Arkadaşlar hangi programı iyi kullanmayı öğrensem iyi paralar kazanabilirim illustrator photoshop ya da edit programları bana bilgi verirseniz sevinirim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ben sadece paint brush kullanarak çalışmalar yaparak başladım. Paintle elektrik projesi çizdim, tabela yaptım, kullanma klavuzu tasarladım, magnet ve kartvizit yaptım, tanıtım broşürü oluşturdum. Paint windowsun içinde zaten olan basit bir program. Son kullanıcının baktığında aklının yatacağı bir şekil ortaya çıkarabiliyorsan programın önemi kalmaz diyeceğim sanma ! Yaratıcılık önemli , hayalgücü önemli , son kullanıcının ne aradığını bilmek önemli ama bütün bunları iyi bir program ve ekipmanla çok mükemmel yaparsın. Photoshop en temeli mutlaka bil her şeyi yaparsın yanına corel draw koy. Bunlara hakim olunca zaten tüm programları kullanabilirsin. Ama ben bu ikidini de hiç bilmiyorken bir sürü bunları bilen grafikeri değersiz kıldım işverenin gözünde... Beni de görmediler gönderdiğim dosyayı mühendislerin yapamayacağını söylemişti bir inşaat sahibi. O zamanlar sadece paintle bir şeyler çiziktirebiliyordum. Farkım projeyi eline alanın neye bakacağını ne görmek isteyeceğini biliyor olmamdı. İlk önce Corele çok çalıştım kendi başıma uzun süre beceremedim. Ardından photoshopla çok debelendim. Sonuçta öğrendim. Şu an alakasız bir işi alakasız bir programla becerler yaparım. Ustaysan takım çantası dolu birinin yapamadığını bir pense bir tornovidayla yapar bitirirsin. Bir de dolu çantan olsa neler yaparsın... Para programda değil sende...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Bence hayalinde ne olmak var ilk önce bunu düşünmelisin. Bir program öğrenince tamam işe alıyoruz demiyorlar benden söylemesi. Bende bir aralar senin gibi düşünüyordum. İlk önce olmak istediğin şeyi seç ve ona gitmek için neleri öğrenmen lazım bunları araştır ve o şekilde programlara yönel. Bol şans..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
9Cevap
Burada en önemli nokta "ne yapmaktan hoşlanırsın?" sorusu oluyor. Çünkü bahsettiğin programların hepsi farklı amaçlar için geliştirilmiş farklı amaçlar için kullanılan programlar. Eğer logo tasarımı gibi vektörel ve çok daha fazla yaratıcı olman gereken bir şey hayal ediyorsan kesinlikle illustrator. Eğer afiş, banner, kartvizit gibi baskıya gidebilecek şeyler ile daha iyi işler çıkartırım diyorsan photoshop.
Günümüzde fotoğrafçılar dışında pek bir ' kimse fotoğraf düzenlemesi yapmadığı için dışarıya iş vermek isteyen kişi sayısı da az o yüzden fotoğraf çekmiyorsan kesinlikle lightroom kullanmana öğrenmene gerek yok diye düşünüyorum. Eğer video düzenleme gibi bir düşüncen var ise ilk başta premier öğrenmeni önerebilirim. İşi daha sonra daha profesyonel boyuta taşımak istersen mutlaka after effects öğrenmelisin. Son olarak tekrar söylüyorum "ne yapmaktan hoşlanırsın?" sorusu çok önemli iyi düşünmen gerek!00 YorumlaProgramı iyi bilmek para kazandırmaz. İşi almak, işi yapmak, işi teslim etmek ve işinizin arkasında durmak para kazandırır.
Çok usta bir grafikersiniz ama müşterilerle iletişim kurup kendinizi pazarlayamiyorsaniz para kazanamazsınız.
İşi aldınız, zamanında teslim edemiyorsanız para kazanamazsınız.
İşi bitirdiniz ama müşteriye teslim edemiyorsanız, müşteri işi kabul etmiyorsa para kazanamazsınız.
Bir logo yaptınız. Müşteriniz yıllar sonra sizi arayıp logonun projesini istediğinde gonderemiyorsaniz para kazanamazsınız.
Uzun lafın kısası bir programa yönelip hatim etmek yerine bir ajansa girip deneyim kazanın. Evde program öğrenerek piyasada iş yapamazsınız.00 YorumlaBu programlar üzerinde duruyorsan muhtemelen grafikerlik amaçlıyorsun. Her ikisinide bilmen gerek photoshop hücre işleme ve editleme yapar illustrator vektörel çizimler yapar. Muadili coreldir. Bu ikisini bilirsen pozisyonuna göre yardımcı farklı uygulamalarada ihtiyaç duyacaksın.
00 YorumlaSelamlar ben Can;
Bu konu hakkında detaylı bir "Bencem" mevcut. Buraya linkini bırakacağım, istersen profilimdende ziyaret edebilirsin.
Grafik & Manipülasyon Tasarımcısı Olmak İsteyenlere Tavsiyeler00 Yorumla- +1 yıl
Animasyon yapmak için After Effects kullanabilirsin yok ben grafik , oyun karakterleri çizimi felan yapmak istiyorum diyorsan illustrator ve daha ilerisi için 3ds max öğrenebilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Programı kullanmayı öğrenirsin ama önemli olan o programla bir şeyler yapabilmek. Photoshopu su gibi bilmektense Illustrator de sadece fırça ile şaheser yaratıp para kazanabilirsin.
00 Yorumla - +1 yıl
Corel draw kesinlikle eğer kendini bunda geliştirirsen çok rahat tasarım şirketlerinde iş bile bulabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
adobe premier pro cc , after effects photoshop mesala.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Birini tam öğrenmek istiyorum
- +1 yıl
bu programları öğrenmekten ziyade yaratıcı olmak özgün olmak para kazandırır.
Selam öncelikle ne iş yapmak istediğinizi belirtirseniz size örnek fikirler suna bilirim ama after effects kullamayı tam öğrenebilirseniz dünyanın her yerinde para kazanabilirsiniz.
00 Yorumla- +1 yıl
Tasarım be hayal gücün yüksekse 1 proğramda yeter
00 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Illustrator, photoshop ya da edit programlarından hangisini öğrenmeliyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
İlk olarak hangi program üzerinden başlayacağına en iyi sen karar verebilirsin. :) Bu kararı verebilmek sana birkaç tavsiye verebilirim. Birinci olarak neler yapmak istediğine karar vermelisin. Eğer bir grafik tasarımcı olmak istiyorsan, başlangıç olarak bilmen gereken üç adet program var.
Fakat sadece bu programların kullanımlarını bilmen senin için yetmez. Bunun yanında tasarım özelliklerini de geliştirmen gerekir. Yapılan işleri inceleyip denemeler yapman gerekli. Bu konuda kitaplar okumanı da tavsiye ederim.
Eğer Sadece fotoğraf düzenleme ile ilgili çalışmalar yapmak istiyorsan;
Video ve Animasyon konularında içerikler üretmek istersen;
Genel olarak yaratıcı işler üretmek için Adobe programlarının geneline ihtiyacın olacak. Programların tamamını öğrenmek imkansız tabi ki. Önemli olan nokta senin ne üretmek istediğine karar vermen ve ihtiyaçların doğrultusunda programları öğrenmeni öneririm.
Yukarı saydığım programların kullanımlarını ve genel tasarım hakkında eğitimleri youtube kanalım üzerinden ücretsiz izleyebilirsin. https://www.youtube.com/erenalkis