Arladaşla rsoruyu milyon kez sordum ama inanın hayatım mahvoldu. Instagramdan fake hesaptan kufur ve hakaret ettigim kisi beni bulabilir ki savciliga verildi. Hakaret icin IP alabilirlermi
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar bilgisi olan paylasabilir mi
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşla bubis sonuclandiginda size bildirecegim o kadar soru sordum
Twitter ve Instagram bu konuda cekinceli davranıyor ancak yeni yasayla birlikte Turkiye'de temsilcilikleri kuruluyor ve hakaret de dahil olmak üzere suç teşkil eden paylasimlar konusunda IP adreslerini mecburen paylaşmak zorundalar
Altyapi kurulması önemli değil ki, burada temsilciliği kurulduğu anda yazışmalar buradaki temsilcilikle yapılır, onlar ABD'den bilgileri alır ve savcılığa gönderir
Hukuk devreye girdikten sonra olmama ihtimali yok, her türlü adresin tespit edilir ama dava açılırsa uzlaşma yolu var; eğer kabul ederse ceza almadan dava düşer.
Sacmalama ne canına kıyması ! Uzlasma kabul edilmese bile, hâkim hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verebilir; 5 yıl boyunca tekrar suç işlemezsen hiç ceza almamış sayılırsın.
Ayrıca HAGB kararları adlı sicile işlenmez, korkma yani
sikayet etti biliylrum butun delilleri ve kanitlari bana gksterdi pesini birakmigcam dedi yemin etti neyse artik insallah hayirliaiyla ölürum Allahim beni agfeder inşallah yaşamaknistemiykrum zaten günah olmasa cankma kiyavam
Öyle korkutmak için boş laf söyleyen insan o kadar çok ki, tek amaçları seni korkutmak.
Saçma saçma şeyler konuşma, ne ölmesi? Beni kızdırma, hadi şimdi internetini kapat ve git uyu. Boşu boşuna da kendine kuruntu yapma, iyi geceler dostum 😊
Yapmayın öyle şeyler gerçekten kimse kimseye hakaret edemez öyle bir yükümlülüğü yok kimsenin. Boşverin kimseyle uğraşmaya değmez. Adam sizi mahkemeye verse bile haklı alın ne olacak bir hiç yüzünden siz kötü olacaksınız. Hesap kullanın ama yerinde kullanın. 🤷♀️
Ulaşma imkanınız varsa özür dileyip uzlaşmayı deneyin bakın konuşmalarınızda da bir sıkıntı yok yapmayın kızlar böyle şeyler vallahi hiçbir şey için değmez. Bir öyle yapmayı deneyin olmazsa da uğraşacak kadar vakitli biri olacağını sanmıyorum.
O zaman korkmanıza gerek yok zamanında başıma geldiği için biliyorum mahkemelik oldum ve iş çok uzun sürdü. Fakat durumlarımız farklı siz uzlaşmayı denemişsiniz o uzatmış. Mahkemeye verse dahi beraat edilirsiniz. Çünkü uzlaşmayı denemişsiniz herhalukarda en az o da sizin kadar suçlu olacaktır.
Benim durumum bilerek ve isteyerek olmamıştı. Kasten yapılmış bişeydi. Çok ciddi bir mesele yüzünden bilerek tahrik etmişlerdi bende şahsa ve kardeşine o anlık sinirle ağzıma geleni saymıştım o dönem çok büyük bir kayıp vermiştim haliyle pskolojim fazlasıyla bozuktu ama bugün olsa yine yaparım. Sonra çakallar hiçbir şekilde karşılık vermeyerek durumu anlatıp dilekçe yazmışlar ellerinde kanıtla beraber. Evime tebligat geldi mahkeme günü felan yazıyordu. Defalarca böyle tebligat geldi defalarca gittim ve defalarca karşı taraf gelmiyordu mahkemeye bildiğiniz dalga geçiyorlardı. Sonra hakim beraat etti karşı taraf böyle yaptığı içindi galiba ya da başka bişey tam olarak hatırlamıyorum. Ki beni beraat etmeselerdi bile boyun eğecek değilim. Bu dünyada onca iğrenç insanı içeri tıkmayan adalet kalkıpta haklı olarak iki saydırdım diye beni içeri atamazlardı.
Instagram şu an abd merkezli oldugu icin hakarete IP vermiyor ama yasa cikiyor bir hafta icinde temsilcilik kurulacak Turkiyede bunun icin verebilir ama temsilcilik me zaman kurulur hemen kurulurmu ayrica bu dava icin Turkiye den mi IP isterler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Evet, savcılık sorusturma baslatir ve bilişim polisine kullanıcı IP ve MAC adreslerinin tespiti icin müzekkere gonderir.
Kullanıcı tespit edildikten sonra da asliye ceza mahkemesinde "bilişim yoluyla hakaret" suçundan dava açar.
ben bunu kac gunde ogrenirim
Savcılıktaki dosya yoğunluğu ve önem sırasına bağlı; 2 hafta da sürebilir, 1 ay da
karsi taraf bana en gec pazartesi dedi e devletten doaya numarana bak falan dedi
Soruşturma açılır ama senin kim olduğunun tespit edilmesi gerekir, şupheli olarak adresin tespit edilene kadar ögrenemezsin.
peki ne kadar zamanda tespit ederler beni
kac gun surer
Onu tam bilemem, o konuda sağlıklı bilgi veremeyeceğim
teşekkürler peki instagramin Ip vermeme gibi bir seysi olur mu
Twitter ve Instagram bu konuda cekinceli davranıyor ancak yeni yasayla birlikte Turkiye'de temsilcilikleri kuruluyor ve hakaret de dahil olmak üzere suç teşkil eden paylasimlar konusunda IP adreslerini mecburen paylaşmak zorundalar
peki temsilcilkler ne zamanaa kurulur yani bu dava gecen hafta oldu bu durumda bunun icin turkiyeden ministerler
Yasalaştığı anda sanırsam 1 hafta içinde temsilcilikleri kurulacak, evet
o kadar erken kurulur mu yani altyapi falan var mı
Altyapi kurulması önemli değil ki, burada temsilciliği kurulduğu anda yazışmalar buradaki temsilcilikle yapılır, onlar ABD'den bilgileri alır ve savcılığa gönderir
benim davam icin abd denmi istenir turkiyeden mi sizce
Türkiye temsilciliği yoluyla ABD'den istenir, onlar en kısa sürede vermek zorunda; yoksa bant genisliliklieri sınırlandırılacak
ciddimisnkz yani suana kadar bu dava icin istek talebinde bukunmamislarmidir
1-2 günde olacak bir iş değil, dosyanın durumuna bağlı
peki kesin bu iş olur mu yani olmama ihtimali var mı
Hukuk devreye girdikten sonra olmama ihtimali yok, her türlü adresin tespit edilir ama dava açılırsa uzlaşma yolu var; eğer kabul ederse ceza almadan dava düşer.
etmez ya etmez hic bir ihtimal yok mmu ya ben bittim canima kiymaktan kotrkuyorum o derece onemli benim icin
Sacmalama ne canına kıyması ! Uzlasma kabul edilmese bile, hâkim hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verebilir; 5 yıl boyunca tekrar suç işlemezsen hiç ceza almamış sayılırsın.
Ayrıca HAGB kararları adlı sicile işlenmez, korkma yani
bu kişiyle bu duruma gelmemiz bile benim için üm ailemi rezil ederim ve beni oka gondermezler zaten tek carem universiteydi okuldan da alirlar
Hayır, öyle bir şey yapmazlar. Boşuna kendine kuruntu yapma, bir anlık sinirle herkesin başına gelebilir.
Rahat ol, bir şey olmaz
olur olur biliylrum ben ben biterim rezil olurum hem ben hem ailem hakkinizi helal edjn sizide yordum
Ya bu kadar kendini üzecek, kasacak bir durum yok; tüm samimiyetimle söylüyorum.
Bilgi vermek için buradayım, rica ederim. Tekrar söylüyorum; için rahat olsun, kendini üzecek bir şey yok
benim yasadigim aile ve cevre icin var malesef iyi gunler
Ya vallahi sen çok abartiyorsun, ortada bu kadar kasacak bir şey yok. Belki de şikayet bile etmemiştir, öyle seni korkutmak istemiştir. Çok ciddiyim 👍
sikayet etti biliylrum butun delilleri ve kanitlari bana gksterdi pesini birakmigcam dedi yemin etti neyse artik insallah hayirliaiyla ölürum Allahim beni agfeder inşallah yaşamaknistemiykrum zaten günah olmasa cankma kiyavam
Öyle korkutmak için boş laf söyleyen insan o kadar çok ki, tek amaçları seni korkutmak.
Saçma saçma şeyler konuşma, ne ölmesi? Beni kızdırma, hadi şimdi internetini kapat ve git uyu. Boşu boşuna da kendine kuruntu yapma, iyi geceler dostum 😊
umarım söylediğinkz gibi olur, iyi geceler
👏 Rahat ol, iyi geceler sana da
Sizin gibilerin derdi nedir ki fake hesaplarla milleti rahatsız edip hakaret etmek çözemedim. Ama bulurlarsa sana ve senin gibilere güzel olur bence.
iannin bir haftadir cezami fazlasiyla cekiyorum hayatim bitti resmen
Yapmayın öyle şeyler gerçekten kimse kimseye hakaret edemez öyle bir yükümlülüğü yok kimsenin. Boşverin kimseyle uğraşmaya değmez. Adam sizi mahkemeye verse bile haklı alın ne olacak bir hiç yüzünden siz kötü olacaksınız. Hesap kullanın ama yerinde kullanın. 🤷♀️
cok haklisiniz size hak veriyorum ama coknootu durumdayim ianninki
Ulaşma imkanınız varsa özür dileyip uzlaşmayı deneyin bakın konuşmalarınızda da bir sıkıntı yok yapmayın kızlar böyle şeyler vallahi hiçbir şey için değmez. Bir öyle yapmayı deneyin olmazsa da uğraşacak kadar vakitli biri olacağını sanmıyorum.
ozur diledim ve ozur diledigim hesabida dilekceye ekledi beni engelledi yemin etti seni bulana kadar ugrasicam dedi
O zaman korkmanıza gerek yok zamanında başıma geldiği için biliyorum mahkemelik oldum ve iş çok uzun sürdü. Fakat durumlarımız farklı siz uzlaşmayı denemişsiniz o uzatmış. Mahkemeye verse dahi beraat edilirsiniz. Çünkü uzlaşmayı denemişsiniz herhalukarda en az o da sizin kadar suçlu olacaktır.
Da şu an yasalar bu konuya nasıllar şu an bilmiyorum ama benim başıma geldiği zaman böyle olmuştu. Ki ben uzlaşmadığım için uzamıştı
gerçekten mi sizin durum masil oldu ne kadar surdu paylasirmisiniz bir sakincasi yoksa
Benim durumum bilerek ve isteyerek olmamıştı. Kasten yapılmış bişeydi. Çok ciddi bir mesele yüzünden bilerek tahrik etmişlerdi bende şahsa ve kardeşine o anlık sinirle ağzıma geleni saymıştım o dönem çok büyük bir kayıp vermiştim haliyle pskolojim fazlasıyla bozuktu ama bugün olsa yine yaparım. Sonra çakallar hiçbir şekilde karşılık vermeyerek durumu anlatıp dilekçe yazmışlar ellerinde kanıtla beraber. Evime tebligat geldi mahkeme günü felan yazıyordu. Defalarca böyle tebligat geldi defalarca gittim ve defalarca karşı taraf gelmiyordu mahkemeye bildiğiniz dalga geçiyorlardı. Sonra hakim beraat etti karşı taraf böyle yaptığı içindi galiba ya da başka bişey tam olarak hatırlamıyorum. Ki beni beraat etmeselerdi bile boyun eğecek değilim. Bu dünyada onca iğrenç insanı içeri tıkmayan adalet kalkıpta haklı olarak iki saydırdım diye beni içeri atamazlardı.
Internetten kufur hakaret ettiginiz zaman sizi direk bulurlar. Internette yasanan seylerin internette kalmayacagini ogreneceksiniz.
Bulur ama instg ıcerıgı verır mı bılınmez
Instagram şu an abd merkezli oldugu icin hakarete IP vermiyor ama yasa cikiyor bir hafta icinde temsilcilik kurulacak Turkiyede bunun icin verebilir ama temsilcilik me zaman kurulur hemen kurulurmu ayrica bu dava icin Turkiye den mi IP isterler
iannin bir haftadir fazlasoyla cezami cekiyorum yasadiklarimi bir bilseniz
Hakaretı cok onemsemezler bnce
ayrica cok pismanim elim kirilsaydida yazmasaydim
Kıme ne yazdn ki
İp bulunabilir ama bişey olmaz
Olur eskisi gibi değil ipi değil girdiğin tarayıcıyı bile buluyorlar artık hapis cezası var siciline işler
Sonuç ne oldu?
Evet bulabilirler
Alabilir bulur da