Uzay turizmi şirketi Virgin Galactic'in, ilk başarılı test uçuşundan bu yana yaklaşık 8 bin rezervasyon aldığı belirtilerek, bilet satışlarını tekrar başlatacağı açıklandı. Şirket Müdürü Attenborough, 'Uzay Gemisi 2' isimli aracın uçuş hazırlıkları için New Mexico'daki fırlatma üssüne taşındığını, 2 aracın daha yapımına hızla devam edildiğini kaydetti.Dünya manzaralıİngiliz şirketi Virgin Galactic'ten yapılan açıklamada, bugünden itibaren uzay yolculuğu kayıtlarının tekrar kabul edileceği bildirildi. İsteyenlerin internet üzerinden 1000 dolar karşılığında rezervasyon yaptırabilecekleri bilgisi verilerek, iki saate yakın sürmesi beklenen turistik uzay uçuşu için koltukların 250 bin dolardan satışa sunulacağı öğrenildi.(Mynet)
Yörüngenin dışında olmak dünyaya uzaydan bakmak harika olurdu. Koca evrende ve birçok galaksi içinde küçük bir nokta olan dunya. Keşfedilebilmis tek yaşam alanı. Ya diğerleri? Cosmosda neler oluyor? Harika bir deneyim olurdu çok isterdim kesinlikle.
Hala sokakta artık yemeklerle hayatta kalmaya çalışan, parası olmadığı için okulu bırakan, işsizlikten intihar eden insanlarımız varken.250 bin doları 2 saatlik bir uçuşa vermem. Yapacağım iyilik bana daha büyük bir haz verir.
250.000 $ + 1000 $ yani 251.000 $. Çok zengin olsam, 2 saatliğine gidip gelmek için kullanır mıydım bu parayı? Bir terslik olup geri dönememek de var. Hayır istemezdim.😏
İnternet & Teknoloji konusunda 4,2b cevap paylaştı.
Çok param olsa önceliğim yardım ama, gamze Özçelik gibi yardım etmek değil, kimsenin haberi dahi olmadan yardım etmek. Sonrasında uzaya gitmem Yahudilerin yaptığı gibi devletime maddi anlamda destek çıkarım.
Bir uzaya gitmemiştim onu da yaparsam tam olucak da bana bileti kim alıcak. Boş lafa olmuyor ki. Boş hayal kurup kendi kendime ümit vermek istemiyorum. Kalbim var 😥
O kadar aç varken buna para vermezdim. Maden mühendisi ya da uzay bilimci vs olsam giderdim ama uzaya çok ilgim yok o kültüre ihtiyacım yok internetten baksam yeterli.