Nasıl geçiyor bakalım bayramınız, benim dingin ve bol çikolatalı geçti. :D
Gelelim soruma; Python ve C++ öğreniyorum şu an halen baby steplerdeyim diyebiliriz ama bu dillerde iyi bir seviyeye geleceğim konusunda güveniyorum kendime. :p
Yapay zeka ve e-ticaret konularına oldukça ilgiliyim. Network marketing konusunda kendimi geliştirmek, sıfırdan fikirlerimi hayata geçirmek gibi ileriye dönük hedeflerim var. Ancak kendime nasıl bir rota oluşturacağım konusunda aklımda soru işaretleri var.
Mesela e-ticaret sitesi kuracak olsam web sitemi ileriye taşıyabilmek, alt yapısını sağlamlaştırmak için vs hangi programlama dillerini bilmek benim için faydalı olur?
Ya da yapay zeka programlarken en çok hangi dili biliyor olmam işime yarar?
Görüşlerinizi bekliyorum. :D
Hangi proglama dilini öğrenmek kariyer basamaklarını daha hızlı tırmanmamı sağlar?
Öncelikle yazılım geliştirme konusunda içinde bulunduğunuz isteklilik takdire şayan. Yazılım Geliştirici olma girişimi esnasında sorulan genel sorulardan bir tanesi de “Hangi programlama dili?”.
Programlama dili, program geliştirilmesi için kullanılan bir araçtır. Bu sebeple sizlere tavsiyem girişimlerinizi ve/veya kariyer hedeflerinizi programlama dilleri üzerine inşaetmemeniz. Başlangıç olarak kariyer hedeflerinizi belirlerken öncelikle gerçekleştirmek istediğiniz amaçları belirleyerek başlayabilirsiniz. Hedefinizi belirledikten sonra bu hedefi gerçekleştirmek için uygun enstrümanları belirleyip, bu enstrümanlar üzerinde uzmanlaşabilirsiniz.
Web Tabanlı e-ticaret uygulaması geliştirmek için size Back-End tarafında PHP’yi önerebilirim. 7. sürüm sonrası yükseltilmiş performansı, Linux üzerinde MySQL ile uyumlu çalışabilmesi gibi yetenekleri PHP’yi uygun seçenekler arasında bulunduruyor.
Girişim aşamasında olduğunuzu varsayarsak PHP ile birlikte yaygın olarak kullanılan Laravel framework’ünü tercih edebilirsiniz. PHP programlama dilini framework kullanmanızın başlangıç aşamasında hızlı ve belirli kod standartları çerçevesinde uygulama geliştirmenize yardımcı olacağını düşünüyorum. Süreç sadece back-end programlama dilini belirlemekle tamamlanmıyor. Bu dili belirlemeden önce amacınıza uygun olan veritabanı, projenizi yayınlayacağınız sunucu tercihiniz ve bu tercihinize bağlı hizmet sağlayıcı seçiminiz de kullanacağınız programlama dili seçimi için etkili olacaktır (Front-End kısmına girmiyorum).
Gelelim yapay zeka ile ilgili sorunuza. Sorunuza en doğru cevabı verebilecek olan ve Bi’Bilen kadrosuna da yakın zamanda dahil olan (ki dahil olmasına çok sevindim) Sn. “Prof. Dr. Şadi Evren Şeker” hocamızdan destek isteyebilirsiniz. Kendisini uzun zamandır Youtube üzerinden takip etmekteydim (BilgisayarKavramlari).
YZ konusunda oldukça bilgili ve deneyimli. Eğer sizin de yapay zeka konusunda kendinizi geliştirmek gibi bir hedefiniz varsa size de hocamızın Youtube kanalını incelemenizi tavsiye ederim.
Teşekkürler Öner Bey, bilgi birikimi ve donanımınızla benim gibi bir taze yazılımcı adayına ışık tuttunuz. :D Yolum aydınlanmaya başladı, artık hedeflerim doğrultusunda daha kararlı adımlar atabilirim.
Şadi Bey'i bilişime ilgisi olan birçok KScan gibi ben de ilgi ile takip ediyor, zorlandığım noktalarda hemen videolarına koşuyorum. Öyle ki kendisi oldukça yardımsevermiş, yıllar önce ekip arkadaşımızın projesine yardımcı olmuş hala anlatıyor. Şadi Bey'i de hemen soruma davet ediyorum, doyurucu yanıtınız için bir kez daha teşekkür ediyorum. :D
Programlama dillerine çok aşina değilim. Daha önce bu yönde bir denemem olmuştu. Yazılımcı bir arkadaş önce Python ile başla, sonra Java öğrenmeye çalış demişti.
Ben ne yaptım sorusuna gelirsek; “Merhaba dünya” yazmaya çalışıyordum en son. 😄 Sayısal konuları pek sevmediğim için, bunu bırakıp haber yazısı yazmaya başladım. Başarılar dilerim! 🍀😊
Merhabalar. E ticaret sitesi için, php öğrenebilirsin. Sıfırdan web sitesi yazmak için. Veri tabanı da öğrenmen gerekiyor. Javascript, pyhton ve php bilirsen, ki bu uzun yıllar alır, güzel yerlere gelirsin. Yerinde olsam, mobil uygulama odaklı çalışırdım. Flutter örneğin :)
Programlama dili senin yapmak istediğin şeyi gerçekleştirmek için kullanacağın bir araçtır. Bir yazılımcı olarak sana ilk tavsiyem algoritmayı kavraman olur. Çünkü neyi ne şekilde yapacağını bilmiyorsan hangi dili öğrendiğinin bir anlamı yok. Herhangi bir yabancı dil gibi düşün. Grammerde çok iyisindir ama bir yabancıyla karşılaşınca nutkun tutulur. Hemen hemen hepsi bir birisinin aynısı. Bazılarında header dosyaları var bazıları süslü parantezlerle bazıları da sekmelerle fonksiyonları çağırır. Web programcılığı anlamında php + mysql önerebilirim. yapay zeka için python kendisini çok aştı. Hemen hemen her yerde var artık. Kolay gelsin.
bana bir tane google play geliştirici hesabı hediye eder misin dolar çok yüksek alamadım maalesef 😊 veya borç olarakta olabilir yardımcı olur musunuz ütfen
Yapay zeka proglamak icin İngilizce dahil birçok dili bilmen lagzım ve onun için calismanda güzel ama ana dilleri olarak ingilizce lagzım sonrasında program ve onun için kullanılan konuşma ve zeka için de saten ayarlanıyor ama en çok kullanılan makinalarda ingilizce bussu uygulamasından ücretsiz ogren
Merhaba,
Öncelikle yazılım geliştirme konusunda içinde bulunduğunuz isteklilik takdire şayan. Yazılım Geliştirici olma girişimi esnasında sorulan genel sorulardan bir tanesi de “Hangi programlama dili?”.
Programlama dili, program geliştirilmesi için kullanılan bir araçtır. Bu sebeple sizlere tavsiyem girişimlerinizi ve/veya kariyer hedeflerinizi programlama dilleri üzerine inşa etmemeniz. Başlangıç olarak kariyer hedeflerinizi belirlerken öncelikle gerçekleştirmek istediğiniz amaçları belirleyerek başlayabilirsiniz. Hedefinizi belirledikten sonra bu hedefi gerçekleştirmek için uygun enstrümanları belirleyip, bu enstrümanlar üzerinde uzmanlaşabilirsiniz.
Web Tabanlı e-ticaret uygulaması geliştirmek için size Back-End tarafında PHP’yi önerebilirim. 7. sürüm sonrası yükseltilmiş performansı, Linux üzerinde MySQL ile uyumlu çalışabilmesi gibi yetenekleri PHP’yi uygun seçenekler arasında bulunduruyor.
Girişim aşamasında olduğunuzu varsayarsak PHP ile birlikte yaygın olarak kullanılan Laravel framework’ünü tercih edebilirsiniz. PHP programlama dilini framework kullanmanızın başlangıç aşamasında hızlı ve belirli kod standartları çerçevesinde uygulama geliştirmenize yardımcı olacağını düşünüyorum. Süreç sadece back-end programlama dilini belirlemekle tamamlanmıyor. Bu dili belirlemeden önce amacınıza uygun olan veritabanı, projenizi yayınlayacağınız sunucu tercihiniz ve bu tercihinize bağlı hizmet sağlayıcı seçiminiz de kullanacağınız programlama dili seçimi için etkili olacaktır (Front-End kısmına girmiyorum).
Gelelim yapay zeka ile ilgili sorunuza. Sorunuza en doğru cevabı verebilecek olan ve Bi’Bilen kadrosuna da yakın zamanda dahil olan (ki dahil olmasına çok sevindim) Sn. “Prof. Dr. Şadi Evren Şeker” hocamızdan destek isteyebilirsiniz. Kendisini uzun zamandır Youtube üzerinden takip etmekteydim (BilgisayarKavramlari).
YZ konusunda oldukça bilgili ve deneyimli. Eğer sizin de yapay zeka konusunda kendinizi geliştirmek gibi bir hedefiniz varsa size de hocamızın Youtube kanalını incelemenizi tavsiye ederim.
İyi Bayramlar.
Teşekkürler Öner Bey, bilgi birikimi ve donanımınızla benim gibi bir taze yazılımcı adayına ışık tuttunuz. :D Yolum aydınlanmaya başladı, artık hedeflerim doğrultusunda daha kararlı adımlar atabilirim.
Şadi Bey'i bilişime ilgisi olan birçok KScan gibi ben de ilgi ile takip ediyor, zorlandığım noktalarda hemen videolarına koşuyorum. Öyle ki kendisi oldukça yardımsevermiş, yıllar önce ekip arkadaşımızın projesine yardımcı olmuş hala anlatıyor. Şadi Bey'i de hemen soruma davet ediyorum, doyurucu yanıtınız için bir kez daha teşekkür ediyorum. :D