Merhaba arkadaşlar. Hp pavilion Laptop kullanıyorum. Bilgisayarı sıfırla kısmından fabrika ayarlarına döndürmek için işlemleri sırayla yaptım. Sonrasında " Diskteki yükleme için seçilmiş bölümler önerilen düzende değil. GPT disklerini yüklemeyle ilgili daha fazla bilgi için Microsoft web sitesine (www. microsoft. com) gidin ve GPT araması yapın." ve bundan sonra da bir uyarı çıktı devam dedim. Bir kaç işlemi yükledikten sonra yeniden başlattı ve pc saatlerdir siyah ekranda takılı kaldı. Format sırasında mouse u çıkarmayı unuttum bundan kaynaklanır mı bilmiyorum. Daha sonra kapatıp biosa girmeye çalıştım. F10 tuşu ile açılmadı üstelik herhangi bir tuşa bastığımda dıt diye ses geliyor biosa girmeye çalışınca. Sorunum nedir, neyden kaynaklanıyor ve ne yapmayalım. Yol gösterirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
Güncellemeler
+1 yıl
Pc düzeldi. Yardım etmeye çalışan herkese teşekkürler :)
Windows 10 format sırasında siyah ekran sorunu. Yardımcı olabilecek var mı?
Büyük ihtimalle format atarken fabrika ayarlarını bozdun ve oda böyle bir karşılık verdi. Formattan önce pc de bir sıkıntı var mıydı? Yoksa eğer şunları dene, Adaptörü laptoptan çek Laptobun pilini de çıkar Herhangi bir usb, flaş bellek varsa bunlarida sök 15 sn kadar power butonuna bas ki kondansatördrki elektirk boşalsın Laptop pilini ve adaptörü geri tak Güç tuşuna basıp sistemi yeniden çalıştırmayı dene Bunları ara ara uygula olmazsa teknik servise götür ya da bilgilerini kurtar hddyi sök.
Pil sökülü. Mbr derken? Format atmadan önce bilgisayarımda sadece C diski görünüyordu ama disk yönetimine girdiğimde 4 5 tane disk görünüyordu. İkisi kurtarma diski yazıyordu
Recovery mi? formatlarken o bölümleri sildiysen ondan yapmış olabilir. Şöyle ki; Ayrılan bölümler mbr, kurmaya çalıştığın gpt. Bu sorunu resetleme yaparken nasıl çıkardı onu merak ettim. Win 10 bir enteresan😒
diskpart'a ulaşabiliyor musun? Win 7'de sürekli aynı problem çıkardı bende. Meğerse dvd'den kurulum yaparken farklı bir sürümü kurduğum için hata alırdım. Bir çok kez, bilgisayarı komple restlemek zorunda kalmıştım😒
GPT ve MBR bölümlemesi uefi yüklemeler için gerekir. Eğer uefi formatında bir yükleme diskin varsa sisteminin güncelliğine göre gpt veya mbr bölümlemesi yapman gerekiyor.
Esc tuşuna basarak başlangıç seçenekleri kısmına girebilirsin veya senin laptop da farklı olabilir. Yükleme diskini tekrar seç. Formatlarken gpt veya mbr hangisi laptop’unla uyumlu ise onu seç.
CD ile format dene. Windows 10 fabrika ayarlarina sıfırlamak kanser başlı başına. 8 saatte fabrika ayarlarına yükledi PC bendede. Sinirlendim win 7 yükledim kafa rahat.