Şimdi ablamla beraber bebek tekstil ürünleri satacağımız bir site kurduk ama SEO çalışması olmadan siteden tık yok :D Reklam vs sosyal medya biraz dönüyor işler ama organik olarak Google aramalarında üst sıralara çıkmak istiyoruz. Sitemiz wordpress ve çok uçuk bütçelerimiz yok açıkçası. Öyle hemen hadi bizi ilk 10 sokun diye bir derdimizde yok SEO işlerini biliyorum az çok zaman alacak farkındayım ama yola başlayalım istiyoruz.
Türkçe destek veren deneyimlediğiniz uzaktan destek alabileceğim bir site var mı?
Neler talep etmeliyim, neler sormalıyım deneyimlerini anlamak için?
Uzaktan olması önemli küçük şehirdeyiz büyük şehirlere gelip gidemeyiz.
Türkçe destek veren deneyimlediğiniz uzaktan destek alabileceğim bir site var mı?
Neler talep etmeliyim, neler sormalıyım deneyimlerini anlamak için?
Uzaktan olması önemli küçük şehirdeyiz büyük şehirlere gelip gidemeyiz.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
SEO, çok rahat bir şekilde uzaktan yürütülebilecek bir hizmettir. SEO, %100 kesin formüller ile işleyen bir yapı değildir. Uzmanlar Google'ın yapmış olduğu açıklamalar ve önergeler ile kendi tecrübelerini harmanlayarak işlem yaparlar. Bu nedenle seçeceğiniz firma esasında tecrübesini pazarlar. Ne kadar tecrübesi yüksekse o kadar hızlı çözümler üretebilirler.
SEO ajansı seçerken birinci sıra garantisi veren ve %100 taahhüt veren yerlerden uzak durmalısınız. Google, hiç kimseye bu şekilde garanti vermez. Hızlı bir şekilde yükseltebilecek formülleri olduğunu söylüyorlarsa büyük ihtimalle işin karanlık tarafından bir şeyler yapıyorlardır.
SEO ajansları sizin bütçenizin üzerinde teklifler verebilir veya uygun fiyat verebilirler. Farklı fiyatların olması farklı tecrübelerin, farklı ekiplerin olmasından kaynaklıdır. Size en uygun firmayı seçerken tek kriteriniz fiyat olmamalı.
Peki ajans dışında kendim bir şey yapamaz mıyım?
Sizin kullandığınız Wordpress sistemini şu anda dünyada milyonlarca site kullanmakta. İlk bir milyondaki %30 site kullanıyor. Öncelikle doğru bir seçim yaptığınızı söyleyebilirim. Ham Wordpress birçok site içi SEO kriterini yerine getirmektedir. Fakat mutlaka farklı eklentiler kurarak daha güçlü hale getirmelisiniz.
Sitenizde bulunması gereken Wordpress SEO
Temel olarak açıklama, başlık gibi işlemleri yapabileceğiniz bir eklentiye ihtiyacınız olacak. Bunun için biz Yoast'ı tavsiye ediyoruz. Fakat alternatif olarak Rankmath SEO ve All in one SEO kullanabilirsiniz.
Sitenize içerik girdiğiniz zaman bunu her seferinde veritabanından sorgulatmak sitenizi yavaşlatır. Ayrıca sitenizde ne kadar fazla dosya çağrılırsa bu işlemde yavaşlatacaktır. Bu sorunları gidermek için sitenizin Cache işlemi ile yapılan işlemler azaltılmalıdır. Biz burada bir Türk'ün yapmış olduğu WP Fastest Cache'i tercih ediyoruz. Alternatif olarak W3 Total Cache, WP Rocket, LiteSpeed Cache, WP Super Cache ve WP Optimize kullanabilirsiniz.
Sayfaya yüklemiş olduğunuz resimler optimize edilmemişse sayfanız yavaş açılacaktır. Sitenin yavaş açılması ise kullanıcıların çıkmasına neden olacaktır. Bu nedenle resimleri TinyJpg gibi bir sitede optimize edip yüklemeniz gerekmektedir. Şayet bu işlemi yapmadıysanız bunu sizin yerinize yapan eklentiler mevcut. Biz TinyJpg'in kendi eklentisi olan Compress JPEG & PNG images eklentisini tercih ediyoruz. Alternatif olarak Smush, ShortPixel ve Imagify tercih edebilirsiniz.
Konuyla alakalı bir ajans ile çalışacaksınız bile öncesinde eğitim alıp genel bilgi edinmeniz faydalı olacaktır. Dijital Pazarlama Okulu'nda ben eğitim veriyorum ama başka bir yerden eğitim alarakta bilgi sahibi olabilirsiniz. İmza İnternet olarak SEO hizmeti veriyoruz, arzu ederseniz detaylı olarakta görüşebiliriz.