Erkek kardeşim kendisi lise oğrencisi 15 yaşında ve sanal oyun hastası. Metin 2 , wolfteam vb saçma oyunlara zaman harcıyor sürekli. He bide tek zaman değil parada harcıyor zeki. Sizce bu oyunlardan nasıl soğur? Sizden de oynayan var mı?
Cevabın nedir?
Bakın o çocuğun eksikleri vardır eminim evde herkes kendi derdinde olduğu için o şekilde boşluklarını kapatmaya çalışıyordur. Şöyle düşünün;
Sizin ciddi bir hastalığınız var ve komik bir durum ya da sizi eğlendiren bir şey olduğunda hepimiz güleriz değil mi? Gülerken de tüm acılarımızı stresi o anlık unuturuz yani bize geçici bir mutluluk verir buda bizde bağımlılık yapar mutlu olmak için o sebeplere yaparız.
önce şunları sorun :
Aile içi etkinlik var mı?
Aile içi iletişim ne kadar iyi?
Arkadaş çevresi ,
monoton bir hayat,
Olumsuz yaşanmış olaylar,
daha bir çoğu olabilir kendisine özel somut bir hobi edinmesi lazım sosyal yaşamının iyi olması lazım yoksa insanı bu olumsuzluklar depresyona sürükler...
Çalışması güzel bir şey.
Kardeşinizin arkadaşlarıyla tanışın aslında bu anne ve babanın görevidir sizinde bir abla olarak ona karşı sorumluluklarınızın olduğu için söylüyorum bunları kesinlikle diğer çocuklarla kıyaslamayın onun sınavının nasıl geçtiğini değilde oyunda nasıl zafer elde ettiğin sorabilirsiniz. Benim kardeşimde böyleydi.. Şimdi azalttı biraz bu oyun meselesini ben milyarlar verdim bir oyuna hemde bir yarış oyununa strateji oyunu filan değildi. Ayrıntıya çok girmeden tamamen ailede bitiyor diyorum ben. Ayrıca hepsini ben yazmış gibi bir imaj bırakmadan bir televizyon programının asosyal sorunu konusunda geçiyordu bunlar oradan duyduklarımın bazılarını buraya yazıyorum...01 Yorumla
Soran+1 yılöncelikle duyarlı olup bukadar yazısınızdan dolayı teşekkür ederim size.
Aile olarak sosyal bir aileyiz , iletişimimizde bir problem yok şükür ki ama sanırım dediğiniz gibi kendine bir hobi edinmesi gerekiiyor. Kardeşimin yakın arkadaşları ile tanışıyorum zaten , umarım sizin dediğiniz gibi olur kardeşiniz gibi yavaştan azaltıp bırakır :)
En İyi Cevaplar
şu an 20 yaşındayım 10 yaşımdan beri knight online oynadım. Oyuna ortalama 2.5 3 bin lira para bıraktım. Ama değdi mi değmedi gerçekten şu an aklıma bile gelmiyor keşke zamanında bıraksaydımda bir güzel fen lisesinden mezun olsaydım ordan bir tıp filan okusaydım diyorum. Ama temeli alamadık lanet şey yüzünden :/ Bu oyunlardan soğuması imkansız. Ancak babasının sözünden çıkmayacak kadar korkan bir çocuksa babana durumu söyleyebilirsin. Tüm oyunları sildirtip bilgisayarı izinli oturtabilirsiniz.
06 Yorumla
Soran+1 yıloyunların hepsini 100 kere silmişimdir. pcyi boş bulduğum an gidip oyun siliyorum. Babamın sözünü dinlerde babamı kandırmasınıda bilir malesfki
Soran+1 yılben koydukça o sıkılır inşallah :) iyi bir kazanırsın umarım :)
+1 yılBenim kuzenlerim de aynısı, aslında online oyun hastalığı da direk internet bağımlılığına giriyor. Ben psikolojiyle ilgileniyorum, 15 yaşında yapacak hobisi falan yok. Ee yaş grubundakilerin zaten oyundan bilgisayardan başka yaptığı şey yok. Yaz spor okuluna kursa falan bir şeylere yollayın vakit geçirsin bence.
03 Yorumla
Soran+1 yılfutbola yazdırmıştıkda sıkıldı ve gitmedi bir zaman sonra. sanırım çok üşengeç. yani sorunu bu bence:/
- +1 yıl
Arkadaşlarının yaptığı etkinlik falan yok mu beraber olursalar daha iyi olur?
Soran+1 yılsanırım arkadaş çevreside bu oyun oynayanlardan:s
bilgisayarını kırın, klavyesini yakın, mousenu patlatın ancak pes eder :D
08 Yorumla
Soran+1 yılhahaha :D cafeye gider ozamanda:D
Soran+1 yılhaha yürek yemem lazım :D
Soran+1 yılhe oldu ozaman :D
Soran+1 yıloldu hatta kafasına sıkalım direk hiç uğraştırmasın:d
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
48Cevap
- Gamer konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılbu durum benım aılemde kardesımde yasanmıs bır seydı cozum ne mı oldu hayatında sureklı bır zevk ugruna kanıp gıttıgı ama hıc bır getırısı olmayan bu sevdanın pesınden gıtmeyı sonunda kendısı kabul ederk bıraktı nasıl oldu oncelıkle pc basında gecırdıgı surec ıcersınde bunye ve fızıkı durumlarda ne gıbı sorunlar ıle ılerıde karsılasacagına daır orenklı gosterımlı bır kac sunum ve konusmak yaptım aklı basındaysa zaten anladı devamı bu surec ıcersınde ne gıbı kayıplarının oldugunu once aıle ıcersındekı kayıparından baslyarak gosterdım ne gıbımı eglencelı bır ortam ıcersınde gecırecek surcın dısında kalarak nelerden uzaklastıgını ve kaybettıgını anlaması aıle ıle bır kararlar alınıp herkesın ortak fıkır dusuncesı ıle bır seyler yapılıp hayatında dah zevklı tarafını yasamaya calısmak ama bu kararlarda kendısı olmadıgında fıkır ve dusuncesı alınmadıgı ıcın farkına varıp uzulmek derslerıne etkısı mı bır basarılı karne getırıp aıleyı mutlu edıp kendısını mutlu etmek ama derslerınde bsarılı olduguna ınanarak ıyı bır karne getırmesıne ragmen bundan uzaklasmaması mı bırde hayatında nasıl bır basarıya ulasmak ıcın kendı kendıne artık kararlar alması ıcın bazı seylerden fedakarlık etmesı
Pekı dısarıda ne gıbı kaıypar gezıp eglenmek yenı yerler kesfedıp arkdas ya da aıle cevresı ıle hos vakıt gecırıp hayatına yenı tecrubeler ıle edındıgı bılgılerle kendını bır adım daha ılerıye goturme sızce bu yasatakı ınsana bunları anlatmak zormudur hayır emın olun yasatarak gosteerıp anladıgı lısaandan konusarak bırazda cıddıyet bırazda espırı ıle yaklastıgınızda emın olun kesın sonuca varıyorsunuz denemnzde fayda var10 Yorumla Bundan 3 5 sene önce aynı durumdaydım counter Strike 1.6 oynayıp Türkiye çapında turnuvalara katılırdık. Gecemız gündümüz belli olmazdı. Derslerimiz de kötüleşme aileden alınan harçlığın zaman geçirmek için cips kola vs. alıp bütün gün bilgisayar başında otururdum. Size önerim şu şekilde olacak:İsterseniz bırakın kendiliğinden geçecek birşey çünkü ileride kız arkadaşı olacak evde zaman geçirmenin saçma olduğun anlayacak duruma gelecektir. İsterseniz al kardeşini dışarı çıkart olabildiğince eğlendirmeye çalış uzak tut o oyunlardan. İşin kötü tarafı oyunlar arkadaşlık ortamı gibi şeyler olunca malesef ki çok güzel bir hal alıyor. İnterneti yasaklamak falan bence pek bir fayda etmez o yaştaki çocuk internet cafeye de gidip oynar. Dışarıda olacağına yanımda olsun mantığı daha doğrudur her zaman. Dediğim gibi kendiliğinden geçecek birşey. Bekleyemem diyorsanızda yaz geldi kardeşini al dışarı çık gez dolaş denize gidin lunaparka gidin eğlenin yani hayatın o oyunlardan ibaret olduğunu anlatmaya çalışın öğretmeye çalışın yaş büyüdükçe geçer bu.
00 Yorumla
+1 yılBen de lise yıllarımda online oyun oynardım. Gerçekten bırakması zor. Oyun yuzunden üniversite sınavına bile çalışamadım ve kazanamadım. Ama 2. yıl sordum kendi kendime ya ben ne yapıyorum hayatımın en önemli sınavına bile çalışmadım boş boş oyun oynadım elime geçen bir şey yok dedim ve bıraktım.2. yıl adam gibi ders çalıştım ve hukuk okuyorum şu an. Diyeceğim böyle oyunlardan vazgeçmek için başına sağlam bir iş gelmesi lazım. Sınavı kazanamamak gibi sınıfta kalmak gibi :) Başka yolu yok malesef...
010 Yorumla
Soran+1 yılOyun uğruna bir sene hebamı etmek gerek yani :/ :)
- +1 yıl
Malesef lise işte neyin ne olduğunu insan kavrayamıyor o yıllarda. Gece 4'e kadar oyun oynayıp sabah 7'de kalkıp okula gittiğimi bilirim hey gidi yıllar :D
Soran+1 yıluyku gibi değerli bir şeyden vazgeçiyosunuz bide :D
- +1 yıl
Sigaradan beter namussuz :) Biri ciğerini bitiriyor biri hayatını bitiriyor hayat daha değerli bence :)
Soran+1 yılaynen öyle :)
- +1 yıl
Babana söyle internetini kestirsin evin. Ama sen ks'ye giremezsin o zaman da :)
Soran+1 yılinşallah:/ onun hakikatten vazgeçeceğini bilsem varsın girmem ya :) ama zamnında kapattırmıştık işe yaramadı :/
- +1 yıl
çocuğa harçlık vermeyin. Tehdit edin. Ama evden kaçabilir :)
Soran+1 yılevet ergenin fazlada üstüne gitmek de istemiyoruz :/
+1 yılKaç sene knight online oynadım. Çok zevk verici ortam kurunca basari yakalayınca. Soguyacagini anca kazık yedikce göreceksin. Benim bırakma sebebim oyunun çok hilesi çıkması. Dost kazığı yemem. İtemlerimin çalınmasından kaynaklı oldu. Allah yardim etsin diyeyim :)
115 Yorumla
Soran+1 yılOynayan ben değilim yanlıs anladın sanrm :)
- +1 yıl
Yok doğru anladım. Engel olabileceğini sanmıyorum :D Evde kesersin cafeye gider. Para vermicen sadece. Bırak oynasın. Para vermesini engellenen yeter.
Soran+1 yılEe yaz için işe verdik biseyle uğraşsın diye :D amaan aklım karıstı cafeye gidermi gitmezmi ya :D
- +1 yıl
Cafeye gider bide onu oynayan birilerini bulursa o zaman gör sen :D Maaş alıyorsa el koyun birşey yapın. Para yatirmasin cidden pişman olacak ilerde. Ama onun haricinde online oyunlar çok zevklidir ~~
Soran+1 yılBulmuş bileeee :/ skype açıyo uyanıklar bide
- +1 yıl
:D İnan bana engel olamazsın. Ya internet cafe sahibine gidip bu çocuğu almayın buraya diyeceksin. Bilgisayarında sifreleyeceksin. ya da kabulleneceksiz.
Soran+1 yılya başka cafe bulmak çokmu zor ayrıca bir almaz iki almaz üçüncüde cafe sahibide alır , format atıyo şifreleyince hahah :D
- +1 yıl
Al format CD sini PC içinden DVD ROM kablosuni çek yap birşeyler. Bizim burada 1 tane cafe var oda dandik ve pahalı mesela ne bilet sizinki nasıl :D
Soran+1 yılne bileti? hiç anlamam cafe işlerinden :D
- +1 yıl
Ne bileyim sizinki nasıl diyecektim. Telefondaki t9(kelime tahmini) hatası hep bunlar :D
Soran+1 yılhahah t9u biliyorum açıklamaya gerek yoktu :D
- +1 yıl
Öyle deme ben zamanında bilmiyordum başka şey vardı t9 diye halbuki orada muhabbete alakasız girmisim 1 yıl sonra farkettim bu olayı. Genelde utanmistim :D
Soran+1 yılgenelde utanmışsın? :D pek anlamadımda anladığım kadarıyla adı başka bişeymiş onu biliyormuşsun sonra rezil olmuşsun utanmışsın :D
- +1 yıl
Genelde utanmistim 1 yıl gecmesine rağmen. Bak çözdün işi doğru anlamişsin :)
Soran+1 yılhaha pek umutlu değildim ama bravo bana :p :D
+1 yılVar tabi olmaz mı. Kardeşim İstanbul kıyamet vakti adlı bela bir online oyunu oynuyor. Tam 5 yıldır hatta. Bağımlılıktan komaya girecek neredeyse. En sonunda oyuna 1200 lira para yatırdığını öğrendiğimde sildim oyunu ama internetten yine indiriliyor mered.
04 Yorumla- +1 yıl
Yuh
Soran+1 yıl100 kere sildim oyunu gene indirdi bizimkide. Ay nekadar cok yatirmis yaa -.-
- +1 yıl
Saçmalıktan başka birşey değil tabi. Ona harcadığı zamanı derslerine harcasa kim bilir nerelerdeydi şimdi.
Soran+1 yılevet öyle kesinliklee -.-
Oyuna para veren biri olarak sana şunu söyleyebilirim, kardesinin para verdiyi o oyunlara hicbir zaman para vermedim. Online oyun degilde, daha cok Single player tarzi oyunlara sarmasini saglayabilirsen ona iyilik yapmis olursun. Devamli para harcamaz. Yoksa onu oyundan falan koparamazsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılo oyundan başka oyuna sar diyorsun yani :/
walla o kadar oyun oynadım halen de oynarım ama allahtan onlien oyunları hiç sevemedim. oyunun sonu yok.. sonu yoksa bana gelmez. söylim istersen dktora götür hakkaten yok. ama bırak çocuğu bakrsın sonradan karekterini araba parasına satabilir:) manyak mı yok :)
05 Yorumla
Soran+1 yılaraba parasına? :D hahha sevmeye başladım aslında oyunu :p :D:D
Soran+1 yılov sevmedim vazgeçtim:o hahaha yok öyle bir ümidim ya araba alcakta banamı vercek :D
Soran+1 yılhahah onu deli ediyorum zaten neti kapatıp duruyorum atarlanıyor :D telefonumu bile sakladı uyuz oldu diye deli:/ ama zaten onun oyunu benim netimi yavaşlatıyo ben nasıl indireyim :D:D
Bende cok oynadim hatta cok para yatirdim. Sonra dotaya basladin dotaya baslayinca gercek oyunun bu oldugunu ogrendim sonra 6 7 saat bilgisayae oynamaya basladim en sonunda lisede. 8 tane 1 olunca sinifta kalma korkusuyla oyunu biraktim 2 senedir oynamiyorum. Yani zamana birak kendisi akli basina gelince birakir
01 Yorumla
Soran+1 yılYa zaten zamana bıraktık da 2 senedir falan oynuyor zeki daha nekdar bırakalım :D
oyun oynamanın amacı zaman geçirmek. kardeşinin bir uğraşı ya da sosyal ortamı yok heralde mecburen bunlara yöneliyor herhangi bir kursa gönderin hatta birden fazla mümkünse müzik olu spor olur birde arkadaşlarıyla dışarıda daha fazla zaman geçirmesi iyi olur yani
02 Yorumla
Soran+1 yılspor olarak futbola yazdırdık da beyefendi bir süre sonra gitmedi. çok üşengeç ya bence onun asıl sorunu o :/
Bende oynuyorum. Bir çok oyun oynadım. 60 yaşlarında bile tanıdıklarım vardı.. İnterneti kesmek çözüm değil bu sefer kafelere alışır oynamak için. En iyisi oynadığı oyunda hesabını ele geçirmek. Bu oyunları geliştirmek oldukça zordur. Geliştirdiği hesabı elinden alabilirsen baştan başlamak istemeyebilir..
01 Yorumla
Soran+1 yıl60 yaşında? dedelerde şaşmış..:D hesabı ele geçirmek çok zor ya:/
metin2 , wolfteam nedir ya çocuğa oyun hediye et, gitsin cod , battlefield , tomb raider , gta v falan oynasın bu fakirdir kızım bırak sen bu çocuğu :D
05 Yorumla
Soran+1 yılya başkada varda isimler gelmedi bir türlü aklıma :D ayrıca gta counter pess falan oynuyordu zamanında zaten biliyor yani onlarıda:d
Soran+1 yılnumunelik dicemde bu dertte olan bayağı varmış :)
- +1 yıl
Hem oyunlarda kurcakları arkadaşlık gerçekten daha sağlam dostluklar olabiliyor ben atari aldığımdan beri hep asosyel kaldım nerdeyse 13-14 yıldır hayatım oyun ve multiplayer oynarken tanıştığım insanlarla kardeşim gibi oldum Xbox alın çocuğa yanına da 2-3 orj oyun bak o çocuk ne sigara ne bira bağımlısı olur oyun bağımlısı olur :D
+1 yılMetin 2 mi?
hahahah :D
https://inciswf.com/olibqq53.swf01 Yorumla
Soran+1 yılHe evet başkada varda aklıma gelmedi isimleri :D
evde NET'i kapattırn ve C@fe'ye gitmesine izin vermeyin veya harçlığını kesin kesin olmasada bir caydırıcılık diye düşünülebilir mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılneti kapattığımızda oldu, cafeye zaten biz göndermeyizde ergen bu malesfki dinlemiyor. harçlık ise yaz için uğraşı olsun diye işe verdik elinden maaşını alsak hayatta çalışmaz:/
Düzelmesi zor başka şeylere yönlendir daha fzla ilgilen brlikte vakit geçirin Etkisi olurmu bilmiyorum mesela metin2de gir itemleri yere at morali bozulsun bida oynamasın diycemde kardeşinin kişiliğini bilmiyorum hırslanıp dahada kaptırabilir kendini
016 Yorumla
Soran+1 yılhangi oyun bilmemde çar mıdır nedir çalmışlardı onu hala oynuyor göründüğü üzre. ayrıca ben ne anlarım item ne bilmemki :D neyi yere atacam :D:D
- +1 yıl
Çarı çalmışlar hala oynuyosa kardeşin baya baya bağlanmış hemde öyle bağlanmışki çekip kopartsanız kardesinin yarısı orda kalır durum vahimmiş gerçekten:) Ne diycemi bilmedim şimdi aklıma bişey gelmiyo benim Car calındı bıraktım mesela hele bir sabah olsun bana ulaş olurmu önerilerde buluncam
Soran+1 yılyasakmı? cidden öyle bişey varsa yaparım :o
Soran+1 yıltabikide istemem. teşekkür ederim bunu araştıracağım
- +1 yıl
sanal alem dediğimiz dünya bedavadan kazanç çıkar elde etmeye çalışan düzenbaz insanlara açık bir yerdir. bu düzenbaz bedavacı insanlara fırsat vermemekte bizlerin elinde dir. BU NEDENLE BEN BU İNSANLARA PARA VERECEK KADAR SAF MIYIM? diye kendine sorarsan işin içinden çıkarsın:) gibisinden psikolojik baskı kurabilirsin çekip konuş ya da ne zamana kadar böyle devam edecek sürekli paramı yatıracak sın bu oyuna de
Soran+1 yılailecek psikolejik baskı uygulayalım yüzüne bakmayalım daha nekadar bunlarla uğraşcan diyelimde evdenmi kaçsın ya:D
Soran+1 yılhaylaz evet ama babamın lafını dinler. Fakat babamıda kandırmasınıda bilir uyanık. anne baba olunca öyle denmiyormuş işte kaçsın gitsin diyemiyolar yani :)
Soran+1 yılhahaha ben o dediklerini yapamam :D
Soran+1 yılyok daha yeni üyesiyim ben bir soru sordum ilginç geldi takıldım kaldım:D hayırlı geceleer
bırak oynasın zamanla soğur bende eskiden oynyordum baya para yatırıyordum char banned yedi yani hacklendi ve tekrar tekrar açdım sonra zaman la bıraktım arada geen online oyun oynuyorum ama para falan artık kesinlikle yatırmıyorum.
00 Yorumla- 02 Yorumla
Soran+1 yılhahha :D dere tepe koş iki tane canavar bayılt haha iyiymiş :)
+1 yılDüzelmez o zamanla oyunda hile felan artınca bırakır, bende oynardım ama para felan yatırmazdım yani oyun sonuçta
00 YorumlaOyunun yaşımı varmış benim küçük oyun arkadaşım yok mesela kizlarda bizim hayatımızla oynuyor :p
18 Yorumla
Soran+1 yılYav burdan bile kızlara laf attın ya pess :d
Soran+1 yılhayır yani konu kız değil gene kızlara laf gitti diye dedim:)
Soran+1 yılberaber film izleriz , kendisi kitap okumayı sevmediği için benimle kitap okuyacağını pek zannetmiyorum:) ama dediklerinizi yapmaya çalışıyoruz zaten:)
Soran+1 yılhe sonra o benim için burada soru sorar :D
+1 yılBende öyleydim 5 sene boyunca 12 saat pç basında oyun oynayarak geçirdim ama bir zamandan sonra insan sıkılıyor pçden sosyal olmak istiyor o bir 2 sene daha kalkmaz :D
00 Yorumla
+1 yılsosyal ortamlara takılmaya basla yarın oglen gıt bır cafeye ya da bara arkadaslarınla yadaa tek gıt yenı arkadaslar bul alıs buna unutrsun :)
02 Yorumla
Soran+1 yılyok o başlık benim için değildi yanlış anlamışsın:d
- +1 yıl
hopp tamamını okumazsan boyle olur o cocugu sen sogutamazsın kendısı soguyacak zamanla onu sosyal aktıvtelre gotur dovs kulblerıne yazdırın ne bılyım oyuna zaman braktrmayın aynı dert bendede var kardesım 16 yasında işten gelıyo uyuyana kadar oynuyo adamlar mubtela olmus :D:D
+1 yılKullanıcı adını ver, charını çalıyım.
Oyunu bırak teknolojiye küser bebe :D02 Yorumla- +1 yıl
Yalnız çok küfür yersin
+1 yılSınır koyacaksınız ya da interneti kesipceksiniz, bende bu oyunlar yüzünden çok şey kaybettim hala oynuyorum ama sadece boş vakitlerimde.
00 Yorumla
+1 yılAynisi bende vardi ha bire oyuna ml gibi para atiodum çözümü interneti kesin bir 2 hafta oynamasına ztn unutur
02 Yorumla
Soran+1 yılButun erkeklermi oynuyor ya :D
- +1 yıl
Vala ben en az 500 TL atmisimdir oyna bagimlk yapio cigara gibi aynn
kız arkadası olsa sosyal hayatı anlasa oyunu falan bırakırdı eminim ki
00 Yorumlacharına gir bütün itemlerini sat ağlar bir iki hafta sonra susar. klasik velet profili..
02 Yorumla
Soran+1 yılben ne anlarım item falan nedir
hayır yok cocuk damardan almıs artık cok gec para bıle harcıyorsa mumkunatı yok bıraktıramassınız
02 Yorumla
Soran+1 yılokadarmı kötü ya :O
+1 yılTahmin edeyim oyunun adı league of legends ya da dota 2
06 Yorumla
Soran+1 yılAa olabilir sanirim ismi yabanci gelmedi league of legends
- +1 yıl
Bende hastasıyım bnde para yatırdım bırakamıyorum bağımlısıyım günde 2 zafer damardan almadıkça kendime gelemiyorum
Soran+1 yılbence sizde kurtarın kendinizi bu illetlerden ya
- +1 yıl
Yok ben memnunum halimden
Soran+1 yıloynayanlar memnun zaten ama bakın oynayıpta bırakanların yorumlarına hepsi pişman -.-
- +1 yıl
Bn atalıksız 16 saat oynuyom rekorum
interneti az kullanıyorsan interneti sakla ve onu cezalandır
02 Yorumla
Soran+1 yılZamaninda yapmistik da zeki illa bir sekilde aliyor neti babami kandirip. Ayrica ben saklarsam deli gibi telefonumu sakliyor :/ :D :D
+1 yılkolay bir sekilde olmaz elbette ama dikkatini o oyunlardan haric bir yere cekmek lazim
022 Yorumla
Soran+1 yılOkulu vardı o bitti simdi işe verdik uğraşi olsum diye yok banamısım demiyor 😑
- +1 yıl
okul ve is bence zor terk ettirir ona o oyunlari cünkü o oyunlari onlardan kacmak icin oynuyordur
Soran+1 yılEe başka neye çekebilirzki dikkatini?
- +1 yıl
aile ici aktiviteye , mesela disarida arkadaslariyla eglenmeye yahut sizinle yahut aileden kendi yasiti birisi varsa oraya
Soran+1 yılhepsini denedik yani haftasonu aktivitelerimze katılıyor, arkadaşlarıyla kendi çıkmak istemiyor. futbola yazdırmıştık onada gitmemeye başladı. ergen işte ya -.-
- +1 yıl
o zaman pc yi yasaklayin ^^
Soran+1 yılaa hiç aklımıza gelmemişti ^.^
- +1 yıl
aaa ne kadar ayip ^^
Soran+1 yılhahaha ^.^
- +1 yıl
böyle bisiyi düsünmemek cok ayip yakistiramadim sahsen ^^
Soran+1 yıltek ayıbımız bu olsun ozaman:p ^.^
- +1 yıl
sana söyledigim yöntemle bir arkadasimin kardesini normal hayata döndürdüydüm ben ama ^^
Soran+1 yılpcyi yasaklamak mı? ^.^
- +1 yıl
evet ya da söyle diyeyim onu sana , belli basli seyleri yaparak mesela kacinci sinifa gidiyo sizin yaramaz?
Soran+1 yıllise 2'ye geçti
- +1 yıl
mesela soru kitabi alin, ve deyin ki günlük bir limit belirleyin ve cözdügü sorudak iyanlisa göre onu yönlendirin mesela 20 sorudan 10 tane yanlis yaptiysa 20 soru daha cözdürün ve sonrasinda 1 saatlik ya da 45 dakikalik bir bilgisayar oynamasina izin verin
Soran+1 yıle o 1 saati gene oyun oynayacak :) ayrıca soru kitabı aldık kendisi zaten okul zamanında çözüyordu zorlada olsada şimdi tatilde yapcağını sanmam bide çalışıyor :)
- +1 yıl
olsun bilgisayar oynamak icin cözücek sonra cözmedigi zamanlarda tabiki de birinin yönlendirmesi lazim onu
Soran+1 yıltamam o halde ben bunu ailemlede görüşüp uygulamaya geçireceğim. umarım işe yarar. teşekkür ederim^.^
- +1 yıl
yaramazsa yazabilirsin yardimci olabilirim ^^
Soran+1 yılteşekkür ederim:)
- +1 yıl
rica ederim ^^
Gizli Üye(30-35)+1 yılkendi iradesi dışında hiç bir şekilde soğuyamaz ve bırakamaz, bedel ödemeden de bırakacağını hiç zannetmiyorum
nerden biliyorsun dersen, kendimi söyleyebilirim00 Yorumlaerkeklık hormonları artınca karı kızın bol oldugu ortam yap bak nası geçıyo :d
02 Yorumla
Soran+1 yılhahaha bu sefer kızlarla oynamaya başlarlarsa:ddd
Gizli Üye(30-35)+1 yılonu vazgecirmeye çalışarak bence zaman harcama cünkü o vazgecmeyecek :) Sadece harclık vermeyin yeter. veya neti kesin + Günlük 1 saatlik internet cafe parası verin 1 saat takılsın dönsün
00 YorumlaSen git baskasini bul bu tayfalardan bir cacik olmaz
00 Yorumlakendiliğinden hevesi gecer bırakır. bende oynuyordum onları bıraktım yenilere başladım :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimki 19 yasinda ders bitiyor sal. k oyuna gidiyor
01 Yorumla
Soran+1 yıl:/ ah ah Allah yardımcımız olsun
+1 yılemin ol sıkılıyor insan oynamaya devam etsın bellı bır sure sonra zevk vermıyor
00 YorumlaGüvercin akıllılar varya oda onun gibi bir hastalık isin zor
00 YorumlaBen o arz degil ama. Call off tarzi oynuyorum kardesin bagimli olduysa neti kesin para da vermeyin
00 Yorumla
+1 yılBen oynarım ama online değil
Zamanla bırakıp sabır benim gibi00 Yorumlaİnterneti kapatmak kökten çözüm yoksa bağımlılık yapar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılo oyunlar bağımlılık yapar bende oynuyodum parada harcıyodum oyun karakteriini sildim bıraktım oyunu
00 Yorumlabende oynuorum para da yatırıyorum :D
03 Yorumla- +1 yıl
Ne oynuyordum?
Soran+1 yılyok artık kızlar sizdemi :D
Bende oyledim bir zamanlar neti kapatacaksiniz
03 Yorumla
Soran+1 yılOzamanda cafeye gider bizim zeki
Soran+1 yılZaten işe verdik. Neti kapatma işi en mantıklısı babamla konuşmalıyım. Oneri icin sagolun :)
Bence interneti kapattır
00 Yorumladüzelmez. ömrünü öyle tamamlar o :)
012 Yorumla
Soran+1 yılsende oynuyorsun galiba :)
Soran+1 yılee kolay gelsin o zaman:d ama bence sende bırakmayı dene:)
Soran+1 yılbaşka şekillerde dene stres atmayı :) boşa zaman kaybı
Soran+1 yılhm ozaman birazcık oynamaktan zarar gelmez sanırım :) aman para falan yatırmada
Soran+1 yıl:D boşa para vererek stres atma ilginç
Soran+1 yıliyi bari sigara içmiyosun:d
Bende oynuyorum.. online oyun hastasiyim :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl27 yaşındayım hala oynuyorum zevkle :)
03 Yorumla
Soran+1 yılO. o kardeşim diyorduda inanmıyordum o yaşlarda oynayan biri olduğuna:D
Cevap sahibi+1 yılmedal of honor klanlar. Bu ara daha once nigt araf oynadım ve arme rage kapanınca ağladım resmen :)
Laptopu satın neti kapatın bir süreliğine...
00 Yorumla
+1 yıldüzelmez :/
04 Yorumla
Soran+1 yılhiç mi olanak yok? :O
- +1 yıl
valla benim yengemin kız kardeşinin kocası oynıyordu senelerdir. en son işi bırsktı ve evi sattı kşraya çıktılar. sırf geçim sıkıntıları olmasın çalılmasında oyun oynasın diye evi satıp parası ı yedi oyun başında. sonra o parada bitince hala çalışmadı bırakmadı ds oyunu ve boşandılar. boyle bir çok tip var :/
Soran+1 yıladamın şuanki psikolejisi nasıldır acaba. Resmen hayatına mal olmuş. yazık :/
- +1 yıl
aynrn :/
off lıne olarak D:
00 Yorumla
+1 yılbende oynuyorum
04 Yorumla- +1 yıl
Sen ne oynuyordum?
Soran+1 yılpara yatırıyormusun? :D
- +1 yıl
evet
+1 yıloynama ***
00 Yorumla