Arkadaşlar televizyonu 2015 yılında almıştım. O günden bugüne hiç sorun yaşanmamıştı. Birkaç gün öncesinden ekranda iki adet beyaz leke belirdiğini fark ettim. Internette araştırdım da içinde ufak Led ampul oluyormuş bu TV'lerin. Ortadaki ışık telefonun flaşı. İki tane alt alta beyaz leke var.
Acaba ampuller mi değişecek? Birde garantisi yok. Sizce bana kaça patlar?
Samsung Led Tv'de yaşanan sorun hakkında yardımcı olur musunuz?
Sorununu tv panelinin Back Light denilen Led Barların yansıtıcı merceklerinin ısıdan düşmesinden dolayı bu lekeler meydana gelmekte. Tv nizin Led Barlarının değişmesi gerek ya da bu yansıtıcı merceklerin tekrardan yapıştırılması gerek.
Size tavsiyem panel yerinden çıkarılacak zaten led barları komple yenilerseniz daha iyi olur.
Bu işlemi Samsung servisinde yaptırmanızı öneririm.
Ayrıca LED ampulü değiştirmek. cok sancılı yeni LCD al daha temiz. Ben LED ışığı değiştiren yer görmedim. Çünkü komple LED panel içindeki katmanlar çıkartılacak aynı tipte LED bulunacak vs. İmkansıza yakın.
@hikmet0858 masraflicunku tozsuz. ortam. cok ince işçilik + oluşabilecek hasarlara da garanti veilmez. Daha bok olması da olasılık. Gerek yok midalini doldurmu yenisi ile değişim candır 4k ultralar var. miss...