kartı için en önemli sey bit'tir. bunun dısında 860 2gb 870 6 gb ta kadar ramle calısabılıyor. senın için kesnlikle 870 olmalı. solid kullanacaksın
peki bit onemli anladım onu aralarında cok mu ucurum var 2 kartın?
evet cok fark var
hımm anladım sizcede bu iki bilgisayar iyimi?
ben olsam msı almazdım. nerde oturuyorsun sen
neden msı almazdın ? bursada oturuyorum.
bursada vatan pc var oaraya git. her ay sonu ındrım yaparlar. ya da özel günlerde. dolar yuksekken gitme. kalite begenmıyorum. ben olsam dell ya da sony alırdım ama sony pahalı
sony artık laptop piyasasından cekiliyormus oyle dediler forumlarda okurken ve delde ısınma yapıyomus
yok ya onlar hep karalama kampanyası
bende sony cok severim telefonum televizyonumuz falan sony ama laptopta güvenmedim ben acıkcası
sacmalama ya:) window kullanan en kaliteli laptop markasıdır
window?
windows olacak o. birde apple nın kullandıgı mac var ya
hmm anladım tamam ama sony'nin o gtx 860m li veya 870 m li bir laptopu var mı
valla bılmıyorum. illa o ekran kartı olmak zorunda degıl. binlerce ekran kartı var
GS70 2PE STEALTH bnce bu
nvıdıa ya karsıyım kanks ati al :D
laptopta atiyi tavsiye etmiyorlar
ati mi ıyykkk :S
amd ve nvidia <3
hiç ati hakkında bilgim yok ki
peki tesekkür ederim
192 bit olmasıyla gönüllerde taht kurmuştur 870m
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar