Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım arkasından cızırtı geliyor ve bilgisayar kapanıyor. Neredeyse bütün bilgisayar parçalarını değiştim fakat düzelmedi sanırım problem prizde. Yeni bir priz almayı düşünüyorum. Prizleri araştırırken karşıma akıllı priz diye bir şey çıktı. Akıllı priz nedir, tam olarak ne işe yarar? Akıllı prizler ile akım korumalı prizler aynı mı? Hangi marka akıllı prizi önerirsiniz? Bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim.Akıllı priz
Senin sorunun akıllı prizden daha çok prizle ilgili görünüyor. Zaten bunu biliyorsun.
Sanırım "Hazır değiştirmişken akıllı prizle mi değiştirsem?" diye düşünüyorsun. Bence çok iyi düşünüyorsun. :)
Kısaca söylemek gerekirse akıllı priz ne zaman çalışıp ne zaman duracağına senin karar verebildiğin, uzaktan erişip durdurabildiğin veya çalıştırabildiğin bir priz.
Kullanım alanlarına bakacak olursak şöyle farklılıklarla karşılaşıyoruz:
Evde olmadığı zaman evdeymiş gibi görünmek isteyenler ve bir çeşit hırsız alarmı olarak kullanan da var.
Akvaryumundaki balıkların ihtiyaç duyduğu ışığı sürekli olarak açık tutmaktansa akıllı priz ile açılıp kapanmasını sağlayanlar da var. Hatta bazı seralarda endüstriyel çözüm olarak da kullanılıyor.
Ayrıca cep telefonunu veya bilgisayarını şarj ederken zarar görmemesi için belli bir süre akım alması için akıllı prizini kodlayan da gördü bu gözler. :)
Isıtıcıları, şofbeni uzaktan çalıştırmak için de...
En iyisibir akıllı priz ile neler yapılabileceğini anlamak için şu videoyu izlemek gibi geliyor...
Prizi bir uygulama ile kontrol edebiliyorsun. Böylelikle prizi uzakta kontrol edebilir, enerji sarfiyatını öğrenebilirsiniz. Barış özcanın videosunu izleyerek fikir sahibi olabilirsin.
Benim bildiğim akıllı priz belli bir saat sonra elektriği otomatik kapatıyor mesela telefonun şarjda yarım saat sonra tam dolacak ama yatacaksin yarım saate ayarlayıp otomatik elektriği kesersin
Sizin sorun duvardaki prizle ilgili sanırım ama şayet akıllı priz kullanmayı düşünüyorsanız Günsan'ın Wi-Fi kontrollü akıllı prizini öneririm kesinlikle. Ben gerek evimin pek çok odasında gerek ofisimde kullanıyorum ve içimi inanılmaz rahatlatıyor. Prizde bir şey unuttuğumda ya da ikileme düştüğümde telefonuma kurduğum uygulamasından kontrol ediyorum ve unutmuşsam prizi inaktif duruma getirerek çözüm sağlamış oluyorum. Uzakta olsam da her zaman evimdeki priz yönetimi avcumun içinde oluyor. Artı olarak fiyatı da çok uygun ve şu sıralar esktra kampanya da var. Denemek isterseniz linki bırakıyorum, yardımcı olur umarım.
Selam,
https://www.youtube.com/embed/fh14gVF-mAwSenin sorunun akıllı prizden daha çok prizle ilgili görünüyor. Zaten bunu biliyorsun.
Sanırım "Hazır değiştirmişken akıllı prizle mi değiştirsem?" diye düşünüyorsun.
Bence çok iyi düşünüyorsun. :)
Kısaca söylemek gerekirse akıllı priz ne zaman çalışıp ne zaman duracağına senin karar verebildiğin, uzaktan erişip durdurabildiğin veya çalıştırabildiğin bir priz.
Kullanım alanlarına bakacak olursak şöyle farklılıklarla karşılaşıyoruz:
Evde olmadığı zaman evdeymiş gibi görünmek isteyenler ve bir çeşit hırsız alarmı olarak kullanan da var.
Akvaryumundaki balıkların ihtiyaç duyduğu ışığı sürekli olarak açık tutmaktansa akıllı priz ile açılıp kapanmasını sağlayanlar da var. Hatta bazı seralarda endüstriyel çözüm olarak da kullanılıyor.
Ayrıca cep telefonunu veya bilgisayarını şarj ederken zarar görmemesi için belli bir süre akım alması için akıllı prizini kodlayan da gördü bu gözler. :)
Isıtıcıları, şofbeni uzaktan çalıştırmak için de...
En iyisi bir akıllı priz ile neler yapılabileceğini anlamak için şu videoyu izlemek gibi geliyor...