Selam teknolojiseverler! Evet benim de air'im var, maşallah deyin. Yalnız gün içinde şarjdayken ısınıyor, eğer toplantım varsa sesli ya da görüntülü ısısı arşa çıkıyor. Altını boş bırakmaya çalışıyorum çoğu zaman hatta yükseltici kullanıyorum, hatta bu yükselticinin altı baya kapalı diye dün yeni bir yükseltici siparişi de verdim altı boş olan ama sizce yeni bir cihazın bu denli ısınması normal mi? Baya çok ısınıyor müzik açıksa ve şarjda ise. Ben günde ortalama 1 saat toplantı yapıyorum mesela, nasıl olacak bilmiyorum. :(Sizce soğutuculu bir şey mi almalıydım? Şundan aldım:
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
havaların ısınmasıyla birlikte cihazın içinde 90 dereceyi dahi görebilir. çünkü dışarda zaten hava 40 derece. yeterli büyüklükte olsa , bildiğin odayı ısıtır yani. 85 dereceye kadar da yolu vardır , sonrasında devre yanmasın diye kendini kapatır bilgisayar. eğer içindeki sıcak havayı tahliye edemiyorsa cihaz , soğutucular var içindeki havayı vakumlayarak çıkartıyor. onlara göz atabilirsin. https://urun.n11.com/laptop-sogutucu/coolcold-k27-tasinabilir-laptop-sogutucu-P376751295?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjwiYL3BRDVARIsAF9E4GcArYKl219flWjAMTTI3RIyEz9ndf7X-guGVs_tuoSWrXnEN1MTzj8aAmbKEALw_wcB kafanda oluşması için örnek bir ürün bu. soğutucular genelde cihazı alttan soğutur , ve hava üfler. bu pek mantıklı değil çünkü asıl sıcaklık içerde. ve belki o dışarı çıkması gereken havayı bu cihazlar tekrar içine üflüyor. o yüzden attığım linkteki gibi bir ürün kullanmanı tavsiye ederim. onun dışında , cihazın eskiyse yenisini alabilirsin. toplantı yapacak hele de mac alacak kadar paran ve statün varsa , parana kıymayı da bileceksin :D
dell marka cihazdan şaşma , ancak oyun oynadığımda ısınıyor. adamlar kalite yapmış , bize de hakkını vermek düşer. bir daha ki sefere aklında bulunsun. birde metal kasalar oluyor onlar da bu konuda fark ettiriyor.
Konumunuz neresidir bilmiyorum ama yükseltici yerine soğutucu kullanmayı deneyin, büyük ihtimalle ısınan havaların etkisinden ve bunun yanı sıra elektrik akımı sayesinde de elektronik cihazlar ısınır buna yüzde 50 lik bir pay verelim diğer etkenler atmosfer oda sıcaklığı veyahut havalardandır. Eğer yeni aldığınız halde bu sorunla karşılaşıyorsanız donanımsal bir sorunu olabilir bunun için de servisi aramanız sizin için iyi olur.
ciddi anlamda bir ısınma sorunu varsa cihazı acil bir şekilde kendi servisine götürün... MAclerde kolay kolay ısınma sorunu olmaz... Geçen ay yeni bir Macbook Pro almıştım son seri ve aldıktan 3 gün sorasında ciddi bir ısınma sorunu çıktı.. servisine götürdüm ve o gün incelemeye aldılar akşamına arayıp cihazda donanımsal bir arıza olduğunu ve değişim yapılacağını bildirdiler... Tavsiyem servisine götürün mutlaka...
Hangi ildesin ona göre Apple in sitesinden bakayım ya da sen bir bak Apple’ın kendi sitesinde servis noktalarını yazar... tabi her ilde servis noktası yok onu da söyleyeyim
İnternet & Teknoloji konusunda 565 cevap paylaştı.
Yeni bir cihazın aşırı ısınması mümkün değil. Şimdi olmasa bile ilerde sorun olur başın ağrır. Büyük ihtimalle işlemci ile soğutucusu arasına sıkılan termal macununda sorun vardır. Zorlu yolları görünüyor ihtimal etme derim işlemci yanarsa anakartla tümleşik olduğu için masraflı olur.
Gözlemlediğim kadarıyla ısınma problemi bu cihazlarda kronik, bir şekilde harici fan ile cihazı soğutabilirsiniz ama uzun vadede malesef çözüm değil. Cihaz ısınacak çözümü yok. Sırf bu yüzden iyiki dell almışım diyorum, nékadar uygulama açsam da sıcaklık 60' üstüne çıkmıyor
Bu sorun Maclerde oluyor 🙈😂 sebebi şu MacBook’ların fanları çalışmaz.Appstore dan uygulama indirip fanları çalıştırmalısın. Harici fan almana gerek yok. Programı indir kullan. Zaten programı kullanınca bır bır ötmeye başlıyor “ha bu fanlar, hiç çalışmamış daha önce” oluyorsun 😂
En kötü ihtimalle Apple teknik servise sor gerçekten yardımcı oluyorlar 🙃 Kolay gelsin.
Fan yuvalarından içeri çok toz almışsa alüminyum soğutucu kanatlarına yağışan toz soğumayı zorlaştırır. Bu durumda da elektronik olarak sürekli sıcaklık algılayan mikro işlemci sürekli olarak fanı yüksek hızda çalışmaya zorlar. Benci bir servise göster, içindeki tozu temizlettir. Büyük fark oluşturacaktır.
Macbooklar ısınıyormuymuş🤔 önce bunu netleştirmek lazım, eğer isiniyorsa soğutuculu birşeyler almak şart. Aynı durumu soğutucu ile aştım ama bende Casper var 😂
Isındığı sıcaklık dereceleri de önemli tâbi oda bir detay. Macbook olduğu için ne yapılabilir bilmiyorum ama Windows işletim sistemi olan bir bilgisayarda ilk yapacağım iş bir kaç program indirip ram i en çok hangi programlar yoruyor ona bakardım. Makine de ısınmasına sebep olan bir program çalışıyor olabilir sonuçta. Düşük bir ihtimal de olsa elektriksel bir problemde olabilir. Ama tamamen normalde olabilir. Klimalı bir ortamda kullandığını varsayarsak mevsimin yaz olduğundan kaynaklı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Apple ürünleri biraz bilgim dışında kalıyor malesef ki 😅
Cihaz yeni ise fan sorunu olamaz, hava sıcaklığından kaynaklanıyordur. Ben sıcak havalarda laptopu karnıma koyunca karnım magma tabakası gibi ısınıyordu
MacBook Airlerde maalesef bu sorun oluyor hep. Genelinde var bu. Bu sorunu gideremezsin. Mecbur soğutucu kullanacaksın.
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Isınmaması lazım. Ne açıyorsun toplantıda? Ben yazılım programlarını açtığım halde öyle farkettiğim bir sıcaklık olmuyor Allah korusun yani. Sorun var bence.
Soğutucu da denesen yine aynı olur servise yolla yüksek bir ihtimal işlemci bir sıkıntı var macunuda bitmiş olabilir aynı dert bendede vardı çöpe attım yakında o ısınmadan kapanmayada baslayabilir
Altında havalandırmak için USB girişi ile çalışan fan tabakalar var bende de var pc olmadığı için dahili fanı yok malssef ve şarjdayken işlemcisi çok ısınıyor
Fanlı yukselticilerden almalisiniz. Ram kullanimi , aşırı hafiza kullanimi , uzun yillar kullanilma , iç parcalarin tozlanmasi vb. Bir çok sebepten olabilir özellikle havalarin isinmasi bunu iyice arttirir.
Apple Macbook Air'inde turbo boost varsa eğer devre dışı bırakıp tekrar deneyebilir misin? İ5 işlemcili air modellerinde ısınma kaçınılmaz gibi yorumlar gördüm, orda, burda, şurda.
İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı.
Servise götür. fan arızası ya da havalandırmada tıkanıklık olabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu cihaz havalandırması iyi olan yerlerde, 10 derece ve 35 derece hava sıcaklığında kullanılmalıdır. Yalnızca Apple adaptörü kullanılmaya da özen gösterilmeli.