Imstagram da dm den birine hakaret ve kufur ettim savciliga verdi fake hesabi bulurlarmi. Imstagramin turkiye temsilciligi kuruldugunda IP verir mi yoksa onceki yasaya goremi işler
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Böyle davaları ciddiye almazlar bence int ten gene araştır sen korkma bide sakin ol neden millet e küfür ettin ki? Özür dile affettir kendini alemde hasta insanlar var söylemem vs de
vallahi ozur diledim yalvardim ailen beni ilgilendirmez dedi ciddi olmadigimk dusunuyorsan yaniliyorsun dedi gayet ciddiyim dedi. Resmen yalvardim bir de rahatsiz ediyorsun diyemi sikayet edeyim dedi. Bittim ben bittim
Olay ne küfür ne ettin? Bu kişi ünlü mu yoksa arkadasinmi bittim deme kız sakin ol şöyle düşün bu ülke de insanlar neler yapıp serbest kalıyo bişi olmaz korkmaa
ya insallah olmaz lutfen dua edin cok kotuyum aklimdan intihar dusuncesi bile geviyor
İnstagramin Turkiye temsilciliği kuruluyor fake hesaplara IP verirmi? ↗ bak normalde abd de hakaret dava sayilmazmis bu yasa daha yeni tr ye gelecek yani senin ki de sayılmaz şimdi gördüm konuyu
ahahha inanirmisiniz o soruyuda ben sordum o cevabida ben yazmistim😂
simdi tr ye yeni gelecek ya tr de hakarer suc zaten yeni gelsigi icin beni etkilermi ben 4 gun omce savciliga verildim
Allah belani ahahahahahahah😂😂😂 o zaman dgrudur yazdığın diğer int sitelerine bak böyle hakaret davaları diue google da bak senin gibi olanlar yazmıştır ha bişi olsa bile en fazla para cezası olur hapis yatmazsin o parayi da ise girip ödersiniz part time en kötü rahat ol insanlar ne mahkemeler de yasiyolar
ya benim ailem beni okuldan alir zaten sicilime işlerse okula gidemem ailem asiri derecede tutucu yani normalimde cook cook ustunde bir tutuculuk
Bunu yapan kim ve sen 18 yaşında misn? Hani karşındaki insan akraba mi yoksa blogger mi
ben 20 yasindayim ortaokul arkadasima yaptim
Acaba göz mu korkutmak istedi eğer mahkeme çıkarsa ailen onların ailesi ile gorussun iptal etsinler yaa
cok ciddiydi butun delilleri toplamis flaşa atmia dilekçeyi yazmis
Ya dava acilsa bile instagram ip vermez int ten baktım şimdi dhaa bişiler bulursam yazarım sana ama herkes çok çok büyük olay değilse savcı ilgilenmez demişler bence bişi olmaz instagram ip vermiyomus
bir forum sitesine ne yazmışlar bak:
"Kullanici sahte olmasa bile Instagram uzerinden hicbir sekilde bir seyler cikmiyor. Bununla ilgili benzer sikinti yasayan bir arkadasim vardi ve mahkeme Instagram bilgi paylasmiyor diyerek davayi dusurduler ki dogru da bu. Bilgi paylasmiyorlar. 5 yil olayi filan da yok... Hatta degil ekran goruntulerini direkt hesabi karsi taraf acip mahkemeye verse kanit olarak yine de isler tam yurumesi gerektigi gibi yurumuyor.
%99 lehine islemeyecek gibi bu surec. Simdiden kolay gelsin."
Şimdi beni bulamazlar mı vallahi öldüm kaç gündür uyku uyuyamıyorum yemek yiyemiyorum
ayrica simdi temsilcilik gelince instagram bilgi paylasacakya ondan korluyorum Şu an paylasmaz ama bu surecte yasa gelsiginde ne olacak
Bak herkes yazmış gene farklı yorum;
"Bulamaz savcılık dahi bulamaz çünkü amerika kaynaklı şirketler ip vermez onların ülkelerinde hakaret suç değildir bizzat biliyorum youtube dan dava edileceğim söylendi kişi benimle iletişime geçti ssler gönderdi sonunda youtbe ip vermedi" Olayın özeti şu cinayet vs olmadıkça ilgilenemzler ama bir ünlü davayi kazanmış sebebi de çok çok iyi avukat tutması ama senin karşı taraf tutamaz devlet e başvurur bişi olmaz rahat ol bence dediğim gibi bu sirket abd ye bağlı olduğu için instagram ip vermiyo herkes öyle yazmış sen kıza o. . pu mu dedin
âimdi şu an zaten abd de ama yasa gelince temsilcilik kurulacak turkiyedeyken almasi rahat olur omdan dedim
Ayrica ilginiz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Bak başkası böyle demiş birde;
"Yine bir şey olmaz diye düşünüyorum. Benim küfürlerim çok ağırdı adam savcılık ssini gösterdi ciddi ciddi dava etmeye kalkmış ama üstünden 1 sene geçti tık yok vermiyor ip adresi zaten 6 ay süre var o süre dolunca olay bitiyor. Ancak çocuk prnolarına yasadışı suçlara ip veriliyor hocam bu tarz şeylere verilmiyor. Yakalananlar nasıl yakalanıyor çünkü kimliklerini ifşalıyorlar"
O yasa hemen gelmez öyle bence uzun sürer canım ya kız zaten davayi actiysa bişi olmaz diye düşünüyorum
su an karsi taraf savciliga dilekce verdi ama bilmiyorum ya ayrica karsi taraf erkek
Run hastası dolu ya... bir kere bu sitede bende birine hakaret ettim çocuk yazmış seni mahkeyeme vercem vs benimde gotm tutustu😂 fake hesaplardan kendi yorumumu sildirmistim😂
cok kötüyum ay tum hayatim soz konusu
O erkek senin gerçek adını biliyomu peki yoksa hala fake mi sanıyor çocukla derdin neydi ki senin ne dedin tam olarak
cok agir seyler adimi bilmiyor fake bir isim verdim fake fotograf
Belki seni Erkek sandı ondan mahkeme vs dedi olamazmi birde her yere baktım herkes ip den bulamaz çok zor demiş bence bişi olmaz gör bak... Hatta bir siteye daha birisi yazmis:
"facebook instagram tiktok amerikan mali.
ip adresi asla vermiyor. sikayet etsende amerika ile yazisma gerek. teror agir suc vs olmadigindan yazisma yapilsa bile vermiyolar."
bakin benim korkum turkiye temsilciligi geldiginde bulunmasi
yani haftaya yasa cikarsa bu durum o yasaya goremi olacak
O hemen olmaz canım rahat ol fazla evham yapma bence kapsamaz öyle bişi olursa zaten geçmiş deilgilenilmeyen bir sürü hakaret davası var onlar a da bakılır
"hesaplar silindikten 72 saat sonra sunuculardan ip adresleri silinir"
Birde bunu yazmışlar sen o yasa haberini tskip et o hemen gelmez tr ye gelmesi için Türkiye de de Şubesi mi ne olmasi lazımmış twitterin varmış sanirim
işte yasayla birlikte kurulacak ama bu dava ona tabi olur mu işte bilmiyorum ufff kendimi bitirdim resmen
O haberin linki Nerede ben bulamadım bence hemen olmaz ya kasma rahat ol senden değerli mi ayrıca insnalar ne olaylar yaşıyo mahkemelik oluyo ayrıca o çocuk gecmiste sana zarar verdiyse onları anlatirsin bişi olursa eğer bebce olmucak zaten o çocuk mahkeme hukuk bilgisi olsa dava açmaz çünkü instagram ip vermiyo
ya inşallah ya hayatim soz komusu
Şimdi baktım temsilci olayı daha gelmicekmis sadece konuşuluyor öyle haftaya falan gelmicek yani rahat ol öyle bir yasa olursa 1 sene sonra falan olur çünkü daha turkiye de şubelerin kurulması gerekmis ve hatta fake hesapların kalkıp herkesin tc ile girmesini hedefliyolarmis bunlar hemen olamaz yani o davayi açan da cevabı alır bırakır merak etme
Vallahi Allah sizden razı oldun. Uğraştınız araştırdınız. Allah gönlünüze göre versin inşallah. Çok yardımcı oldunuz tekrar çok saolun😊😊
Rica ederim bende araştırıp öğrendim sayende bu ülke de bazı şeyler kolay değil kin hakaret gibi basit şeyleri ciddiye almazlar emin ol hapis falan yatmazsin kadınlar dayak yiyo adam salınıyo düşün bak ne olaylar oluyo herkes serbest kalıyo bu gibi basit şeylerle savcı ilgilenmez
karşı taraf peşini bırakmayacagim dedi cocene kadar ugrasicam dedi o yuzden
Der tabi sana da biri hakaret etse korkutmak için derdin bidaha ugrasama diye eli boş dönecek gör bak
inşallah öyle olur lütfen dua edin gerçekten hayatım söz konusu
takma bisey olmaz benide verdiler kaç kez 2 yıl oldu hala bekliyom😁
gercekten mi ama bu sahis asla pesini birakmiycam dedi ve lazartesi davana e devletten bak dedi baktim yoktu
Seni korkutnaya çalışıyo ve bunuda başarmısta😁 takma bence bisey olmaz beni en az 15 kisi verdi üstünden 2 yıl geçti takma yani
gercekten sikayet etti bana da kanitladi yazdifi dilekceyi vs. delilleri heo bana gosterdi yani cok ciddi.
Benimkiler de ciddiydi onlar da dilekçe verdi ama bir şey olmadı �lk başta ben de senin gibi korktum takma😁
emin misiniz bakin cok onemli hayat meselesi vallahi
Eminim seni tanımıyorum etmiyorum Niye rahatlatmaya çalışayım bişey olmaz korkma
hatta 2 ay sonra buraya gelip bak boşuna korkmuşsun ben sana söylemistim diye yazıcam unutmazsam tabi😁
peki eger olursa ne kadar zamanda ben haber alirim
yani davalik olursak
1 hafta en geç
Yani bir haftadan sonra sıkıntı yapmayayım mı
vallahi öldüm intohari bile duaundum
1 hafta bile çok 4 gün sonra unut gitsin
3 4 gun oldu ama soyleki ben fak ehesaptan uazmistim simid fake hesabi bulmalari bu kadar kisa mi surer
😁 yav delimsn ne intiharı ya abi siz niye böylesiniz sanki adammı öldürdün 😁 mahkemeye gitsen bile bir özür dilersin gönderirler korkulacak bisey yok rahat ol
Ben orji hesabımdan salladım bisey olmadı
ya benim o duruma dusmem demek rezil olmam demek babamin yuzune bakamam. Zaten ozur de diledim kabul etmedi
sizi gercekten savciliga verdiler mi
Ya bak bana güven hiç bir sey olmayacak sen kaç yaşindasin
20
2 hafta sonra unutacaksın boşa kafana takma
valla inşallah yatip kalkip bunnlari dusunuyorum hep
babandan korkuyorsan konuyu babanada anlat rahatla ben olsam öyle yapardım ben anneme bide abime söylemistim
amcama anlattim babana anlatma dedi bana soyle zaten cocugu amcam taniyor
Ozmn sikinti yok bir gelisme olursa burdan hber et😁
ya sıkıntı büyük ya yasadigim yer cok fena bir yer ailem beni mahvedecek
2 hafta sonra bu yazdıklarina güleceksin dahada bisey demiyom bisey olursa burdan yaz mreak ettim😁
ya inşallah öyledir dua esin
Süpaneke kel kevser veleddalin amin😁
Sonuç ne noldu şikayetler falan
Bulurlar. Niye hakaret ediyorsun. Gmailden bulunur ya da telefon numarasından
Bulurlar telefonun veya PC bin ıd adresinden imei numarasından kolay yani bulmak
Millete hakaret ediyorsunuz sonra korkudan buralara kendinizi gizleyerek birşeyler yazıyorsunuz bulurlar tabi ip diye birşey var her şekilde bulurlar.
özür dilersin mahkeme de bir şey olmaz
Acaba ne durumda işler?
Senin de mi başına geldi
@adınıkoyamadımm yok yaaaa, merak ettim, internetteki buna benzer konuların çoğu tam ilginç noktada sonlanıyor😁😁😁, cevap yok
Verir